ג’ינג’ר (או זנגביל בעברית) הוא חומר גלם מופלא עם טעמים וארומות ייחודיות שמשתלבים במגוון מנות, זאת לצד יתרונות בריאותיים יוצאי דופן שחבויים בו. אך בגלל צורתו הייחודית, קילוף ג’ינג’ר עלול להפוך פעמים רבות למשימה מורטת עצבים ומבולגנת במיוחד אם עושים זאת בדרך הלא נכונה.
למרבה המזל ישנם כמה פתרונות וטריקים חכמים ופשוטים שיעזרו לכם לקלף ג’ינג’ר בקלות, במהירות וללא מאמץ. בפוסט הבא אספנו 3 שיטות מנצחות לקילוף ג’ינג’ר ודירגנו אותן בהתאם למידת היעילות שלהן בתוספת היתרונות והחסרונות של כל שיטה ושיטה.
האם צריך לקלף ג’ינג’ר?
לפני שנעבור אל השיטות עצמן, בטח תהיתם לעצמכם אם בכלל צריך לקלף ג’ינג’ר. למעשה, קליפת הג’ינג’ר אכילה ומכילה יתרונות תזונתיים מסוימים לצד נוגדי חמצון. למרות זאת, ישנן כמה סיבות טובות לקלף ג’ינג’ר לפני השימוש.
קילוף ג’ינג’ר יכול להוריד חלק מהלכלוך או המזיקים שנמצאים על הקליפה, גם אם שוטפים את הקליפה היטב ייתכן שחלק מהם עדיין יישארו עליה. הקילוף יכול להפחית מהמרירות והפיקנטיות שעלולה להיות חזקה מדי לחלק מהאנשים. בנוסף קליפת הג’ינג’ר היא בעלת מרקם קשיח וסיבי יותר ועלול לא להיות מתאים לכל מנה.
לסיכום, אם אתם אוהבים את הטעם, המרקם והמראה של קליפת הג’ינג’ר ולא חוששים מלכלוך, אתם לא חייבים לקלף אותו בכלל, רק הקפידו לנקות את הג’ינג’ר היטב ככל הניתן לפני כן.
איך לקלף ג’ינג’ר
ישנן מספר שיטות לקילוף ג’ינג’ר במידת יעילות שונה. חלק מהשיטות מבזבזות יותר מבשר הג’ינג’ר מאחרות או מצריכות יותר זמן וכלים. אספנו את 3 השיטות המובילות שיעזרו לכם לקלף ג’ינג’ר בבית בקלות בכל פעם מחדש והוספנו לכל שיטה את מידת יעילותה
שיטת הכף
אחת השיטות הפופולריות, היעילות והקלות לקילוף ג’ינג’ר. כל מה שתצטרכו זה כף ביתית פשוטה ושורש ג’ינג’ר.
1. החזיקו את הג’ינג’ר ביד אחת על גבי קרש חיתוך.
2. אחזו בכף עם היד השנייה והתחילו לגרד את קליפת ג’ינג’ר בעזרת קצה הכף.
3. השתמשו בקצה מעוגל שהכף בכדי להגיע לפינות ועיקולים של שורש הג’ינג’ר.
4. חזרו על הפעולה עד שתקלפו את הג’ינג’ר לגמרי.
מידת יעילות: 9/10
שיטה זו יעילה במיוחד מאחר והיא מסירה את הקליפה מבלי לבזבז ג’ינג’ר. הקצה המעוגל של הכף מסייע להסיר את הקליפה בקלות גם בפיסות ג’ינג’ר קטנות במיוחד ובצורות לא שגרתיות וגם לא מצריכה שימוש בכלים חדים. שיטת הכף גם אידאלית לקילוף כמות גדולה של ג’ינג’ר עם צורות שונות.
שיטת המיקרוגל
שיטה זו הפכה פופולרית בשנים האחרונות בזכות הרשתות החברתיות לאחר ששותפה באין ספור סרטונים ויראליים. על פי השיטה חימום הג’ינג’ר לזמן קצר מרכך את הקליפה משמעותית והופך את הסרתה לקלה במיוחד.
1. חתכו את כמות הג’ינג’ר שאתם צריכים והניחו בקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל עם מעט מים.
2. הפעילו את המיקרו ל-15-20 שניות או עד שהג’ינג’ר חמים ורך.
3. השתמשו בכף או בסכין בכדי להסיר את הקליפה בקלות.
מידת יעילות: 8/10
שיטת המיקרוגל יעילה במיוחד מאחר וחימום השורש במיקרו מרכך את הג’ינג’ר ואת הקליפה, מה שהופך את הקילוף לאחר מכן לקל יותר. שימו לב שלא לחמם יותר מדי את הג’ינג’ר בכדי לא לפגוע בטעם או במרקם. השיטה יעילה יותר לקילוף ג’ינג’ר טרי שמתאפיין בעור דק וחלק
עוד טעימה: גם קילוף שום הופך קל בעזרת המיקרוגל
שיטת המקפיא
עוד שיטה פופולרית לקילוף ג’ינג’ר מערבת הקפאה מראש של השורש, מה שאמור להפוך את משימת קילוף הג’ינג’ר לקלה ומהירה יותר תוך שמירה על הטריות.
1. שטפו וייבשו את שורש הג’ינג’ר והכניסו לשקית אטומה.
2. אחסנו במקפיא לשעתיים לפחות או עד שהג’ינג’ר קפא לחלוטין.
3. קלפו את הג’ינג’ר בעזרת סכין או כף. הקליפה אמורה להיפרד בקלות יחסית.
מידת יעילות: 7/10
השיטה האחרונה אמנם יעילה למדי מאחר וההקפאה גורמת לקליפה להיפרד בקלות מן הג’ינג’ר אך מצריכה להקפיא את הג’ינג’ר מבעוד מועד. שיטת המקפיא יעילה יותר לשימוש עם ג’ינג’ר ישן עם קליפה עבה וגסה יותר.
לסיכום, ג’ינג’ר הוא חומר גלם מעולה שיכול לשדרג מאכלים ומשקאות עם טעם וארומה ייחודיים לצד יתרונות בריאותיים רבים. קילוף ג’ינג’ר יכול להוות אתגר, במיוחד אם יש לכם הרבה ג’ינג’ר לקלף. למרבה המזל יש כמה שיטות וטריקים פשוטים וחכמים שיעזרו במלאכת הקילוף.
כף, מיקרוגל או מקפיא – איזו שיטה לקילוף ג’ינג’ר אתם מעדיפים? יש לכם שיטה מנצחת משלכם? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.