לזלול - מגזין אוכל ישראלי

אחת ולתמיד: איך לשמור על חלה טרייה ורכה לאורך זמן?

שוב החלה לשבת התייבשה? כל הדרכים והשיטות המומלצות שיעזרו לכם לשמור על חלה טרייה לאורך זמן. וגם - איך מקפיאים חלה בצורה הנכונה
איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן?
איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן?
שיתוף

אין דבר כזה שישי שבת בלי חלה. לכל משפחה יש את החלה האהובה עליה, מתוקה יותר או מתוקה פחות, עם תוספות או פשוטה וקלאסית ועוד אין ספור שילובים ושדרוגים.

אמנם אנחנו זוללים את החלה תוך כמה שעות עם נשנושים קטנים ואין סופיים, אך אתם רוכשים את החלה האהובה עליכם מהמאפייה השכונתית ביום שישי בצהריים רק כדי לגלות בשבת בבוקר כשבא לכם לנשנש קצת שהחלה התייבשה לחלוטין, כנראה אתם לא מאחסנים אותה כראוי.

עוד טעימה: איך עושים הפרשת חלה כהלכתה

איך לשמור על חלה טרייה לשבת בבוקר

ישנן כמה דרכים יעילות לשמור חלה של שבת טרייה ורכה לאורך זמן. עקרונית חלה יכולה להישמר טרייה ורכה כ-3-4 ימים באחסון נכון אף עד לשבוע ימים. חלה טרייה גם יכולה להישמר היטב עד לחודש ימים בהקפאה ולהרגיש כמו חדשה לאחר הפשרה וחימום.

אם אתם מתכננים לאכול את החלה תוך מספר ימים, שמרו את החלה בשקית אטומה, קופסא גדולה מספיק ואטומה או בארגז ייעודי ללחם. אם אין לכם שקית או קופסא מתאימה, עטפו את החלה היטב עם ניילון נצמד מבלי להשאיר חלקים חשופים.

בכל שיטה, הקפידו שהחלה לא תהיה חשופה לאוויר, מה שיגרום לה לאבד לחות במהירות. שמרו את החלה באזור קריר במטבח ללא שמש ישירה ובטמפרטורת החדר עד ל-4 ימים.

עוד טעימה: איך להכין חלה בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות

איך להקפיא חלה טרייה?

תוכלו גם להקפיא את החלה במקרה שאתם יודעים שתאכלו אותה רק בעוד מספר ימים. עטפו היטב את החלה עם ניילון נצמד מבלי להשאיר חלקים חשופים, הכניסו לשקית אטומה ושמרו במקפיא עד ל-3 חודשים. אם אפיתם חלה ביתית, הקפידו להקפיא אותה רק לאחר שהתקררה לטמפרטורת החדר.

תוכלו להפשיר את החלה העטופה מהפריזר על השיש במטבח בטמפרטורת החדר למספר שעות. לאחר מכן ניתן לחמם בטוסטר אובן או תנור ב-180 מעלות למשך 5-10 דקות. ניתן גם לחמם את פרוסות או חתיכות חלה מופשרת עם מגבת לחה מעט מעל עד לדקה בסבבים של 15 שניות.

טעויות שכדאי להימנע מהן

ישנן כמה טעויות נפוצות בטיפול ובאחסון של חלה טרייה שגורמות לה לאבד את הרכות המפנקת במהירות.

  • אל תכניסו חלה למקרר. זה לא יעזור להאריך את חיי המדף של החלה אלא להפך – הלחם יתייבש ויאבד מרכותו וטעמו מהר יותר.
  • תמיד הקפידו לעטוף את החלה ולשמור עליה מפני חשיפה לאוויר בכדי לשמור על הלחות שמעניקה לחלה את רכותה ולהגן על החלה מפני הצטברות חיידקים.
  • החלה כבר החלה להתייבש מעט? פרסו אותה והשתמשו להכנת לחם מטוגן, טוסטים ואפילו להכנת קרוטונים.
Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מאכלים שאסור להקפיא

5 מאכלים שממש לא כדאי להכניס למקפיא

מדריכים וטיפים
טעויות נפוצות באפיית לחם ביתי

6 טעויות באפיית לחם ביתי שכולם עושים

מדריכים וטיפים
פולי קפה טריים וכוס קפה טרי

אוהבים קפה? כך תשמרו עליו טרי וארומטי לאורך זמן

מדריכים וטיפים
אחסון אספרגוס טרי

אחסון אספרגוס טרי במקרר: כך תעשו זאת נכון

מדריכים וטיפים
איך לבדוק אם ביצה טרייה או מקולקלת?

אחת ולתמיד: איך יודעים אם ביצה טרייה או מקולקלת

מדריכים וטיפים
כמה זמן לשמור חמאה במקרר

אחת ולתמיד: איך לאחסן חמאה בצורה הנכונה

מדריכים וטיפים
איך לשמור כרוב במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה לאחסן כרוב במקרר

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לשמור על עוגיות רכות לאורך זמן

איך לרכך עוגיות שהתקשו עם טריק אחד פשוט להפליא

מדריכים וטיפים
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre

בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש

חדש על המדף
אחסון מלפפונים טריים

בדקנו והכרענו: זו הדרך הטובה ביותר לאחסן מלפפונים

מדריכים וטיפים
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות

בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות

מדריכים וטיפים