לזלול - מגזין אוכל ישראלי

השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים

שיטה פשוטה וקלה לביצוע להחייאת מלפפונים עייפים שהתרככו כובשת את הרשת ומבטיחה להפוך אותם שוב לקריספיים, צעירים וחיוניים
איך להחיות מלפפונים עייפים
איך להחיות מלפפונים עייפים | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

אם גם אתם חובבי סלטים מושבעים, סביר להניח שנתקלתם לא מעט פעמים במלפפונים שישבו יותר מדי זמן ומתחילים להראות סימני עייפות שמתבטאים בעיקר באובדן הקריספיות האהובה והממכרת.

כמובן שאם תדעו איך לשמור מלפפונים במקרר כראוי מראש ייתכן ולא תמצאו מלפפונים רכים מדי באופן תדיר מראש אך מדי פעם עדיין יתגנב לו פה ושם אחד סורר. באחסון נכון מלפפונים יכולים להישאר רעננים וחיוניים גם עד לשבועיים ימים.

איך להחזיר מלפפונים לחיים

עם התופעה המוכרת הזו בא לסייע סרטון שכבש את הרשתות החברתיות בחודשים האחרונים המציע פתרון פשוט וקל לביצוע בכל מטבח שיעזור להחזיר לחיים מלפפונים עייפים שהפכו לרכים.

בסרטון המדובר של יוזמת Too Good to Go מציעים להשיב קריספיות למלפפונים רכים בכמה צעדים פשוטים:

  • חיתוך של כל מלפפון לפרוסות לאורך.
  • העמדה על הפרוסות בצנצנת גבוהה.
  • מילוי הצנצנת במים עד לכיסוי מלא של המלפפונים.
  • שמירה במקרר של הצנצנת ללא מכסה עד ליממה.

לטענת הסרטון, בעזרת שיטה זו לאחר מקסימום יממה תוכלו להרגיש בהבדל בין המלפפון העייף שהפך לרך מדי לבין הקריספיות שחזרה לחיים.

Too Good to Go מנסה לחבר בין אנשים ולהעצים קבוצות דרך טכנולוגיה בכדי להפחית בזבוז מזון. היוזמה החלה דרכה בדנמרק בשנת 2017 ורעיונותיה במהירות על ידי יזמים אחרים ברחבי אירופה וכעת היא פעילה ב-17 מדינות.

האפליקציה של החברה היא למעשה השוק הגדול ביותר המחבר בין עסקים עם עודפי מזון לבין משתמשים בקהילות מקומיות עם מבחר מנות במחירים מוזלים, מה שתורם להפחתה משמעותית בבזבוז מזון בכל יום.

בתחילת השנה הודיעה החברה כי האפליקציה מצילה מדי יום מזון שווה ערך ל-100 אלף ארוחות.

אם הצלחתם במשימה ויש לכם מלפפון רענן וקריספי כמו חדש, כדאי גם המרכיבים האחרים יהיו טריים ככל האפשר. קראו כאן איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן.

ניסיתם גם ועבד לכם? יש לכם טיפים נוספים להחזרת קריספיות למלפפונים? שתפו אותנו בתגובות.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

ירקות שכדאי לשתול ולגדל באביב - חציל

5 ירקות שכדאי לשתול ולגדל בבית באביב

מדריכים וטיפים
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר

אדום עולה: איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן

מדריכים וטיפים
אחסון אספרגוס טרי

אחסון אספרגוס טרי במקרר: כך תעשו זאת נכון

מדריכים וטיפים
איך לשמור חסה במקרר

אחת ולתמיד: איך לשמור חסה במקרר לאורך זמן

מדריכים וטיפים
מדריך: איך לשמור מלפפונים במקרר

אחת ולתמיד: איך לשמור מלפפונים במקרר

מדריכים וטיפים
איך לשמור כרוב במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה לאחסן כרוב במקרר

מדריכים וטיפים
השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
איך לבחור חציל טרי

איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

איך להכין גלידת קוטג': הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

מדריכים וטיפים
איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים
איך לחתוך פלפל ולהוציא את הזרעים

איך לחתוך פלפלים ולהוציא את הזרעים בלי כל הבלאגן

מדריכים וטיפים
איך לייבש חסה

איך לייבש חסה: כל השיטות המובילות – מדורגות

מדריכים וטיפים