מילה שלו: שף יהונתן שרביט משיק ארוחת טעימות הודית קלאסית

שף יהונתן שרביט מגשים חלום ישן ומשיק במסעדת מילה הכשרה בסביון ארוחת טעימות הודית קלאסית בפרשנות אישית מודרנית לשני ערבים בלבד.
ארוחת טעימות הודית במסעדת מילה
ארוחת טעימות הודית במסעדת מילה | צילום: ספיר קוסה

שף יהונתן שרביט, שמוביל מאז תחילת השנה את מסעדת מילה בסביון, מגשים לראשונה חלום רב שנים ויציע במשך שני ערבים יוצאי דופן, ארוחת טעימות הודית קלאסית בפרשנות אישית מודרנית.

הרצון להעניק אינטרפרטציות למנות הודיות קלאסיות מלווה את שרביט עוד מביקור הילדות בהודו עם אביו, אי שם בגיל 14, שם חווה את הקסם של המטבח ההודי לראשונה. הטעמים והריחות החזירו אותו לביקור נוסף במדינה כשהפך לשף, אז חקר והתנסה במטבח בצורה מקצועית.

תפריט הודי של שף יהונתן שרביט במסעדת מילה
תפריט הודי של שף יהונתן שרביט במסעדת מילה | צילום: ספיר קוסה

ערב הודי במסעדת מילה – מה יש לזלול?

בין השאר תמצאו בתפריט סאשימי אינטיאס, קורמה, כוסברה וחמאה חומה; דוסה קרפ אורז וכוסמת עם תפוחי אדמה, קארי, תבלינים חמים, קציפת חלב וגראם מסאלה; קבב טונה אדומה עם קציפת טיקה מסאלה, נאן שום ועלים ירוקים או שיפוד לוקוס ביוגורט ותבלינים עם צ'אטני נענע וכוסברה.

את הארוחה ילוו קוקטיילים בניחוח הודי ויינות מותאמים. תפריט הטעימות ההודי הכשר יוצע במהלך ימים שני ושלישי (9-10.9) החל מהשעה 18:00. מחיר הארוחה עומד על 350 ש"ח לסועד, לא כולל אלכוהול.

ערב הודי במסעדת מילה
ערב הודי במסעדת מילה | צילום: ספיר קוסה

מילה – ביסטרו שף באווירה לא מחייבת

ביסטרו "מילה" הוקם על ידי המסעדנית ליזה כהן בתחילת השנה ושרביט מוביל את המטבח במקום מאז עם תפריט ים תיכוני עם נגיעות מטורקיה, איטליה, מצרים, לבנון וכמובן ישראל.

במקום מציעים ארוחות בוקר לאורך כל השבוע וארוחת בוקר מיוחדת בשישי לצד תפריט צהריים ותפריט ערב באווירת מסעדת שף.

בתפריט הבוקר תמצאו בין השאר ארוחת בוקר קלאסית למרכז השולחן עם לחמי מחמצת, חמאה וקונפיטורות; סלמון כבוש, סלט ביצים וקרם פרש; גבינות קשות, שמנת ופטה; סלטי עלים בויניגרט חרדל; ביצים בסגנון מועדף; פירות טריים; מיץ סחוט ושתיה חמה (94 ש"ח).

עוד תמצאו שקשוקה ירקות שרופים עם ביצי משק, עגבניות מגי, פלפל שושקה, בצלים צלויים, שום חריף, חצילים, פטרוזיליה ופטה המאיר; ערוק בר
תפוחי אדמה
עם בצל, גזר, אורז בר ואורז מלא, שמנת חמוצה, סלסה שיפקה ועלים ירוקים ושלל מנות בוקר מקוריות לצד קוקטיילים מרעננים.

ארוחת הבוקר של ביסטרו מילה בסביון
ארוחת הבוקר של ביסטרו מילה בסביון | צילום: גיל אבירם

בתפריט הצהריים מציעים במקום מנות כמו קרפצ'יו מוסר ים עם עגבניות שרופות, פלפל ירוק חריף, גספצ'ו עגבניות צהובות ושמן ריחן; רביולי תרד ריקוטה עם פרפום עגבניות, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, גרידת לימון ופרמזן; לזניית תירס עם בשמל גבינות, קרם תירס, תירס מפוחם וציר ירקות שרופים ועוד ועוד.

בקינוחים תמצאו פנקוטה וניל מרק תפוחים קר עם גלידת קוקוס ותפוח עץ ירוק; קרמו שוקולד מוקצף עם שכבות קרם ברולה פרלינה לוז קפוא, בראוניז, קרם קרמל מלוח, קרמו שוקולד חם מוקצף ואורז שחור תפוח וגם טירמיסו קלאסי עם קרם מסקרפונה, בישקוטי, קפה, ברנדי וקקאו (58-64 ש"ח)

מסעדת מילה | השקמה 1, סביון | כשר | ראשון-רביעי 9:00-16:00 | חמישי 8:00-16:00 | שישי 8:00-15:30 | פרטים והזמנות בטלפון 03-6989801 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון
רק בסופשבוע: היריד שמציע ריבת שמן זית של רהב וחלות של קומרובסקי
אירועים קולינריים
נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה
במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל
אירועים קולינריים
מסעדת אלטער נסגרת
מסעדת אלטער של שף ענר בן רפאל נסגרת
חדשות האוכל
פסטיבל תל אביב EAT 2024 - מה יש לזלול?
פסטיבל האוכל תל אביב EAT חוזר במהדורת 2024 מנחמת במיוחד
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
מדריכי אוכל שאסור לפספס
המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם
טיפים למטבח
הפח מסריח במטבח? כל השיטות למניעת ריח רע בפח האשפה
טיפים למטבח
פריך וזהוב: איך להכין צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל