צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו.
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו | צילום: אסף קרלה

החורף כבר נותן אותותיו ומסעדת פר דרייר בשכונת נגה ביפו מתכוונת לנצל אותו עד תום. מי שיגיעו לחמם לכם את העונה הקרה עם פופ-אפ חדש ומפתיע הם לא פחות מהשפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן שיביאו עמם את כל הוייב והאוכל של הקייטרינג "ארז וחנן" היישר מצפון הארץ.

הפופ אפ החדש שנקרא "צפונה בנגה" יפעל במשך 3 חודשים בימי רביעי וחמישי בלבד ויציע את כל הטעמים הכפריים האהובים והאווירה הביתית של הצפון, בלי הנסיעה הארוכה.

חורף צפוני בלב יפו

אז מה הולך לקרות פה? "צפונה בנגה" שואפת להביא היישר אל החצר האהובה של פר דרייר את האווירה החורפית הגלילית, החיבור לטבע והקסם של היישוב הקהילתי מתת כולל היערות, הבוסתנים, האוכל המנחם והנוף הפתוח.

קומרובסקי ועזרן מזמינים את הקהל לעצור את מרוץ החיים התל אביבי לרגע, להיכנס לחצר עם תאורה חמה, ריח של עצים בוערים ומוזיקה ופשוט להתמסר לחוויה שהיא הרבה מעבר לאוכל.

במקום תוקם גם "חנות צפון" קטנה עם כל הטוב והתוצרת המקומית שיש לצפון להציע – יינות גליליים, שמן זית, דבש וטחינה מבית עמותת סינדיאנת הגליל המקדמת שינוי חברתי באמצעות חיבור בין נשים ערביות ויהודיות. בהמשך צפויים גם סמינרים מקצועיים בנושאי יין, שמן זית ודבש.

מה יש לזלול?

הארוחה עצמה היא פשוטה, אך כזו שמספרת סיפור שלם ואינטימי שמייצר קרבה והתכנסות לשעות ספורות, בדיוק כמו בית בגליל. כל מנה בתפריט מבוססת על חומרי גלם עונתיים שנבחרו בקפידה עם דגש על טעמים טריים ואותנטיים והצריבה של הטאבון הלוהט.

תמצאו בין השאר לחם במילוי תרד מנגולד מכפר מנדא עם גבינת ג'יבנה נמסה ומפתה מהצפון ויוגורט כבשים; פיתה בדואית במילוי חצילים וקשקבל של הנוקד בטעמים מעושנים עם טפנד זיתים, טחינה לימונים כבושים ופלפל חריף קלוי מהגליל.

יש גם מנות קטנות שמדברות ישר ללב, כמו חוביזה עם קלמארי וריבת אתרוגים; סלט שומר ולימונים כבושים עם רשאד ואגוזי מלך או ארטישוקים עם צלפים, אנשובי וריקוטה מהמחלבה הקטנה.

מנות חורף של מסעדת צפונה בנגה
מנות חורף של מסעדת צפונה בנגה | צילום: אסף קרלה

בעיקריות תמצאו מרק בצלים ביין וגבינת פקורינו ממחלבת הנוקד עם פילו פריך; מנסף טלה עם יוגורט עיזים ורימונים על מצע אורז עם צימוקים ופיצוחים; לחי עגל עם ארטישוק ירושלמי וקוסקוס עבודת יד בחמאת כורכום; פורל שלם מהדן שנצלה בטאבון עד שהעור הופך קריספי, לצד סלט תרד טורקי חם וכרוביות או שיפודי שקדי עגל ודנבר קאט ממשק שניידר.

לצד האוכל יוצעו מגוון יינות צפוניים מיקבים מובילים כמו כרם שבו, חרשים ומטר וגם יינות מהמבחר האישי של היננים איתי להט וגיא אשל במחירים שמתחילים ב-25 ש"ח ובקבוקים החל מ-149 ש"ח.

ובאגף הקינוחים יציעו במקום קומפוט גויאבות עם גלידת יוגורט; עוגת תפוזים עם פילו וקרם פרש או פיתה דרוזית עם גנאש שוקולד ובננות ממושב כברי.

איפה ומתי?

"צפונה בנגה" תפעל רק שלושה חודשים, בימי רביעי וחמישי בלבד, החל מה-27 בנובמבר, בחצר הפנימית של מסעדת פר דרייר במתחם נגה ביפו. המקום נפתח בשעות אחר הצהריים המאוחרות ונשאר פתוח עד הלילה.

צפונה בנגה | פר דרייר, בת עמי 7, מתחם נגה, תל אביב יפו | מדי רביעי-חמישי עד סוף פברואר | הזמנות באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל
בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים
חדשות האוכל
פופ אפ אוכל כורדי של שולה משתולה בתל אביב
שולה משתולה חוזרת לפופ אפ אוכל כורדי בתל אביב
חדשות האוכל
מסעדת קילומטרז' - המסעדה הבאה של ישראל
מסעדת קילומטראז' ניצחה בגמר המסעדה הבאה של ישראל
חדשות האוכל
פסטיבל האוכל הכשר בבית שמש
למהדרין: פסטיבל האוכל הכשר חוזר לפופ אפ בבית שמש
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
השיטה המנצחת: איך לנקות רשתות תנור אפייה ביתי
טיפים למטבח
זה מה שקורה בגוף כשבולעים מסטיק
טיפים למטבח
טעם של בית: איך לקלות חציל על הכיריים כמו מקצוענים
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל