מסעדת מאמו של אוהד לוי מסתמנת כאחת הפתיחות היותר מסקרנות של קיץ 2022 במיקום שלא מושך אליו מסעדות שף בשגרה, חוף ימה של אילת.
מי שלקח על ידיו את האתגר הוא שף אוהד לוי שהשתתף רק לאחרונה בריאליטי הבישול של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" ובישל בעברו בין השאר בסושיאל קלאב וצ'יקטי התל אביביות ובביסטרו וניה החיפאית.
אוהד לוי היה כאמור בין המשתתפים הבולטים בעונה הראשונה של ה"מסעדה הבאה" והתלבט האם הוא מוכן לעשות את השינוי של מעבר למרכז הארץ במידה ויזכה בעונה עם המסעדה שהציג בתוכנית, מסעדת בוברסא. בחצי הגמר הודיע לוי לשופטים כי החליט לפרוש מהמשך התחרות בכדי להמשיך ולמקד את חייו בערבה.
לאחר שערך סעודות פופ-אפ מוצלחות במלון STAY האילתי בחול המועד האחרון, החליטו אוהד ואשתו ילנה לפתוח באותו המיקום את מסעדת מאמו שתפנה גם לתושבי העיר וגם לתיירים עם מטבח ים תיכוני מודרני, חומרי גלם עונתיים ומקומיים, מהדגה לבשר ועד לירקות ומנות שמוגשות בצלחות קטנות ומיועדות לחגיגה משותפת של האורחים.
לוי סיפר בהתרגשות בעמוד האינסטגרם שלו על הפתיחה: "אז אני וילנה פתחנו מסעדה באילת, אם יש שיא למהירות שבה אפשר לפתוח מסעדה שברנו אותו. מאמו היא מסעדה שכיף לבוא אליה, שותים בה מלא אוכלים מנות קטנות נהנים מהמוזיקה והאווירה וחוזרים הביתה מתנדנדים. נכון לכתיבת שורות אלה אנחנו פתוחים כבר שבוע שלם ומאושרים עד הגג. אז אם אתם באילת תבואו לחיבוק ודרינק"
מסעדת מאמו – מה בתפריט
התפריט של מאמו הוא תפריט ים תיכוני עם מנות קטנות ומושקעות ומגוון דגים מעושנים, ירקות מותססים, לחמים ונקניקים עבודת יד שמיוצרים במקום. הוא מחולק למנות מהים, ירקות, פסטה, בשר, קוקטיילים ויינות.
בין המנות תמצאו דג קצוץ בסכין עם שמן צ'ילי, שמנת חמוצה וזעתר; טוסטדה אנשובי עם בצל כבוש ופלפלים חריפים; קישואים ממולאים באורז רך, ראס אל חנות ולאבנה מעושנת; קלמרי סגול בפלנצ'ה עם ציזיקי קישואים; טורטליני ריקוטה עם אפונה, חמאה ופרמז'ן; סטייק במחבת כבדה עם תפו"א ועשבים וגם בורגסה צ'יזבורגר עם צ'יפס ואיולי.
מסעדת מאמו של השף אוהד לוי
כתובת: מלון STAY, אגמונים 10, אילת.
טלפון: 055-2216062
שעות פתיחה: ב'-ש' 19:00 עד אחרון הלקוחות.