מתחם האוכל DNA בקניון עזריאלי תל אביב מארח במשך חודש שלם את אשת הקולינריה שפרה מיכאלוביץ' מקיבוץ מרום גולן, שנאלצה לסגור את דלתות מפעל חייה, "הטובים של שפרה", בעקבות המצב הביטחוני מאז ה-7 באוקטובר.
המטבח של הגולן במרכז תל אביב
שפרה, שמארחת קבוצות ותיירים בבית האירוח שלה בצפון כבר מעל 20 שנה לארוחות גורמה טריות על טהרת התוצרת החקלאית של הגולן, נתקלה כבר עם פרוץ המלחמה בקשיים כשהמקום שהיה מוקד עלייה לרגל לפודיז וחובבי אוכל רבים, הפך ברגע אחד לשומם.
מיכאלוביץ', שמפעילה כבר שנים את "הטובים של שפרה" במרום גולן, לא זרה לאתגרים. בתקופת הקורונה, כשמגבלות הריחוק מנעו ממנה לארח בבית, היא הקימה את הפופ-אפ "עטוף בלחם", במסגרתו הכינה כריכים חמים וטריים לחובבי גורמה שקשה לעמוד בפניהם.
בעזרת היוזמה של רן דור חי, בעלי מתחם הפודטראקס DNA, מגיעה מיכאלוביץ' לפופ אפ "עטוף בלחם", עם שלל כריכים משובחים שהוכנו באהבה ושפע של טעמים שמזוהים עם המטבח מהקיבוץ.
עטוף בלחם – מה יש לזלול?
בפופ-אפ "עטוף בלחם" יוצעו ארבעה כריכים עיקריים שאפשר לאכול במקום או לקחת הביתה בטייק אווי, כל אחד מהם עם שילוב טעמים ייחודי שמדגיש את הקשר בין המטבח הישראלי לחומרי גלם איכותיים.
- "מן הארץ" עם כרוב אדום אפוי ביין ותבלינים, קרם דלעת וכמון, כוסברה, פלפל חריף, רוקט, טחינה גולמית ושברי אגוזים מטוגנים (55 ש"ח).
- "בלאדי" עם קרם חצילים, לימון כבוש, אריסה, טחינה גולמית, אגוזים, סלט עשבים חמצמץ, צנונית ופלפל חריף (55 ש"ח).
- "מזמור" עם אונטריב בבישול ארוך, בצל כבוש, מיונז סרירצ'ה, כוסברה, רוקט, בצל ירוק וצנונית (58 ש"ח).
- "תמרות עשן" עם רוסטביף, מיונז לימוני, חרדל, עגבניות, בצל ירוק ורוקט (58 ש"ח).
הפופ-אפ יפעל במשך חודש ימים, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00 ל-22:00. בין השעות 16:00-20:00 תוכלו גם ליהנות משעות שמחות עם 30% הנחה על תפריט האלכוהול.
פופ אפ "שפרה – עטוף בלחם" | קומת הקרקע, מרכז עזריאלי תל אביב. דרך מנחם בגין 132 | ימים א-ה, 12:00-22:00