איך לרכך חמאה
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

השיטה שעובדת: זו הדרך לרכך חמאה בלי להמיס אותה

המתכון שוב דורש חמאה רכה אבל שכחתם להוציא אותה מהמקרר בזמן? זו השיטה הקלה, היעילה והמהירה לרכך חמאה מבלי להמיס אותה בדרך
שיתוף

תוכן עניינים

אמנם באקלים הישראלי הממוצע, ריכוך חמאה הוא לא עניין שצריך להתעסק אתו יותר מדי. אך בימים קרירים יותר, הרגע הזה שבו אתם באמצע הכנה של עוד מעדן ומגלים שהמתכון דורש חמאה רכה, עלול להפוך לרגע מתסכל במיוחד אם החמאה שלכם עדיין קשה כמו אבן במקרר.

הדרישה לחמאה רכה במתכונים היא נפוצה מאוד, בעיקר בכל מה שקשור לאפייה. המרקם הקרמי והרך משתלב היטב עם שאר המרכיבים בצורה אחידה וקלה בהרבה לעומת שימוש בחמאה קרה. בפוסט הבא נבדוק טעויות נפוצות שרבים חוטאים בהן בניסיון לרכך חמאה ונחשוף טריק פשוט ויעיל לריכוך חמאה בלי להמיס אותה בדרך.

עוד טעימה: מתכון ללחמניות שום חמאתיות שנטרפות בשניות

למה חשוב לרכך חמאה?

כשמתכון מבקש מכם להשתמש בחמאה רכה, זו לא רק גחמה. מדובר בדרישה חיונית על מנת להשיג את המרקם והמבנה הרצוי במאפים שלכם. חמאה רכה, אידאלית בטמפרטורת החדר, תהיה גמישה אך עדיין מוצקה. המרקם הזה מאפשר להקרים את החמאה בצורה מושלמת עם סוכר וליצור בועיות אוויר קטנות שמעניקות למאפים את המרקם הקליל והאוורירי.

כשאתם משתמשים בחמאה מומסת במקום, אתם מאבדים את היכולת ללכוד אוויר וכתוצאה מכך מקבלם מאפים דחוסים וכבדים. שימוש בחמאה רכה משפיע גם על מידת ההתרחבות של המאפה. בעוגיות למשל, חמאה רכה מסייעת לשלוט בעד כמה העוגייה תתפשט בתנור בזמן האפייה. חמאה קשה מדי והעוגיות לא יתרחבו; רכה מדי או מומסת והם ישתטחו ויהיו דקות מדי.

עוד טעימה: פלטת חמאה כבר ניסיתם? על הטרנד המוזר ברשתות החברתיות

איך לרכך חמאה – צעד אחר צעד

בכדי לרכך חמאה בקלות מבלי להמיס אותה יתר על המידה, תוכלו להשתמש בשיטה מפתיעה וקלה. כל מה שתצטרכו זה חמאה, כוס עמידה בחום ומים חמים.

  1. מלאו כוס עמידה בחום במים חמים והמתינו כדקה בכדי שהכוס תתחמם.
  2. רוקנו את הכוס וייבשו אותה במהירות. אתם רוצים שהכוס תהיה חמה, אך לא רטובה.
  3. הניחו את החמאה שאתם רוצים לרכך על צלחת וכסו אותה בעזרת הכוס החמה.
  4. המתינו כ-5-10 דקות בזמן שהחום הלכוד בפנים ירכך את החמאה בעדינות. הזמן המדויק תלוי בטמפרטורה במטבח שלכם וגודל החמאה.
  5. בדקו אם החמאה רכה מספיק למגע אך לא נמסה. אם יש צורך, המשיכו לכסות את החמאה עם הכוס לכמה דקות נוספות.
ריכוך חמאה באידוי
ריכוך חמאה באידוי

שיטה זו עובדת טוב עם חבילת חמאה אחת, אם אתם משתמשים בכמות גדולה יותר, חתכו את החמאה לקוביות בכדי להבטיח ריכוך אחיד.

שיטות נוספות לריכוך חמאה יעיל

אמנם שיטת הכוס יעילה, מהירה וקלה לביצוע, אך יש עוד מספר שיטות מהירות ויעילות לריכוך חמאה ששווה לנסות.

גירוד על פומפייה

כן, ממש כמו גבינה. הוציאו את החמאה הקרה מהמקרר וגרדו אותה בעזרת פומפייה. הפעולה מרחיבה את שטח הפנים של החמאה ומאפשרת לה להגיע לטמפרטורת החדר מהר יותר. שיטה זו יעילה כשאתם זקוקים לחמאה רכה במהירות ואין ספק שגם הפעולה עצמה מעניקה סיפוק משלה. רוצים דרך קלה לניקיון מהיר לאחר הגירוד? זו הדרך לנקות פומפייה לאחר השימוש.

רידוד עם מערוך

שיטה זו מצריכה קצת יותר מאמץ פיזי אך יעילה ומתבססת על אותו רעיון. הניחו את החמאה בשקית ניילון או בין 2 פיסות של נייר אפייה ורדדו בעדינות בעזרת מערוך. רידוד החמאה מרחיב את שטח הפנים שלה ותורמת לריכוך מהיר יותר בטמפרטורת החדר.

עוד טעימה: איך לאחסן חמאה במקרר בצורה הנכונה

טעויות נפוצות

בדרך אל חמאה רכה בדיוק במידה, רבים נוקטים בשיטות שונות ומשונות שאינן תמיד יעילות.

חימום במיקרוגל על מנת לרכך את החמאה נשמע אמנם כמו פתרון קל ומהיר, אבל יש קו דק שמפריך בין חמאה רכה למומסת. חימום במיקרוגל מוביל פעמים רבות לריכוך לא אחיד עם חלקים שעדיין קשים וחלקים שנמסו לחלוטין. לא מצב אידאלי להכנת בצק מושלם.

גם חיתוך החמאה לחתיכות קטנות יכול אמנם לזרז את תהליך הריכוך, אך עדיין עלול לגרום לריכוך לא אחיד ולקחת זמן רב יותר ממה שהייתם רוצים. גם השיטה הקלאסית של הוצאה מהמקרר וריכוך על השיש בטמפרטורת החדר נחשבת שיטה יעילה, אך מצריכה סבלנות ותכנון מראש של כ-40 דקות עד שעה, מה שעלול להיות בעייתי אם אתם קצרים בזמן.

עוד טעימה: שוב העוגה נסדקה? זה מה שצריך לעשות

שאלות ותשובות

מה לעשות אם החמאה נמסה?

אם אתם מבחינים שהחמאה מתחילה להימס, היא כנראה שהתה זמן רב מדי תחת החום. בפעם הבאה, הסירו את הכוס מוקדם יותר על מנת לקבל חמאה רכה אך לא נוזלית.

החמאה עדיין קשה באמצע. מה לעשות עכשיו?

אם החמאה רכה מבחוץ אך עדיין קשה באמצע, היא כנראה זקוקה לזמן חימום נוסף. וודאו שהמטבח שכם לא קר מדי וכסו את החמאה עם הכוס למספר דקות נוספות.

אפשר להציל חמאה רכה מדי?

אם החמאה שלכם רכה מדי אך לא נמסה לחלוטין, החזירו אותה למקרר למספר דקות. בכך תוכלו להחזיר אותה למרקם אידאלי במהירות.

ניסיתם את השיטה ואהבתם? יש לכם שיטה מנצחת משלכם לריכוך חמאה מהיר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס