פנקייק מחמצת של ג'יימי אוליבר
קרדיט תמונה – Instagram

מתכון לפנקייק מחמצת של ג'יימי אוליבר

השף הפופולרי ג'יימי אוליבר משתף עם העוקבים שלו באינסטגרם מתכון לפנקייק מחמצת שאותו הוא נוהג להכין לילדיו עם כמה מרכיבים שאפשר למצוא בכל בית
שיתוף

תוכן עניינים

אם גם אתם התחלתם להכין מחמצת בבית בתקופת הסגר בכדי להעביר את הזמן ולרכוש מיומנות חדשה וגיליתם שנשארתם עם עודפים רבים, לשף ג'יימי אוליבר יש הצעה לשימוש הולם בשאריות המחמצת – מתכון לפנקייק רך וטעים ממחמצת.

אפיית לחמי מחמצת הפכה במהירות לטרנד הכי לוהט של תקופת הקורונה, הרשתות החברתיות התמלאו בן לילה בפוסטים רבים המתגאים במחמצת האישית הגדלה לה אט אט. אך אחרי שאפינו כיכרות לחם רבות ונותרנו עם שאריות מחמצת רבות, עדיף לתת להן שימוש הולם.

את המתכון לפנקייק מחמצת פרסם אוליבר בוידאו חדש בעמוד האינסטגרם שלו ופירט את 5 הצעדים הפשוטים בדרך אל הפנקייק המושלם בכמה דקות בלבד.
השף הבריטי בן ה-44, אבא ל-5 ילדים, משתף מתכונים לארוחות קלות כבר כמה שבועות מאז שהוכרז סגר במדינות רבות עקב התפרצות נגיף קורונה, בכדי להקל על העוקבים הסגורים בבתיהם, המתכונים מכילים מרכיבים פשוטים בלבד שאפשר למצוא בכל בית, למעשה מתכון לפנקייק מחמצת מכיל 4 מרכיבים בלבד: מחמצת, קמח, חלב וביצים. מעט מרכיבים ומעט השקעה לארוחת בוקר טעימה ומפנקת.

העצות של ג'יימי אוליבר לפנקייק מושלם ממחמצת הן פשוטות: מוסיפים 200 גרם מחמצת לקערה יחד עם 2 ביצים ו-100 מ"ל חלב ומקציפים במיקסר עד איחוד. לאחר מכן מוסיף אוליבר 100 גרם קמח תופח ומעט מלח ומערבבים היטב עד איחוד והבלילה מוכנה.

השלב הבא הוא לחמם מחבת עם מעט שמן, להוסיף כמות מספקת מהבלילה, לטגן כדקה-שתיים בכל צד עד הזהבה.

להגשה מוסיף ג'יימי יוגורט, מעט פטל ותותים חצויים. כמובן שאתם יכולים לבחור בתוספות על פי טעמכם, מנוטלה עם בננות, סירופ מייפל ופירות טריים או גלידה.

"הרבה אנשים מקסימים ביקשו ממני עוד מתכוני מחמצת, אז הנה מתכון לפנקייק מחמצת כדי לגרום לכם להתחיל ולהשתמש בשאריות המחמצת שלכם במקום לזרוק אותן לאחר שאפיתם את הלחם שרציתם", הוסיף אוליבר בסרטון האינסטגרם.

מתכון לפנקייק מחמצת של ג'יימי אוליבר

מרכיבים

  • 200 גרם מחמצת
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 גרם קמח חיטה מלאה
  • מעט מלח

הוראות הכנה

  • הוסיפו 200 גרם מחמצת לקערה.
  • ערבבו לקערה 2 ביצים גדולות.
  • הוסיפו חלב.
  • הוסיפו קמח חיטה מלאה ומלח וערבבו עד איחוד.
  • טגנו למשך דקה-שתיים בכל צד עד הזהבה.
  • הגישו עם יוגורט, פטל ותותים חצויים.
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס