שף יהונתן שרביט, שמוביל מאז תחילת השנה את מסעדת מילה בסביון, מגשים לראשונה חלום רב שנים ויציע במשך שני ערבים יוצאי דופן, ארוחת טעימות הודית קלאסית בפרשנות אישית מודרנית.
הרצון להעניק אינטרפרטציות למנות הודיות קלאסיות מלווה את שרביט עוד מביקור הילדות בהודו עם אביו, אי שם בגיל 14, שם חווה את הקסם של המטבח ההודי לראשונה. הטעמים והריחות החזירו אותו לביקור נוסף במדינה כשהפך לשף, אז חקר והתנסה במטבח בצורה מקצועית.
ערב הודי במסעדת מילה – מה יש לזלול?
בין השאר תמצאו בתפריט סאשימי אינטיאס, קורמה, כוסברה וחמאה חומה; דוסה קרפ אורז וכוסמת עם תפוחי אדמה, קארי, תבלינים חמים, קציפת חלב וגראם מסאלה; קבב טונה אדומה עם קציפת טיקה מסאלה, נאן שום ועלים ירוקים או שיפוד לוקוס ביוגורט ותבלינים עם צ'אטני נענע וכוסברה.
את הארוחה ילוו קוקטיילים בניחוח הודי ויינות מותאמים. תפריט הטעימות ההודי הכשר יוצע במהלך ימים שני ושלישי (9-10.9) החל מהשעה 18:00. מחיר הארוחה עומד על 350 ש"ח לסועד, לא כולל אלכוהול.
מילה – ביסטרו שף באווירה לא מחייבת
ביסטרו "מילה" הוקם על ידי המסעדנית ליזה כהן בתחילת השנה ושרביט מוביל את המטבח במקום מאז עם תפריט ים תיכוני עם נגיעות מטורקיה, איטליה, מצרים, לבנון וכמובן ישראל.
במקום מציעים ארוחות בוקר לאורך כל השבוע וארוחת בוקר מיוחדת בשישי לצד תפריט צהריים ותפריט ערב באווירת מסעדת שף.
בתפריט הבוקר תמצאו בין השאר ארוחת בוקר קלאסית למרכז השולחן עם לחמי מחמצת, חמאה וקונפיטורות; סלמון כבוש, סלט ביצים וקרם פרש; גבינות קשות, שמנת ופטה; סלטי עלים בויניגרט חרדל; ביצים בסגנון מועדף; פירות טריים; מיץ סחוט ושתיה חמה (94 ש"ח).
עוד תמצאו שקשוקה ירקות שרופים עם ביצי משק, עגבניות מגי, פלפל שושקה, בצלים צלויים, שום חריף, חצילים, פטרוזיליה ופטה המאיר; ערוק בר
תפוחי אדמה עם בצל, גזר, אורז בר ואורז מלא, שמנת חמוצה, סלסה שיפקה ועלים ירוקים ושלל מנות בוקר מקוריות לצד קוקטיילים מרעננים.
בתפריט הצהריים מציעים במקום מנות כמו קרפצ'יו מוסר ים עם עגבניות שרופות, פלפל ירוק חריף, גספצ'ו עגבניות צהובות ושמן ריחן; רביולי תרד ריקוטה עם פרפום עגבניות, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, גרידת לימון ופרמזן; לזניית תירס עם בשמל גבינות, קרם תירס, תירס מפוחם וציר ירקות שרופים ועוד ועוד.
בקינוחים תמצאו פנקוטה וניל מרק תפוחים קר עם גלידת קוקוס ותפוח עץ ירוק; קרמו שוקולד מוקצף עם שכבות קרם ברולה פרלינה לוז קפוא, בראוניז, קרם קרמל מלוח, קרמו שוקולד חם מוקצף ואורז שחור תפוח וגם טירמיסו קלאסי עם קרם מסקרפונה, בישקוטי, קפה, ברנדי וקקאו (58-64 ש"ח)
מסעדת מילה | השקמה 1, סביון | כשר | ראשון-רביעי 9:00-16:00 | חמישי 8:00-16:00 | שישי 8:00-15:30 | פרטים והזמנות בטלפון 03-6989801 ובאתר