גספצ'יו מנגו של בית קנדינוף
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

זהב כתום: חודש המנגו של בית קנדינוף ירענן לכם את הקיץ

מסעדת בית קנדינוף מקדישה חודש שלם למלך פירות הקיץ הבלתי מעורער עם תפריט ספיישלים שהוא שיר הלל למנגו. יצאנו לזלול ומצאנו את הארוחה הכי מרעננת של הקיץ
שיתוף

תוכן עניינים

כתום זה הטעים החדש: יולי-אוגוסט לנצח יהיו חודשים שיכולים לרופף גם את עצביהם של האדישים ביותר מבנינו. השנה, השילוב בין החום הכבד, הפקקים האינסופיים שמתארכים להם מיום ליום והבחירות המתקרבות (שוב), יוצר בעבוע עמוק במיוחד והצורך לברוח מהרעש מתגבר בהתאם.

עוד טעימה: איך לקלף מנגו במהירות ובקלות

חודש המנגו במסעדת בית קנדינוף עונה בצורה מדויקת על הצורך במפלט מהקיץ התל אביבי עם תפריט ספיישל מרענן, קליל וטעים להפליא שעושה כבוד לפרי הכתום-כתום הזה.

חודש המנגו 2022 בבית קנדינוף
חודש המנגו 2022 בבית קנדינוף (צילום: נועם פריסמן)

במסגרת חודש המנגו שהחל בשבוע שעבר, מגישים במסעדה היפואית תפריט ספיישלים חדש ומוגבל בזמן המוקדש לפרי הקיץ העסיסי. השפים איתי קושמרו ושמי גולומב יצרו במלאכת מחשבת מבחר של מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים ומשקאות, כל זאת תוך שימוש מרענן ומפתיע במנגו על סוגיו וזניו בטכניקות בישול מתקדמות.

למעשה, ישראל מייצאת כמויות לא מבוטלות של מנגו לרחבי העולם מדי שנה ומתמחה בפיתוח זני מנגו ייחודיים שרשומים כפטנט. כך שהבחירה בפרי, שנמצא בשיאו כעת בכדי לבנות תפריט ספיישל קייצי ומרענן עם מנעד טעמים רחב היא נכונה וטבעית.

עוד טעימה: הבראנץ' הספרדי החדש של בית קנדינוף

חודש המנגו בבית קנדינוף – מפלט מרענן מהקיץ הלוהט

הגענו לבית קנדינוף בשעת שקיעה לאחר נסיעה לא קצרה ומפותלת שאיימה לשבור את רוחנו אך כבר בכניסה למסעדה, משהו נרגע. מבנה הקשתות המקורה עם הסטייל היפואי הנונשלנטי והתאורה האפלולית במידה יוצרים במהירות יקום מנותק מהמולת החוץ ומזמינים את האורחים להתמקד בחוויה.

המלצרית קיבלה את פנינו בנעימות הולמת לוייב המקומי והסבירה בסבלנות ובהירות על מנות הספיישל של חודש המנגו. אמנם לצד תפריט הספיישל מוגש התפריט הקבוע של המסעדה עם מנות מפתות לא פחות, אך אנו החלטנו להתמקד הפעם במנות על טהרת המנגו.

לפתיחה הזמנו מנת לחמי מחמצת שהוגשו לצדי חמאת שום שחור מוקצפת וריבת כרישה ושמן זית. הלחם עצמו לא השאיר בנו חותם מיוחד אך הממרחים הנלווים היו מקוריים וממזריים עם חמאת שום שחור שלא היתה אגרסיבית מדי, עם טעמים אדמתיים ושלמים וריבת כרישה שהיתה מתקתקה ונעימה בפה (22 ש"ח).

גספצ'יו מנגו של בית קנדינוף
גספצ'יו מנגו של בית קנדינוף (צילום: מערכת לזלול)

לצידו הזמנו גספצ'יו מנגו בגרסתו נטולת השרימפס החלוטים (38/68 ש"ח בהתאם) עם עגבניות צהובות, מנגו מאיה, נקטרינה, פאקוס, שאלוט, שמן צ'ילי ופטרוזיליה. הגספצ'ו היה חרפרף במידה ומרענן במיוחד, המנגו העניק מתיקות קלילה והפאקוס רענן ואיזן את שאר המרכיבים.

המשכנו עם מנת סשימי דג ים עם מנגו מותסס, ג'ינג'ר, למון גראס, הבנרו, זרעי כוסברה וליים (68 ש"ח). נתחי האינטיאס היו טריים להפליא והשתלבו היטב עם שאר המרכיבים וגם המנגו המותסס ופיסות מנגו בוסר היו מענייניים והתבלטו לטובה אך בכללותה זו הייתה המנה ממנה פחות התרגשנו לאורך הארוחה.

סשימי דג ים ומנגו בבית קנדינוף
סשימי דג ים ומנגו בבית קנדינוף (צילום: מערכת לזלול)

הכוכבים האמיתיים של הערב הגיעו במנות הבאות, זה התחיל עם סביצ'ה דג ים עז טעמים (66 ש"ח). שהוגש עם בזיליקום תאילנדי, עלי שיסו וכוסברה עם רוטב קארי-מנגו טעים, מעקצץ ומאוזן ברמה של עזבו אותנו ממשבר הדיור אנחנו רוצים לעבור לגור ברוטב הזה עכשיו. כל אלו נחו בשלווה על פאף טפיוקה קריספי וכיפי שתיחם את המנה לפריים יפהפה.

מנגו לוהט – חודש המנגו בבית קנדינוף" width="1200" height="900" class="size-full wp-image-10757" /> סביצ'ה דג ים וקארי מנגו – חודש המנגו בבית קנדינוף (צילום: מערכת לזלול)

לאחר מכן הגיעה מנה עיקרית נוספת שעשתה לנו את הערב בדמות פילה בר ים עם קרם עמבה-דלעת, קריספי שום ובוק צ'וי צלוי (98 ש"ח). הדג עצמו היה טרי ועסיסי בצורה יוצאת דופן ועשוי לעילא כמו שלא טעמנו הרבה זמן.

בתור חובבי עמבה מושבעים בכל פיתה באשר היא, ציפינו לטעום את הגרסא של בית קנדינוף וזו אכן סיפקה את הסחורה. קרם העמבה-דלעת היה פיקנטי במידה עם עקצוץ חצוף אבל לא משתלט שהשתלב היטב עם הדג ועם הבוק צ'וי הצלוי. הקריספי שום הוסיף ממד מרקמי נוסף ויחד יצרו המרכיבים מנה שהיינו שמחים לאכול ממנה עוד ועוד.

פילה בר ים עם קרם עמבה-דלעת בחודש המנגו של בית קנדינוף
פילה בר ים עם קרם עמבה-דלעת בחודש המנגו של בית קנדינוף (צילום: מערכת לזלול)

לא יכולנו שלא לעיין לסיום בתפריט הקינוחים של בית קנדינוף ובחרנו בטארט מנגו שהוגש עם קציפת רוויון, "צ'יפס מנגו" וקשיו מקורמל במי זהר (48 ש"ח). הטארט היה עשוי כהלכה עם תחתית סבלה קלאסית ודקיקה, קרם מנגו חלק, עדין ולא מתוק מדי. הצ'יפסים-מנגו הקטנטנים והפריכים יחד עם הקשיו המקורמל הוסיפו משחקיות נעימה בפה וקציפת הריוויון הרגישה כמו ענן סתווי שעוד רגע בא ומבשר לנו שהקיץ תם. קינוח מדויק, קליל ומרענן שסגר לנו בול את הערב.

טארט מנגו וקציפת ריוויון בבית קנדינוף
טארט מנגו וקציפת ריוויון בבית קנדינוף (צילום: מערכת לזלול)

הדגש של בית קנדינוף על עונתיות וחומרי גלם טריים מיצרנים מקומיים, במקביל לשימוש בגידולים חקלאיים מגינת הירק הקהילתית אותה הקימו בשנתיים האחרונות בצמוד למסעדה, נותן אותותיו בבירור באוכל של בית קנדינוף. השפים איתי קושמרו ושמי גולומב יודעים לנצל היטב את היתרון הזה וללהטט איתו מנות מענגות ומרעננות באמת לקיץ התל אביבי הלוהט.

חודש המנגו של בית קנדינוף | הצורפים 14, יפו | הזמנות בטלפון: 03-650-2938 או באתר המסעדה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס