הסוד לאוזני המן שלא נפתחות באפייה

מהטיפול בבצק ועד שיטת הקיפול. הדרך לאוזני המן שלא נפתחות באפייה עוברת בכמה נקודות קטנות אך מהותיות. כך תאפו את אוזן המן המושלמת.
אוזני המן שלא נפתחות באפייה
אוזני המן שלא נפתחות באפייה

כל אופה חובב שניסה אי פעם לאפות אוזני המן נתקל בתופעה המצערת הזו. האוזניים שעיצבתם לעילא למשולשים מושלמים, מוכנסות אחר כבוד אל התנור ותוך כמה רגעים הפינות משתחררות ומתרחבות ואתם מסיימים עם בצק שטוח ותאונה קולינרית מתסכלת.

הגורמים לתופעה הזו קשורים בין השאר לבצק ודרך הטיפול בו, למלית ולטכניקת העיצוב של אוזני ההמן. בפוסט הבא נבדוק מה גורם לאוזני המן להיפתח באפייה ונדריך אתכם צעד אחר צעד איך למנוע מהן להיפתח בדרך אל אוזן ההמן המושלמת.

עוד טעימה: 5 אוזני המן שכדאי לטעום בפורים 2024

עדכונים טעימים למייל!

למה אוזני המן נפתחות באפייה

מלית: אמנם זה מפתה להעמיס כל אוזן המן עם כמות נדיבה של מלית טעימה, אבל יותר מדי מלית עלולה לגרום לאוזן ההמן לא לעמוד בעומס ולהיפתח בזמן האפייה. חשוב גם לא להשתמש במליות נוזליות מדי שעלולות לגרום לאוזניים להתעוות ולהיפתח גם כן.

בצק: אם הבצק שלכם יבש מדי, הוא לא יידבק היטב. דביק מדי, ויהיה לכם קשה יותר לעצב אותו. הבצק המושלם צריך להיות גמיש אך יציב מספיק בכדי להחזיק את צורתו בזמן האפייה.

עיצוב: חשוב להקפיד על שלב הקיפול והצביטה של הפינות. יישמו את השלב הזה בסבלנות ועם דיוק בכדי לוודא שהבצק לא יאבד את צורתו עם הכניסה לתנור. מומלץ להרטיב מעט את הבצק עם מים או ביצה טרופה בכדי להבטיח שהפינות מהודקות היטב.

עוד טעימה: כמה קלוריות יש באוזן המן?

איך לאפות אוזני המן שלא נפתחות באפייה

הכנת הבצק: עקבו במדויק אחרי המתכון שבחרתם עד שתקבלו בצק גמיש אך יציב שלא נדבק או מתפורר בידיים. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים. אם דביק מדי, מעט קמח. בחרו מתכון עם מלית יציבה ולא נוזלית בכדי להבטיח שהאוזניים ישמרו על צורתן באפייה.

חשוב גם לעבוד בצורה יעילה ומהירה ובאזור קריר יחסית בכדי שהבצק לא יתחמם מהר מדי ויקשה על תהליך העיצוב. אם הבצק מתחמם במהלך העבודה, הכניסו אותו לקירור מהיר והמשיכו לאחר מכן.

רידוד וחיתוך: רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 5-6 מ"מ והשתמשו בחותכן עוגיות עגול אם כוס בכדי ליצור עיגולים. הקפידו על עובי אחיד ונכון. בצק עבה מדי, ואוזני ההמן לא ייאפו בצורה אחידה. דק מדי, והן ייקרעו או ייפתחו בזמן האפייה.

מילוי האוזניים: בחרו את המלית האהובה עליכם, בין אם פרג, שוקולד או כיד הדמיון הטובה. הניחו כפית של מלית במרכז כל עיגול ואל תתפתו להעמיס יותר מדי בכדי לוודא שהאוזניים לא ייפתחו בזמן האפייה.

קיפול ואיטום: הצעד הזה הוא כנראה הקריטי ביותר. קפלו את קצוות הבצק של כל עיגול כלפי האמצע בכדי ליצור משולש. וודאו לצבוט כל פינה היטב בכדי לוודא שהמלית נאטמת בפנים. איטום נכון הוא חיוני בכדי למנוע מאוזני ההמן להיפתח בזמן האפייה. מומלץ להרטיב את הקצוות עם מעט מים או ביצה טרופה בכדי להבטיח איטום טוב ויציב יותר.

קירור: לאחר עיצוב האוזניים, חשוב מאוד לקרר אותן על תבנית עם נייר אפייה לחצי שעה לפחות. הזמן הזה יאפשר לאוזני ההמן להתייצב ולשמור על צורתן לאחר שיפגשו את חום התנור.

אפייה: הקפידו לאפות את אוזני ההמן בתנור שחומם לראש לטמפרטורה הרצויה על פי המתכון ועל פי הזמנים המוגדרים בו, בדרך כלל עד שהאוזניים מזהיבות ומשחימות. אל תתפתו לפתוח את התנור מוקדם מדי – זמן אפייה נכון יעזור לשמור על האוזניים מהודקות וסגורות.

יש לכם טיפים נוספים לאפיית אוזני המן מושלמות בכל פעם? סוד קטן שמשדרג את המאפה לגבהים חדשים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
5 אוזני המן מומלצות בקונדיטוריות - פורים 2024
פורים 2024: 5 אוזני המן שחייבים לזלול בקונדיטוריות
חדשות האוכל
איך לרכך חמאה
השיטה שעובדת: זו הדרך לרכך חמאה בלי להמיס אותה
מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף אבקת סודה לשתייה באבקת אפייה?
המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?
מדריכים וטיפים
עוגיות משתטחות בתנור אפייה
בית הספר לאפייה: למה העוגיות שלי משתטחות בתנור?
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
קרמי וחלק: איך לחמם פירה מאתמול למרקם המושלם
מדריכים וטיפים
אחת ולתמיד: איך צריך לשמור כוסברה במקרר
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל