פטרוזיליה היא מעשבי התיבול הפופולריים והוותיקים ביותר בעולם ונעשה בה שימוש במגוון מטבחים בשפע של מנות מכל הסוגים, גם לעיטור וגם לטעם. אך כדי שפטרוזיליה תהיה במצבה המיטבי והטרי ביותר יש כמה כללים שכדאי לעקוב אחריהם.
אספנו את כל מה שצריך לדעת על פטרוזיליה כולל איך לבחור פטרוזיליה טרייה איך לשמור פטרוזיליה במקרר, ערכים תזונתיים, מתכון לחליטת פטרוזיליה שאפשר להכין בבית ועוד דברים שלא ידעתם ולא העזתם לזלול.
עוד טעימה: איך לשמור פטריות במקרר
איך לאחסן עגבניות בצורה המיטבית טריים לאורך זמן
ואיך להכין ארטישוק בבית
ההיסטוריה של הפטרוזיליה
פטרוזיליה מככבת במטבחים ברחבי העולם כבר אלפי שנים עם עדויות מוקדמות לשימוש אצל היוונים והרומאים שגם העניקו לה סגולות רפואיות ומיסטיות רבות כולל האמונה כי לפטרוזיליה יש את הכוח להשיב את המתים לחיים.
בימי הביניים נעשה שימוש בפטרוזיליה גם לריענון הנשימה ובתקופת הרנסנס החל להיעשות בה שימוש גם לעיטור וקישוט מנות.
איך לבחור פטרוזיליה
ירוק בעיניים: הקפידו לבחור פטרוזיליה עם עלים בצבע ירוק חי ובולט. יש להימנע מפטרוזיליה עם עלים שמתחילים להצהיב.
הכל בגבעול: בחרו פטרוזיליה עם גבעולים קשיחים. לחצו על הגבעול בעדינות ובדקו את מצבו, אם הגבעול רך מדי, הפטרוזיליה לא טרייה.
חוש הריח: פטרוזיליה טרייה תהיה בעלת ריח חזק וטרי יחסית. אם יש ריח חלש או ניחוחות לא אופייניים, עדיף לוותר על הצרור.
שטוחה או מסולסלת: ישנם 2 סוגים נפוצים של פטרוזיליה, השטוחה והמסולסלת. אם אתם רוצים טעמים חזקים יותר, בחרו בפטרוזיליה השטוחה.
איך לאחסן פטרוזיליה
אמנם במטבח הישראלי פטרוזיליה נכנסת כמעט לכל מנה ותבשיל אך חשוב לדעת איך לאחסן את צרור הפטרוזיליה שלכם כראוי בכדי להבטיח שהיא תישאר טרייה וחיונית במראה לאורך זמן.
איך לשמור פטרוזיליה במקרר
השיטה המומלצת ביותר לאחסון פטרוזיליה היא שמירתו במקרר. בכדי לשמור פטרוזיליה טרייה במקרר לאורך זמן קצצו את הגבעולים והניחו אותה בקנקן מים, כסו עם שקית פלסטיק, הדקו את החלק העליון עם גומייה והכניסו למקרר.
לחלופין ניתן לשמור את הפטרוזיליה לאחר קיצוץ הגבעולים עטופה בקצות הגבעולים בנייר מגבת לח בקופסא או שקית אטומה במקרר
בשיטה זו הפטרוזיליה תחזיק מעמד טרייה וטובה לשימוש עד לשבוע ימים. חשוב להימנע מלשמור את הפטרוזיליה בסמוך לפירות וירקות אחרים כמו תפוחים שפולטים גזים שיגרמו לה להתקלקל מהר יותר.
איך להקפיא פטרוזיליה
כן, אם במקרה נתקעתם עם כמויות גדולות של פטרוזיליה, ניתן גם להקפיא אותה. בכדי לעשות זאת שטפו וייבשו היטב את הפטרוזיליה, קצצו אותה והניחו בקופסא אטומה בפריזר. פטרוזיליה קפואה תחזיק מעמד היטב עד חצי שנה במקפיא.
יתרונות בריאותיים של פטרוזיליה
מעבר למראה ולטעם לפטרוזיליה יתרונות בריאותיים משמעותיים עם שפע וויטמינים, מינרלי ונוגדי חמצון.
בין הוויטמינים הבולטים ניתן למנות את ויטמין K שמסייע לזרימת הדם ולבריאות העצם, וויטמין A שחיוני לבריאות העיניים וגם וויטמין C שמסייע לבריאות המערכת החיסונית.
פטרוזיליה גם עשירה בברזל וחומצה פולית שמסייעים בשמירה על בריאות תאי הדם והתפתחותם ובנוגדי חמצון שמסייעים בהפחתת ומניעת דלקות בגוף ומניעת מחלות כרוניות.
מעבר לערכים הללו פטרוזיליה ידועה גם כמעודדת מתן שתן, מה שמעניק לה סגולות במניעת דלקות בדרכי השתן, בהורדת לחץ הדם ובהפחתת נפיחויות. כמו הסיבים התזונתיים הגדולה מסייעת גם בשמירה על מערכת העיכול ומניעת עצירויות.
איך להכין חליטת פטרוזיליה
בכדי לנצל את סגולותיה הרפואיות של הפטרוזיליה עד תום, במיוחד בכל מה שקשור להקלה או מניעה של דלקות בדרכי השתן, מומלץ להכין תה או חליטת פטרוזיליה בבית. שתיית מי פטרוזיליה טרייה יעילה במיוחד מאחר והיא שומרת באופן זה על ערכיה התזונתיים במלואם.
מתכון לחליטת פטרוזיליה
מרכיבים:
כוס פטרוזיליה טרייה וקצוצה
2 כוסות מים
לימון ודבש (אופציונלי)
הוראות הכנה:
הביאו מים לרתיחה בקומקום או בסיר
הסירו את המים מהאש והוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה
כסו את הסיר למשך 7 דקות.
סננו בעזרת מסננת את החליטה והיפטרו מעלי הפטרוזיליה
הוסיפו דבש או לימון לפי העדפתכם