שמח במטבח: איך להכין סוכריות על מקל ביתיות ב-10 דקות

למה לקנות סוכריה על מקל כאפשר להכין בקלות בבית עם מתכון פשוט במיוחד? כך תכינו סוכריות על מקל בבית בשלל צורות, צבעים וטעמים
איך להכין סוכריות על מקל ביתיות - מתכון בסיסי
איך להכין סוכריות על מקל ביתיות - מתכון בסיסי
שיתוף

לא משנה באיזה גיל אתם, סוכריות על מקל תמיד יצליחו לשמח ולהפוך את היום שלכם למעט טוב יותר. אך עם כל הכבוד לסוכריות המסחריות, יש משהו מספק במיוחד בהכנת סוכריות על מקל ביתיות ולבחור בעצמכם את הצורה, הצבע והטעם של כל סוכריה וסוכריה.

לא משנה אם אתם מחפשים רעיון למתנה מקורית, פעילות כיפית עם הילדים או סתם לספק את התשוקה למשהו מתוק, אנחנו כאן לסייע עם מדריך צעד אחר צעד בכדי שגם אתם תוכלו להכין סוכריות על מקל בבית במהירות ובקלות. רוצים להכין שערות סבתא בבית? זה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים.

מתכון לסוכריות על מקל ביתיות

מרכיבים

לכ-10-12 סוכריות

  • כוס סוכר לבן
  • שליש כוס סירופ תירס
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית תמצית טעם לבחירה על בסיס שמן
  • כמה טיפות צבע מאכל לבחירה
  • שמן צמחי לשימון

 

ציוד

  • מדחום
  • תבנית סיליקון לסוכריות על מקל
  • מקלות לסוכריות

 

הוראות הכנה

  1. שמנו את שקעי התבנית עם מעט שמן או רססו ספריי שמן והניחו מקל בכל שקע.
  2. חממו מחבת עם תחתית כבדה על אש נמוכה והוסיפו סוכר, מים וסירופ תירס. ערבבו עד שהתערובת נמסה ואחידה.
  3. העלו לאש בינונית-גבוהה והכניסו את המדחום למחבת. הרתיחו את התערובת עד לטמפרטורה של 150 מעלות.
  4. הסירו מיד מהאש והוסיפו את צבע המאכל ואת תמצית הטעם וערבבו בעדינות.
  5. מזגו את התערובת לשקעי התבנית במהירות אך בזהירות, לפני שהיא מתחילה להתקרר להתמצק.
  6. הניחו להתקרר בטמפרטורת החדר עד התייצבות מוחלטת. הסירו בזהירות מהשקעים ועטפו כל סוכריה בנייר צלופן וקשרו עם סרט.
  7. שמרו את הסוכריות באזור קריר וחשוך בתוך קופסא אטומה על מנת למנוע מהן להפוך לדביקות או רכות מדי. הסוכריות יישמרו היטב למספר שבועות.

טיפים למתקדמים

  • המפתח לסוכריות על מקל מושלמות הוא ההגעה לטמפרטורה המדוייקת של 150 מעלות, לכן חובה להצטייד במדחום אמין למטבח.
  • הימנעו מלערבב את התערובת כשהיא מתחילה לרתוח בכדי למנוע היווצרות גבישי סוכר.
  • כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, יש צורך לעבוד מהר, להוסיף צבע וטעם ולמזוג לתבנית השקעים הייעודית לפני שהתערובת מתקשה ומתייצבת.
  • אמנם חשוב לפעול במהירות, אך להקפיד על זהירות ובטיחות, זאת מאחר והתערובת חמה במיוחד ועלולה לגרום לכוויות בטיפול לא נכון.
  • אל תהססו להיות יצירתיים על הסוכריות שלכם. נסו לשלב צורות, טעמים וצבעים שונים כיד הדמיון הטובה. מסוכריות צבעוניות ועד לנצנצים אכילים.
  • ניתן לשלב כמה תערובות בצבעים וטעמים שונים בסוכריה אחת, רק הקפידו לתת לכל שכבה להתייצב בשקע בתבנית לפני הוספה של תערובת נוספת.

 

נשמח לשמוע על החוויות שלכם. הכנתם סוכריות על מקל שאי אפשר להפסיק לזלול? יש לכם רעיונות מקוריים לסוכריות עם טוויסט? שתפו את הסיפורים והטיפים איתנו ועם הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת