לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מסעדת נומה המוערכת הופכת למסעדת המבורגרים

מסעדת נומה עטורת כוכבי המישלן שהוכתרה לא פעם כמסעדה הטובה ביותר לעולם מפתיעה ופותחת את שעריה מחדש בתור מסעדת המבורגרים ובר יין
המבורגר מישלן
המבורגר מישלן | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

מגפת הקורונה אילצה את בעלי המסעדות כולל היוקרתיות שבהן, לחשב מסלול מחדש ולחשוב מחוץ לקופסא על מנת לשרוד בתקופה של חוסר ודאות וסגרים תכופים.

אחת ההכרזות המסקרנות ביותר הגיע מצד מסעדת נומה, מסעדת מישלן שזכתה בתואר המסעדה הטובה בעולם במשך שנים.

מסעדת נומה – ממישלן לבורגר

כעת, לאחר שההגבלות מוסרות בהדרגה, הכריזה המסעדה כי היא תיפתח מחדש, אך הפעם בתור מסעדת המבורגרים ובר יין. ב-21 במאי, השלב הראשון בפתיחה המחודשת של "נומה" יחל עם השקת הגינה החיצונית המשקיפה לאגם, שם יוגשו המבורגרים ויינות.

אחד מבעלי המסעדה, רנה רדזפי כתב על ההשקה באינסטגרם: "איזה זמנים משוגעים ולא ברורים, קופנהגן עומדת לפתוח מחדש את המסעדות בה וכך גם "נומה".

אבל לפני שנפתח את "נומה" כפי שאנחנו מכירים אותה, החלטנו להפוך אותה למסעדת המבורגרים ובר יין ללא הזמנות מראש. אנחנו מרגישים שבשלב הראשון של הפתיחה אנחנו רוצים להיות פתוחים לכולם.

אנחנו צריכים להחלים, אז בואו לשתות כוס יין ולאכול המבורגר, כולכם מוזמנים".

עוד טעימה: מתכון לרוטב הגבינה הסודי של רשת שייק שאק

התפריט הפשוט הוא שינוי משמעותי מהתפריט הרגיל של "נומה" שכולל מנות טארט גרגר נחלים עם ג'לי אשחר ים, טופו אגוזים עם רוטב גרעיני חמניה ועלי ורדים קריספיים או פנקייק שעורה עם גלידת זרעי שזיף.

"בשלב הראשון של הפתיחה אנחנו רוצים להציע משהו שכולנו מכירים ואוהבים: יין והמבורגרים. אנחנו נרגשים להזדמנות לקבל פנים חדשות במסעדה שלנו, לנצל את האזור החיצוני היפהפה שלנו ולקבל את כולם בזרועות פתוחות", הוסיפה המסעדה בהצהרה לתקשורת.

התפריט יכלול רק 2 סוגי המבורגרים: צ'יזבורגר והמבורגר טבעוני. "שניהם עסיסיים ועמוסים בטעמי אומאמי, עם קצת קסם ממרתף היישון שלנו", נמסר באתר המסעדה.

היינות יוצעו בכוסות או בבקבוקים ואם תעדיפו, אפשר גם לשתות בירה בבקבוק.

עם זאת, בהתאם למסעדת מישלן, המחירים יהיו יקרים יותר ממזללת ההמבורגרים הממוצעת בשכונה (אך עדיין סבירים ביחס למחירים בישראל). המבורגר יעלה 18$ באיסוף עצמי או 22$ לאכילה במקום.

מחירי היין נעים בין 14$ לכוס יין ל-62$ לבקבוק. בקבוק בירה יעלה כ-7$. בהתחשב בכך שארוחה רגילה ב"נומה" עולה בין 353$ ל-377$ דולר ללא משקאות, הרי שמדובר במחיר מציאה.

"הצוות יזדקק לזמן נוסף כדי להיערך לפתיחה מלאה מחדש. המשמעות של הסגירה הארוכה היא שלצוות ייקח כמה שבועות להחזיק את המטבח לרמה בה היה לפני הסגירה", הוסיפו במסעדה.

מסעדת "נומה" נפתחה בשנת 2003 והפכה עד מהרה להצלחה מסחררת, היא זכתה בתואר המסעדה הטובה בעולם בשנים 2010, 2011, 2012 ו-2014. בשנת 2019 דורגה המסעדה במקום השני ברשימת המסעדות הטובות בעולם.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

JBurger - פופ אפ המבורגר טבעוני מושחת במסעדת J17

JBurger: המבורגר טבעוני חדש ומושחת מגיע לתל אביב

חדשות האוכל
ארוחת טעימות גורמה של KFC

KFC מציגים: ארוחת טעימות גורמה בת 11 מנות

חדשות האוכל
M32 Burgers הוד השרון - המבורגר מבית רוזנברג

M32: סמאש בורגר חדש ומושחת בהוד השרון

חדשות האוכל
בחירת נתחי בשר להמבורגר ביתי מושלם

איזה בשר מתאים להמבורגר: נתחים מומלצים לקציצה מושלמת

מדריכים וטיפים
צליית המבורגר ביתי

איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת

מדריכים וטיפים
סמוקי מק רויאל של מקדונלד'ס

ברוכים הבאים לגיהינום: מקדונלד'ס בהשקה נוסטלגית במיוחד

חדשות האוכל
פופ אפ לוקאל בורגר במרינדו עין גב

ההמבורגר הכי מושחת בתל אביב מגיע לפופ אפ בצפון

אירועים ופסטיבלים
יום העצמאות האמריקאי 2023 במסעדות ובברים

הזלילה הגדולה: יום העצמאות האמריקאי 2023 במסעדות ובברים

חדשות האוכל
המבורגר בטעם בשר אדם?

הייתם טועמים? המבורגר בטעם בשר אדם הושק בשוודיה

חדשות האוכל
ההמבורגר של פריז טקסס גבעתיים

השחיתות חוזרת: נפתחה מסעדת פריז טקסס גבעתיים

חדשות האוכל
שף ישראל אהרוני - קצביה והמבורגר גורמה בגני תקווה

זה קורה: שף ישראל אהרוני פותח המבורגר גורמה

חדשות האוכל
מדריך מסעדות מישלן באיסטנבול 2022

טורקיה גורמה: 5 מסעדות באיסטנבול זכו לראשונה בכוכבי מישלן

חדשות האוכל