שמח במטבח: איך להכין סוכריות על מקל ביתיות ב-10 דקות

למה לקנות סוכריה על מקל כאפשר להכין בקלות בבית עם מתכון פשוט במיוחד? כך תכינו סוכריות על מקל בבית בשלל צורות, צבעים וטעמים.
עדכונים טעימים למייל!

לא משנה באיזה גיל אתם, סוכריות על מקל תמיד יצליחו לשמח ולהפוך את היום שלכם למעט טוב יותר. אך עם כל הכבוד לסוכריות המסחריות, יש משהו מספק במיוחד בהכנת סוכריות על מקל ביתיות ולבחור בעצמכם את הצורה, הצבע והטעם של כל סוכריה וסוכריה.

לא משנה אם אתם מחפשים רעיון למתנה מקורית, פעילות כיפית עם הילדים או סתם לספק את התשוקה למשהו מתוק, אנחנו כאן לסייע עם מדריך צעד אחר צעד בכדי שגם אתם תוכלו להכין סוכריות על מקל בבית במהירות ובקלות. רוצים להכין שערות סבתא בבית? זה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים.

סוכריות על מקל ביתיות
סוכריות על מקל ביתיות

מתכון לסוכריות על מקל ביתיות

מרכיבים

לכ-10-12 סוכריות

  • כוס סוכר לבן
  • שליש כוס סירופ תירס
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית תמצית טעם לבחירה על בסיס שמן
  • כמה טיפות צבע מאכל לבחירה
  • שמן צמחי לשימון

 

ציוד

  • מדחום
  • תבנית סיליקון לסוכריות על מקל
  • מקלות לסוכריות

 

הוראות הכנה

  1. שמנו את שקעי התבנית עם מעט שמן או רססו ספריי שמן והניחו מקל בכל שקע.
  2. חממו מחבת עם תחתית כבדה על אש נמוכה והוסיפו סוכר, מים וסירופ תירס. ערבבו עד שהתערובת נמסה ואחידה.
  3. העלו לאש בינונית-גבוהה והכניסו את המדחום למחבת. הרתיחו את התערובת עד לטמפרטורה של 150 מעלות.
  4. הסירו מיד מהאש והוסיפו את צבע המאכל ואת תמצית הטעם וערבבו בעדינות.
  5. מזגו את התערובת לשקעי התבנית במהירות אך בזהירות, לפני שהיא מתחילה להתקרר להתמצק.
  6. הניחו להתקרר בטמפרטורת החדר עד התייצבות מוחלטת. הסירו בזהירות מהשקעים ועטפו כל סוכריה בנייר צלופן וקשרו עם סרט.
  7. שמרו את הסוכריות באזור קריר וחשוך בתוך קופסא אטומה על מנת למנוע מהן להפוך לדביקות או רכות מדי. הסוכריות יישמרו היטב למספר שבועות.

טיפים למתקדמים

  • המפתח לסוכריות על מקל מושלמות הוא ההגעה לטמפרטורה המדוייקת של 150 מעלות, לכן חובה להצטייד במדחום אמין למטבח.
  • הימנעו מלערבב את התערובת כשהיא מתחילה לרתוח בכדי למנוע היווצרות גבישי סוכר.
  • כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, יש צורך לעבוד מהר, להוסיף צבע וטעם ולמזוג לתבנית השקעים הייעודית לפני שהתערובת מתקשה ומתייצבת.
  • אמנם חשוב לפעול במהירות, אך להקפיד על זהירות ובטיחות, זאת מאחר והתערובת חמה במיוחד ועלולה לגרום לכוויות בטיפול לא נכון.
  • אל תהססו להיות יצירתיים על הסוכריות שלכם. נסו לשלב צורות, טעמים וצבעים שונים כיד הדמיון הטובה. מסוכריות צבעוניות ועד לנצנצים אכילים.
  • ניתן לשלב כמה תערובות בצבעים וטעמים שונים בסוכריה אחת, רק הקפידו לתת לכל שכבה להתייצב בשקע בתבנית לפני הוספה של תערובת נוספת.

 

נשמח לשמוע על החוויות שלכם. הכנתם סוכריות על מקל שאי אפשר להפסיק לזלול? יש לכם רעיונות מקוריים לסוכריות עם טוויסט? שתפו את הסיפורים והטיפים איתנו ועם הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חטיף בננית וחטיף תותית במהדורה חדשה

אחוה מציגים: חטיף בננית ותותית – הקאמבק

חדש על המדף
כמה קלוריות יש בקרמבו

וניל או מוקה: כמה קלוריות יש בקרמבו?

מדריכים וטיפים
דומינוס וסוויטוויט משיקים סוויטבוקס מאנצ'ים מושחת

סוויטבוקס מאנצ'ים: מארז מושחת של דומינוס וסוויטוויט

חדש על המדף
קינדריני - עוגיות חמאה וקקאו עם פרצופים

עוגיות קינדר שובבות, פתיתים לבבות ועוד חדשים על המדף שכדאי לנסות

חדש על המדף

טרי מהתנור

נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>
פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>

מדריכים שאהבתם

חשוב לדעת: כמה זמן מותר לשמור דגים טריים במקרר?

מדריכים וטיפים

המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?