זו הדרך להכין מקושקשת אוורירית ורכה במיקרוגל

כן. אל תרימו גבות. אפשר להכין מקושקשת במיקרוגל ועדיין לקבל ביצים רכות ואווריריות בטעם ומרקם שכיף לזלול. כך תעשו זאת נכון
ביצה מקושקשת במיקרוגל
ביצה מקושקשת במיקרוגל
שיתוף

כן, זה אולי נשמע מוזר, אבל להכין מקושקשת במיקרוגל זה דבר שקורה ובעזרת שימוש בטכניקה הנכונה, אפשר אפילו לקבל ביצה מקושקשת רכה ואוורירית בכמה דקות בלבד בעזרת המיקרו.

במדריך הבא נבדוק איך להכין מקושקשת במיקרוגל, נחלוק טיפים וטריקים למקושקשת מושלמים ואוורירית בכל פעם מחדש ונציע דרכים לשדרג את הביצים המקושקשות בארוחת הבוקר הבאה שלכם.

עוד טעימה: מעדיפים את הקלאסיקה? איך להכין מקושקשת – המדריך השלם

מקושקשת במיקרוגל? אתם בטוחים?

בעוד הרעיון של הכנת מקושקשת באמצעות המיקרוגל יכול לגרום להרמת גבות בקרב רבים, כשזה נעשה נכון, המיקרוגל יכול להפוך לכלי מעולה לבישול ביצים. על ידי שליטה בעוצמה ובזמן החימום, תוכלו להגיע למרקם דומה מאוד לשיטות הקלאסיות על הכיריים.

אחד היתרונות הגדולים הוא כמובן חיסכון בזמן. אין צורך להתעסק על מחבתות ועם הכיריים, כל מה שצריך זה כלי בטוח לשימוש במיקרוגל וכמה דקות. השיטה הזו חוסכת גם זמן בישול וגם ניקיונות לאחר מכן, מה שהופך אותה לאידאלית לבקרים האלה בהם כל דקה קובעת.

מרכיבים וכלים דרושים

  • ביצים: 2 ביצים גדולות בדרך כלל יספיקו לסועד אחד. מומלץ להשתמש בביצים טריות לטעם והמרקם האופטימליים.
  • חלב או מים: הוסיפו כף חלב או מים לבלילת הביצים לפני הבישול. החלב יוצר מרקם קרמי יותר בעוד המים יכולים להפוך את המקושקשת לאוורירית יותר.
  • מלח ופלפל: על פי הטעם. מומלץ לתבל לפני הבישול בכדי להעצים את הטעמים הטבעיים.
  • חמאה או שמן: לשימון הכלי הבטוח למיקרוגל, בכדי למנוע מהביצים להידבק.
  • כלי בטוח לשימוש במיקרוגל: ספל או קערה יעבדו מצוין. רק וודאו שהכלי גדול מספיק בכדי לאפשר לביצים להתרחב בזמן הבישול.

עוד טעימה: המרכיב הפשוט שישדרג לכם את המקושקשת

איך להכין מקושקשת במיקרוגל – צעד אחר צעד

  1. שמנו קלות כלי בטוח לשימוש במיקרוגל עם חמאה או ספריי בישול.
  2. שברו את הביצים אל תוך הכלי, הוסיפו כף חלב או מים ותבלו עם מלח ופלפל. טרפו את הביצים עם מזלג או מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית מעט.
  3. בשלו את הביצים על חום בינוני למשך 45 שניות. הוציאו בזהירות וערבבו בעדינות.
  4. החזירו למיקרוגל וחממו לסבבים של 30 שניות נוספות בכל פעם וערבבו בין לבין עד שהביצים מגיעות למידת העשייה המועדפת עליכם.
  5. הוציאו את הצלחת מהמיקרוגל וערבבו ערבוב אחרון בכדי לאוורר את המקושקשת לפני ההגשה.
מקושקשת במיקרוגל ב-2 דקות
מקושקשת במיקרוגל ב-2 דקות

טיפים ודגשים

גם עם מתכון פשוט כמו מקושקשת במיקרו, יש תמיד מקום לשדרוג ושיפור. הנה כמה טיפים שיבטיחו לכם הצלחה בכל פעם מחדש.

עוצמת המיקרו: דגמים שונים מפיקים עוצמות שונות, לכן חשוב להבין את החום המתאים עבורכם. התחילו עם 50% עוצמה (בינונית) בכדי לשמור על הביצים רכות ולחות ולהימנע מבישול יתר.

ערבוב: חשוב להקפיד על ערבוב הביצים בין סבב חימום למשנהו. הפעולה תעזור לבשל את הביצים בצורה אחידה ולוודא שהתחתית לא תהפוך למרקם שמזכיר גומי בזמן שהחלק העליון יישאר נוזלי.

בחירה בביצים: העדיפו תמיד להשתמש בביצים הטריות ביותר. ביצים טריות לא רק מציעות טעם טוב יותר אלא נוטות להתבשל בצורה אחידה יותר ובכך לתרום לאווריריות המנה.

בישול הביצים: השלבים הסופיים של הבישול הם הקריטיים ביותר. הביצים ימשיכו להתבשל גם לאחר שתוציאו אותן מהמיקרוגל, כך שלרוב מומלץ להפסיק את הבישול כשהמקושקשת לא עשויה לחלוטין.

אפשר להכין עוד מנות ביצים במיקרוגל – בדקו את המדריך להכנת ביצים קשות במיקרוגל או המדריך להכנת חביתה במיקרו.

תוספות ושדרוגים

אל תהססו לשלב עוד מרכיבים במקושקשת כמו גבינות או ירקות קצוצים להדגשת הטעמים ושדרוג המקושקשת.

גבינות: הוסיפו מעט גבינה מגוררת כחצי דקה לפני יום הבישול. צ'דר, מוצרלה או גבינה אהובה אחרת יכולים להשתלב היטב במנה ולהעצים את הטעמים.

ירקות: הוסיפו רצועות פלפל אדום, בצל קצוץ או תרד לפני הבישול בכדי להעניק צבע, מרקם וטעמים לביצה המקושקשת. וודאו שהירקות קצוצים לפיסות קטנות מספיק לבישול מהיר.

עשבי תיבול: שלבו עשבי תיבול טריים כמו עירית, פטרוזיליה או כוסברה לאחר הבישול להוספת רעננות וצבע. הטעמים המעודנים יחמיאו לביצים הקרמיות. אל תהססו להוסיף גם תבלינים לטעמכם כמו פתיתי צ'ילי להענקת חריפות.

ניסיתם להכין מקושקשת במיקרוגל? יש לכם טיפ מנצח שישדרג את המנה עוד יותר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת