לזלול - מגזין אוכל ישראלי

שוב קר באמצע? חיממתם אוכל במיקרוגל לא נכון כל הזמן הזה

אם אתם מחממים אוכל במיקרוגל רק כדי לגלות שבמרכז המנה הכול עדיין קר לגמרי, ייתכן ואתם משתמשים במיקרו בצורה לא נכונה. הסוד הוא בצלחת.
איך לחמם אוכל במיקרוגל בצורה אחידה
איך לחמם אוכל במיקרוגל בצורה אחידה
שיתוף

כולנו מכירים את זה. אנחנו מחממים במיקרו שאריות מארוחת הערב של אתמול בציפייה לאכול מנה לוהטת ומפנקת רק כדי לגלות שבנקודה אחת האוכל רותח ובנקודה אחרת קרה לחלוטין. התופעה המעצבנת הזו מסתבר אינה גזרת גורל ויש לה פתרון קל להפליא שמאפשר חימום אחיד במיקרוגל בכל פעם. הפתרון חבוי במגש או בצלחת הזכוכית המסתובבת הידועה שאפשר למצוא בכל מיקרו.

אצל רבים מאיתנו האינטואיציה הראשונית בכל מה שקשור לחימום מזון במיקרוגל היא להניח את המזון אותו אנחנו רוצים לחמם במרכז המיקרו. אך האם ידעתם שהפעולה הזו גורמת למעשה לחימום לא אחיד של המזון שלכם? את האוכל מסתבר, עדיף בכלל להניח בצדי המגש המסתובב.

אז מה קורה כאן בעצם?

מיקרוגל פועל באמצעות גלי מיקרו – סוג של קרינה אלקטרומגנטית שמקפצת סביב בתוך חלל המיקרוגל, נספגת במזון שלנו ומחממת אותו. בשל טבע הגלים הללו והצורה בה הם פוגעים בדפנות קירות התנור, נוצרים "אזורי חום" בנקודות מסוימות.

כשמניחים מזון במרכז המגש המסתובב, חלק מאותם אזורי חום חומקים ממנו, מה שגורם לחימום לא אחיד ולאזורים חמים מדי או קרים מדי במנה. על ידי מיקום הצלחת או הקופסא עם האוכל שלכם במעגל החיצוני של המגש המסתובב, תנצלו ביעילות את המנגנון.

כשהמזון זז ומשלים סיבובים במקום להישאר במרכז המיקרוגל הוא חופף יותר לתבנית הפצת הגלים של המיקרוגל ועובר מרחק גדול יותר במהלך ההפעלה. כתוצאה מכך המזון נחשף ליותר אזורי חום בעקביות וכך נוצר חימום אחיד ויעיל בכל המנה.

רוצים חימום אחיד? אל תניחו אוכל במרכז המיקרוגל
רוצים חימום אחיד? אל תניחו אוכל במרכז המיקרוגל

עוד טעימה: החיים נותנים לכם לימונים? חממו אותם במיקרוגל

איך לחמם אוכל במיקרוגל בצורה הנכונה

בכדי להבטיח את יעילות השיטה בה אתם מניחים את האוכל שלכם במעגל החיצוני של המגש המסתובב במיקרוגל הקפידו על כמה כללים:

  • פזרו את המנה בצורה אחידה בכלי שטוח ורחב בכדי למקסם את שטח הפנים החשוף לגלי המיקרו ולהבטיח חימום אחיד.
  • הקפידו לא להעמיס יותר מדי מזון על הצלחת בכדי לא לחסום את הגלים ולאפשר חימום גם בחלקים הפנימיים של המנה.
  • כל מיקרוגל הוא שונה במקצת, כך שייתכן שתאלצו לנסות מיקומים שונים במיקרו שלכם בכדי למצוא את המיקום האופטימלי עבורכם.

טעויות נפוצות בשימוש במיקרוגל

מעבר להנחה של האוכל שלכם במעגל החיצון של הצלחת המסתובבת במיקרו, ישנם כמה כללים נוספים שכדאי לעקוב אחריהם בעת חימום אוכל במיקרוגל.

  • לא כל כלי מתאים לשימוש במיקרוגל, במיוחד כלי פלסטיק שעלולים לפלוט כימיקלים רעילים. וודאו תמיד שאתם משתמשים בכלים בטוחים לשימוש במיקרוגל.
  • הקפידו לא לחמם כמות גדולה מדי של אוכל ומנות בתוך המיקרוגל בבת אחת. העמסת יתר תפגע ביכולת של הגלים להגיע למזון ותוביל לבישול לא אחיד.
  • וודאו שאתם לא מכניסים אלומיניום או מתכות מכל סוג למיקרוגל. גם פיסה קטנה יכולה לגרום להופעת ניצוצות ולפגיעה במכשיר.
  • ערבבו את המנה במהלך החימום מדי פעם בכדי להבטיח פיזור אחיד של החום.
  • הימנעו משימוש במכלים אטומים לגמרי והשאירו תמיד פתח בכדי לאפשר לאדים להימלט.
  • המתינו כמה דקות לאחר החימום במיקרוגל כדי לאפשר את סיום הבישול באופן אחיד ולמנוע כוויות.

שאלות נפוצות

למה יש מגש מסתובב במיקרוגל?

המגש המסתובב במיקרוגל מסייע בחלוקה אחידה של גלי המיקרו על פני השטח של המזון אותו אנחנו מחממים ומבטיח חימום אחיד של המזון על ידי סיבובו ברחבי המכשיר.

למה המנה שלי עדיין קרה במרכז?

התופעה של אזורים קרים במרכז המזון לאחר חימום במיקרוגל מתרחשת בגלל חלוקה לא אחידה של גלי המיקרו. מיקום המנה במעגל החיצוני של המגש המסתובב יסייע בחימום אחיד יותר.

האם השיטה עובדת בכל סוג מיקרוגל?

אמנם הפתרון המוצע הוא אוניברסלי אך היעילות משתנה בהתאם לדגם, העיצוב וגיל המיקרוגל שלכם. תמיד בדקו את יעילות השיטה עם הדגם שלכם ומצאו את המיקום האידאלי על ידי חימום באזורים שונים.

למה הצלחת לא מסתובבת לפעמים?

לרוב מדובר בבעיה מכנית, כתוצאה מהעמסה של מנה גדולה מדי, מיקום לא נכון של הצלחת בתוך המיקרו או בעיה במנוע. אם התקלה נמשכת, בדקו את הוראות היצרן או היוועצו עם איש מקצוע.

למה חלק מהאוכל מייצר קולות פיצוצים במיקרוגל?

מזונות עם לחות כלואה רבה יכולים להתפוצץ בעת חימום במיקרוגל. בזמן החימום המים בתוך המזון הופכים לאדים ואם אלו אינם מצליחים להימלט, הם יפרצו החוצה ויגרמו לקול פיצוץ.

הכרתם את השיטה? שומעים עליה בפעם הראשונה? יש לכם טיפ מנצח משלכם לחימום מזון יעיל במיקרוגל? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

5 סימנים שצריך להחליף את המיקרוגל

5 סימנים ברורים שהגיע הזמן להחליף את המיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך להעלים ריחות רעים מהמיקרוגל

5 שיטות טבעיות להעלמת ריח רע מהמיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך לחמם שניצל ולשמור עליו קריספי

אחת ולתמיד: איך לחמם שניצל מאתמול ולשמור עליו קריספי?

מדריכים וטיפים
האם מותר לחמם קופסאות פלסטיק במיקרוגל?

אחת ולתמיד: מותר לחמם אוכל בקופסאות פלסטיק במיקרוגל?

מדריכים וטיפים
איך לבחור מיקרוגל למטבח

איך לבחור מיקרוגל שמתאים למטבח שלכם: המדריך למתלבט

מדריכים וטיפים
מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל

איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות

מתכונים
איך להכין פופקורן בסיר, במיקרוגל ובתנור

איך להכין פופקורן כמו בקולנוע בקלות ובמהירות?

מדריכים וטיפים
איך לחמם סלמון מחדש

איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא

מדריכים וטיפים
איך לחמם פסטה שמנת

איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן

מדריכים וטיפים
איך לנקות מיקרוגל ביסודיות

איך לנקות את המיקרוגל ביסודיות: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לקלף ג'ינג'ר

איך לקלף ג'ינג'ר כמו מקצוענים: 3 שיטות שאתם חייבים להכיר

מדריכים וטיפים
איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים