עונת האבוקדו מגיעה לשיאה והפרי האהוב מגיע לשווקים בגרסא קרמית ועתירת טעמים במיוחד. אך כל חובב אבוקדו מכיר את התסכול המוכר של למצוא את חלון הזמנים המדויק בו האבוקדו בשל בדיוק במידה.
יום אחד הוא קשה כמו אבן ועוד לפני שהספקתם למצמץ האבוקדו משחיר והופך להיות רך מדי. במדריך הבא נסקור את השיטות המובילות לאחסון אבוקדו ונברר באיזו מהן האבוקדו לא ישחיר במהירות ויחזיק מעמד את הזמן הרב ביותר.
עוד טעימה: איך בוחרים אבוקדו – המדריך המלא.
אתגר הטריות
אז למה אחסון אבוקדו יכול להיות כל כך מתעתע? הכול מתחיל בתהליך ההבשלה הטבעי. ברגע שהוא נקטף מהעץ, האבוקדו מתחיל לייצר גז אתילן שמזרז את תהליך ההבשלה של הפרי. המנגנון הזה מעולה על מנת להבשיל את האבוקדו לרמת הקרמיות המושלמת אך זה גם אומר שהאבוקדו לא יישאר במצב המושלם הזה לזמן רב.
מטרתנו היא למעשה להאט את תהליך ההבשלה הטבעי של האבוקדו ולהרחיב את חלון הזמנים בו הוא בשל בדיוק במידה. אבל עם כל כך הרבה שיטות שמוכתרות כל יום כטובות ביותר, קשה לדעת איזו שיטה באמת עובדת.
עוד טעימה: כמה קלוריות יש באבוקדו?
איך לאחסן אבוקדו מבלי שישחיר – השיטות שעובדות
השיטה הקלאסית
הדרך הנפוצה ביותר לאחסן אבוקדו לאחר שהגיע לרמת הבשלות הרצויה היא להניח אותו במקרר. אבוקדו בשל יישאר טרי ל-2-3 ימים נוספים במקרר. מומלץ לשמור את האבוקדו במגירת הפירות והירקות.
אבוקדו שלם ניתן לשמור כפי שהוא ואבוקדו חצוי מומלץ לעטוף בניילון נצמד. שיטה זו קלה לביצוע ונגישה אך היא לא מאריכה את חיי המדף של האבוקדו משמעותית.
שימוש במיץ לימון
עוד שיטה פופולרית מערבת מריחה של פני השטח החשופים של האבוקדו עם מיץ לימון או שמן זית ואחסון בקופסא אטומה במקרר. שיטה זו מונעת השחרה של האבוקדו ושומרת עליו טרי ל-4 ימים נוספים. אמנם השיטה מצריכה מעט יותר עבודה מהשיטה הקלאסית, אך מאריכה במעט יותר את אורך חיי המדף של האבוקדו.
שימוש בוואקום
שיטה מעט פחות נפוצה אך יעילה במיוחד היא שימוש בוואקום. שיטה זו עושה שימוש בהסרת האוויר סביב האבוקדו ואטימתו בשקית ובכך מפחיתה את חשיפתו לגזים. השיטה מאריכה את חיי המדף באבוקדו עד לשבוע ימים. השיטה אמנם יעילה בצורה יוצאת דופן, אך מצריכה ציוד מיוחד שלא נמצא בכל מטבח.
שימוש בבצל
עוד שיטה ידועה פחות היא שמירה של אבוקדו חתוך עם בצל אדום בקופסא אטומה. שיטה זו מאריכה את חיי המדף של האבוקדו ב-4 ימים וספים. גם שיטה זו יעילה וקלה לביצוע אך תהיה מועדפת פחות על מי שנרתע מהריח החזק של הבצל.
טעויות נפוצות
אחסון אבוקדו לא בשל במקרר
מומלץ לא לאחסן אבוקדו במקרר אם הוא איננו בשל ואתם מעוניינים לאכול אותו בקרוב. הקירור מאט את תהליך ההבשלה ואף עלול למנוע אותו לחלוטין. אבוקדו לא בשל יש לשמור תמיד בטמפרטורת החדר עד שהם מגיעים לרמת הבשלות הרצויה.
חשיפת אבוקדו חתוך לאוויר
חשיפה של בשר האבוקדו החתוך לאוויר תוביל לחמצון מהיר והשחרה. הקפידו לכסות את פני השטח עם מיץ לימון או שמן זית או עטפו בניילון נצמד ושמרו בקופסא אטומה.
אחסון צפוף
אל תאחסנו יותר מדי אבוקדו יחד בקופסא בצפיפות. הקפידו לשמור אבוקדו בקופסא במרווח על מנת למנוע הבשלה לא אחידה, פציעות וקלקול מהיר יותר בגלל הגז הרב שנפלט.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור אבוקדו בשל במקרר?
אבוקדו בשל יחזיק מעמד בדרך כלל כ-2-5 ימים. אם האבוקדו חתוך, וודאו שפני השטח שלו מכוסים כראוי.
מותר לאכול אבוקדו שהשחיר?
אמנם אבוקדו שהחל להשחיר איננו מעורר תיאבון במיוחד, אבל לרוב הוא בטוח לאכילה. אם האבוקדו השחיר ולאבוקדו יש ריח מוזר או מרקם רך מדי, עדיף להיפטר ממנו.
איך להבשיל אבוקדו מהר?
בכדי לגרום לאבוקדו להבשיל מהר יותר, הניחו אותו בשקית נייר עם תפוח אם בננה בטמפרטורת החדר. הפירות יפלטו גז אתילן שיאיץ את תהליך ההבשלה. על סמך אותה תופעה, הקפידו לא להניח אבוקדו בשל במקרר ליד פירות אלו בכדי למנוע קלקול מהיר ולהאריך את חיי המדף של האבוקדו.
צריך לקרר אבוקדו שלם ולא בשל?
לא, אבוקדו שלם ולא בשל לא מצריך קירור כלל והם מבשילים בצורה הטובה ביותר בטמפרטורת החדר. ברגע שהאבוקדו הבשיל, ניתן להעביר אותו למקרר בכדי להאריך את חיי המדף שלו.
יש לכם טיפ מנצח משלם לאחסון אבוקדו שמאריך את חיי המדף שלו ומונע ממנו להשחיר ולהתקלקל במהירות? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.