איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן?
קרדיט תמונה – אילוסטרציה מערכת לזלול

אחת ולתמיד: איך לשמור על חלה טרייה ורכה לאורך זמן?

שוב החלה לשבת התייבשה? כל הדרכים והשיטות המומלצות שיעזרו לכם לשמור על חלה טרייה לאורך זמן. וגם - איך מקפיאים חלה בצורה הנכונה
שיתוף

תוכן עניינים

אין דבר כזה שישי שבת בלי חלה. לכל משפחה יש את החלה האהובה עליה, מתוקה יותר או מתוקה פחות, עם תוספות או פשוטה וקלאסית ועוד אין ספור שילובים ושדרוגים.

אמנם אנחנו זוללים את החלה תוך כמה שעות עם נשנושים קטנים ואין סופיים, אך אתם רוכשים את החלה האהובה עליכם מהמאפייה השכונתית ביום שישי בצהריים רק כדי לגלות בשבת בבוקר כשבא לכם לנשנש קצת שהחלה התייבשה לחלוטין, כנראה אתם לא מאחסנים אותה כראוי.

עוד טעימה: איך עושים הפרשת חלה כהלכתה

איך לשמור על חלה טרייה לשבת בבוקר

ישנן כמה דרכים יעילות לשמור חלה של שבת טרייה ורכה לאורך זמן. עקרונית חלה יכולה להישמר טרייה ורכה כ-3-4 ימים באחסון נכון אף עד לשבוע ימים. חלה טרייה גם יכולה להישמר היטב עד לחודש ימים בהקפאה ולהרגיש כמו חדשה לאחר הפשרה וחימום.

אם אתם מתכננים לאכול את החלה תוך מספר ימים, שמרו את החלה בשקית אטומה, קופסא גדולה מספיק ואטומה או בארגז ייעודי ללחם. אם אין לכם שקית או קופסא מתאימה, עטפו את החלה היטב עם ניילון נצמד מבלי להשאיר חלקים חשופים.

בכל שיטה, הקפידו שהחלה לא תהיה חשופה לאוויר, מה שיגרום לה לאבד לחות במהירות. שמרו את החלה באזור קריר במטבח ללא שמש ישירה ובטמפרטורת החדר עד ל-4 ימים.

עוד טעימה: איך להכין חלה בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות

איך להקפיא חלה טרייה?

תוכלו גם להקפיא את החלה במקרה שאתם יודעים שתאכלו אותה רק בעוד מספר ימים. עטפו היטב את החלה עם ניילון נצמד מבלי להשאיר חלקים חשופים, הכניסו לשקית אטומה ושמרו במקפיא עד ל-3 חודשים. אם אפיתם חלה ביתית, הקפידו להקפיא אותה רק לאחר שהתקררה לטמפרטורת החדר.

תוכלו להפשיר את החלה העטופה מהפריזר על השיש במטבח בטמפרטורת החדר למספר שעות. לאחר מכן ניתן לחמם בטוסטר אובן או תנור ב-180 מעלות למשך 5-10 דקות. ניתן גם לחמם את פרוסות או חתיכות חלה מופשרת עם מגבת לחה מעט מעל עד לדקה בסבבים של 15 שניות.

טעויות שכדאי להימנע מהן

ישנן כמה טעויות נפוצות בטיפול ובאחסון של חלה טרייה שגורמות לה לאבד את הרכות המפנקת במהירות.

  • אל תכניסו חלה למקרר. זה לא יעזור להאריך את חיי המדף של החלה אלא להפך – הלחם יתייבש ויאבד מרכותו וטעמו מהר יותר.
  • תמיד הקפידו לעטוף את החלה ולשמור עליה מפני חשיפה לאוויר בכדי לשמור על הלחות שמעניקה לחלה את רכותה ולהגן על החלה מפני הצטברות חיידקים.
  • החלה כבר החלה להתייבש מעט? פרסו אותה והשתמשו להכנת לחם מטוגן, טוסטים ואפילו קרוטונים.
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס