צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו.
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו | צילום: אסף קרלה

החורף כבר נותן אותותיו ומסעדת פר דרייר בשכונת נגה ביפו מתכוונת לנצל אותו עד תום. מי שיגיעו לחמם לכם את העונה הקרה עם פופ-אפ חדש ומפתיע הם לא פחות מהשפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן שיביאו עמם את כל הוייב והאוכל של הקייטרינג "ארז וחנן" היישר מצפון הארץ.

הפופ אפ החדש שנקרא "צפונה בנגה" יפעל במשך 3 חודשים בימי רביעי וחמישי בלבד ויציע את כל הטעמים הכפריים האהובים והאווירה הביתית של הצפון, בלי הנסיעה הארוכה.

חורף צפוני בלב יפו

אז מה הולך לקרות פה? "צפונה בנגה" שואפת להביא היישר אל החצר האהובה של פר דרייר את האווירה החורפית הגלילית, החיבור לטבע והקסם של היישוב הקהילתי מתת כולל היערות, הבוסתנים, האוכל המנחם והנוף הפתוח.

קומרובסקי ועזרן מזמינים את הקהל לעצור את מרוץ החיים התל אביבי לרגע, להיכנס לחצר עם תאורה חמה, ריח של עצים בוערים ומוזיקה ופשוט להתמסר לחוויה שהיא הרבה מעבר לאוכל.

במקום תוקם גם "חנות צפון" קטנה עם כל הטוב והתוצרת המקומית שיש לצפון להציע – יינות גליליים, שמן זית, דבש וטחינה מבית עמותת סינדיאנת הגליל המקדמת שינוי חברתי באמצעות חיבור בין נשים ערביות ויהודיות. בהמשך צפויים גם סמינרים מקצועיים בנושאי יין, שמן זית ודבש.

מה יש לזלול?

הארוחה עצמה היא פשוטה, אך כזו שמספרת סיפור שלם ואינטימי שמייצר קרבה והתכנסות לשעות ספורות, בדיוק כמו בית בגליל. כל מנה בתפריט מבוססת על חומרי גלם עונתיים שנבחרו בקפידה עם דגש על טעמים טריים ואותנטיים והצריבה של הטאבון הלוהט.

תמצאו בין השאר לחם במילוי תרד מנגולד מכפר מנדא עם גבינת ג'יבנה נמסה ומפתה מהצפון ויוגורט כבשים; פיתה בדואית במילוי חצילים וקשקבל של הנוקד בטעמים מעושנים עם טפנד זיתים, טחינה לימונים כבושים ופלפל חריף קלוי מהגליל.

יש גם מנות קטנות שמדברות ישר ללב, כמו חוביזה עם קלמארי וריבת אתרוגים; סלט שומר ולימונים כבושים עם רשאד ואגוזי מלך או ארטישוקים עם צלפים, אנשובי וריקוטה מהמחלבה הקטנה.

מנות חורף של מסעדת צפונה בנגה
מנות חורף של מסעדת צפונה בנגה | צילום: אסף קרלה

בעיקריות תמצאו מרק בצלים ביין וגבינת פקורינו ממחלבת הנוקד עם פילו פריך; מנסף טלה עם יוגורט עיזים ורימונים על מצע אורז עם צימוקים ופיצוחים; לחי עגל עם ארטישוק ירושלמי וקוסקוס עבודת יד בחמאת כורכום; פורל שלם מהדן שנצלה בטאבון עד שהעור הופך קריספי, לצד סלט תרד טורקי חם וכרוביות או שיפודי שקדי עגל ודנבר קאט ממשק שניידר.

לצד האוכל יוצעו מגוון יינות צפוניים מיקבים מובילים כמו כרם שבו, חרשים ומטר וגם יינות מהמבחר האישי של היננים איתי להט וגיא אשל במחירים שמתחילים ב-25 ש"ח ובקבוקים החל מ-149 ש"ח.

ובאגף הקינוחים יציעו במקום קומפוט גויאבות עם גלידת יוגורט; עוגת תפוזים עם פילו וקרם פרש או פיתה דרוזית עם גנאש שוקולד ובננות ממושב כברי.

איפה ומתי?

"צפונה בנגה" תפעל רק שלושה חודשים, בימי רביעי וחמישי בלבד, החל מה-27 בנובמבר, בחצר הפנימית של מסעדת פר דרייר במתחם נגה ביפו. המקום נפתח בשעות אחר הצהריים המאוחרות ונשאר פתוח עד הלילה.

צפונה בנגה | פר דרייר, בת עמי 7, מתחם נגה, תל אביב יפו | מדי רביעי-חמישי עד סוף פברואר | הזמנות באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פופ אפ לוקאל בורגר במרינדו עין גב
ההמבורגר הכי מושחת בתל אביב מגיע לפופ אפ בצפון
אירועים קולינריים
בל בוי מציגים: פופ אפ דיינר אמריקאי
פופ אפ אמריקאי מופרע בבל בוי: מקוקטייל מילקשייק ועד מרק קורנפלקס
חדשות האוכל
נטפליקס פותחת מסעדת פופ אפ
נטפליקס מציגה: מסעדת פופ אפ מהסרטים עם השפים הגדולים
חדשות האוכל
ארוחת טעימות הודית במסעדת מילה
מילה שלו: שף יהונתן שרביט משיק ארוחת טעימות הודית קלאסית
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
איך לנקות את המטבח לפסח: המדריך השלם
טיפים למטבח
הקרב הגדול: מלפפונים בחומץ או מלפפונים במלח?
טיפים למטבח
בדקנו: זו הדרך הנכונה לשמור סלרי טרי במקרר ובמקפיא
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל