מסעדת פאסטל המוערכת בהובלתו של שף גל בן משה משיקה שיתוף פעולה חדש ומסקרן עם מוזיאון תל אביב הסמוך בדמות תפריט קינוחים חדש ואמנותי במיוחד.
תפריט הקינוחים של שף קונדיטורית אוליביה פחיירה נטר לוקח השראה מהתערוכה הנוכחית במוזיאון – "לתפוס רגע חולף: 150 שנה לאימפרסיוניזם" ומתכתב עם עשרות יצירות מופת הנכללות בה.
תפריט קינוחים אימפרסיוניסטי – מה יש לזלול?
בין הקינוחים תמצאו את "הרקדנית" – פלאן חלב עזים, פרי בסירופ, קדאיף פריך וקציפת מחלב, בהשראת הציור "סצינת בלט" של אדגר אגה או קינוח יוגורט קפוא עם אגסים מזוגגים, קראמבל, שוקולד וזעתר וופל-יוגורט בהשראת "באי" של ברת' מוריזו. מחירי הקינוחים נעים בין 66-68 ש"ח.
התערוכה החדשה מבוססת על אוסף האמנות בן 80 יצירות ששהה בשנה האחרונה במרחב המוגן של המוזיאון. בין השאר תמצאו שם עבודות של קלוד מונה, אדגר דגה, פייר-אוגוסט רנואר ועוד ועוד.
התנועה האימפרסיוניסטית פעלה באירופה במאה ה-19 והתאפיינה באלמנטים של אור, צל וצבע בטבע או בחיים האורבניים המודרניים תוך שימוש בפרספקטיבות לא שגרתיות.
כשפאסטל פגשו את קוסאמה
זהו לא שיתוף הפעולה הראשון בין מסעדת פאסטל למוזיאון תל אביב. בעבר השיקו במסעדה תפריט בהשראת התערוכה הפופולרית של האמנית יאיוי קוסאמה.
בין השאר הוגשו מנות כמו פופ ארט דלעת – סקאלופ צרובים על הפלנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים; נקודות אבודות – צ'אודר תירס "גילי", סרטן כחול, קרם גזר ומרווה וגם קינוח בית פברז'ה מנוקד כמחווה לקינוח ממסעדת מול ים האייקונית.
תפריט קינוחים אימפרסיוניסטי במסעדת פאסטל | שאול המלך 27, תל אביב יפו (חצר הפסלים של מוזיאון תל אביב לאומנות) | פרטים והזמנות בטלפון 03-6447441 ובאתר אונטופו