פעם אחת ולתמיד: איך לבחור מלפפונים טריים אצל הירקן

בואו לגלות איך לבחור מלפפונים טריים ועסיסיים לסלט הבא שלכם אצל הירקן או בסופר השכונתי עם טעם ומרקם בדיוק כמו שאתם אוהבים.
עדכונים טעימים למייל!

האם עמדתם פעם בירקניה השכונתית, מוקפים בים של ירוק ותוהים איך לבחור את המלפפון המושלם לסלט הבא שלכם? אתם לא לבד. אמנם מלפפונים הם ירק בסיסי בסלטים, כריכים ואפילו כחטיף כמו שהם, בחירה של מלפפונים טריים ואיכותיים יכולה להיות מאתגרת לעיתים.

ישנם כמה סוגי מלפפונים עיקריים, כל אחד עם תכונותיו הייחודיות. את הסוג הנפוץ ביותר, שמשמש לרוב גם לסלט ישראלי קלאסי, תמצאו ברוב הסופרים עם הקליפה החלקה והצורה המוארכת והדקה. במדריך הבא נלמד אתכם איך לזהות את המלפפונים הטריים ומלאי הטעם ביותר על מנת לאתר את המלפפון המושלם שיעטר את המנה הבאה שלכם.

איך לבחור מלפפונים טריים
איך לבחור מלפפונים טריים

עוד טעימה: איך להחזיר מלפפונים עייפים לחיים?

איך לבחור מלפפונים טריים

מראה

הסימן הראשון למלפפון טוב וטרי הוא במראה החיצוני. חפשו אחר מלפפונים בצבע ירוק אחיד ללא כתמים חיוורים או צהבהבים שיכולים להצביע על איכות ירודה או בשלות יתר. קליפת המלפפון צריכה להיות ללא פגמים או חתכים והצורה עצמה צריכה להיות אחידה ללא יותר מדי מדי שינויים חריגים.

מרקם

לאחר שבחרתם מלפפון שנראה טוב, הגיע הזמן לבדוק את המרקם. הקליפה צריכה להרגיש מוצקה למגע לאורך כל המלפפון. אזורים רכים, במיוחד בקצוות הם סימנים לריקבון. כשתלחצו בקלות על המלפפון הוא צריך להרגיש מוצק וכבד יחסית, מה שמצביע על תכולת מים טובה וטריות.

ריח

אמנם הריח של המלפפון אינו בולט כמו ריחות של ירקות ופירות אחרים, עדיין יש להם ריח עדין וטרי. הריחו את קצוות המלפפון – מלפפון טרי יהיה בעל ריח מעט ארצי עם ארומה ירוקה. ריח חזק או לא נעים מצביע על ריקבון או מלפפון בשל יתר על המידה.

משקל

משתנה חשוב נוסף הוא משקל המלפפון. מלפפון שמרגיש כבד למשקלו הוא בעל תכולת מים גבוהה וטריות בעוד מלפפון שמרגיש קל יהיה לרוב יבש ועייף יותר. כשאתם משווים בין מלפפונים בגודל דומה, תמיד העדיפו את זה שמרגיש כבד יותר בכדי להבטיח מלפפונים עסיסיים ודחוסים.

קול

שיטה מעט פחות מוכרת מערבת את מבחן הנקישה. הקישו בעדינות על המלפפון עם האצבע – מלפפון בשל וטרי יפיק צליל מוצק ויציב. צליל חלול יכול להצביע על מלפפון בשל יתר על המידה או מלפפון דחוס פחות עם יותר נוזלים.

גזע וקצה הפרח

בדקו את הגזע ואת קצה הפרח במלפפון. הצד של הגזע צריך להיות שלם וירוק ולא מיובש או מצומק. צד הפריחה (הצד המנוגד) הוא היכן שהמלפפון מתחיל להתקלקל ראשון. הוא צריך להיות מוצק ולא רך מדי או עיסתי. הקצה הזה יכול לתת לכם גם רמז לגבי היחס שהמלפפון קיבל בהובלה ובאחסון עד כה.

עוד טעימה: מה עדיף – מלפפונים במלח או בחומץ?

איפה לקנות מלפפונים טריים

אם יש לכם אפשרות, העדיפו תמיד לרכוש מלפפונים בשוק איכרים סמוך לאזור המגורים שלכם. כאן יש סבירות גבוהה יותר שתמצאו מלפפונים טריים שלא חוו הובלה ארוכה. אלו יהיו לרוב עם טעמים עמוקים יותר ומרקם מיטבי לעומת המלפפונים בסופר. למרות זאת, בסופרים רבים ניתן למצוא היום מבחר מלפפונים לאורך כל השנה, כולל אפשרויות אורגניות או מיני מלפפונים ארוזים שנהדרים לנשנוש.

מלפפונים הם גם פצצת בריאות עם שלל ויטמינים כמו ויטמין K שהכרחי לשמירה על בריאות העצם או ויטמין C שתומך במערכת החיונית וגם מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן. תכולת המים הגבוהה במלפפונים הופכת אותם למעולים לשמירה על בריאות העור ורוויה כללית. את המלפפונים הטובים ביותר תמצאו לרוב אמנם בחודשי הקיץ אך כיום ניתן למצוא מלפפונים טריים ואיכותיים לאורך כל השנה.

עוד טעימה: כמה מלפפונים צריך לאכול ביום?

אחסון מלפפונים טריים

לאחר שכבר רכשתם את המלפפונים המושלמים, חשוב לדעת איך לשמור עליהם בצורה המיטבית. מלפפונים מעדיפים סביבה קרירה, אך לא קרה מדי. אחסון מלפפונים במקרר יכול להפוך אותם לרכים ולגרום למכות קור ולרוב מומלץ לשמור מלפפונים באזור קריר ויבש הרחק מאור שמש יבש, אידאלית בטמפרטורה סביב 10 מעלות. מאחר והאקלים הישראלי לא מאפשר לרוב סביבת בטמפרטורה כזו, עדיף להניח את המלפפונים במגירת הירקות ולהשתמש בתוך כמה ימים.

בכדי להאריך את חיי המדף של המלפפונים מומלץ לעטוף אותם בנייר מגבת לח ולאחסן בשקית ניילון מחוררת. בכך תשמרו לחות סביב המלפפון מבלי לגרום לעודף לחות שעלול להוביל לריקבון מוקדם. הימנעו מאחסון מלפפונים בסמוך לפירות כמו בננות ועגבניות שפולטות גז אתילן המאיץ את ריקבון המלפפון.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

11 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

לא מה שחשבתם: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

מדריכים וטיפים
איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי

טיפ של אלופים: איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי

מדריכים וטיפים
איך להחיות מלפפונים עייפים

השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים

מדריכים וטיפים
מאכלים למלחמה עם חיי מדף ארוכים

10 מאכלים מומלצים עם חיי מדף ארוכים למלחמה ושעת חירום

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>

מדריכים שאהבתם

המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?

מדריכים וטיפים

מבריק בכל פעם: איך לנקות כיור מטבח בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?