זו הדרך להכין מקושקשת אוורירית ורכה במיקרוגל

כן. אל תרימו גבות. אפשר להכין מקושקשת במיקרוגל ועדיין לקבל ביצים רכות ואווריריות בטעם ומרקם שכיף לזלול. כך תעשו זאת נכון.
ביצה מקושקשת במיקרוגל
ביצה מקושקשת במיקרוגל

כן, זה אולי נשמע מוזר, אבל להכין מקושקשת במיקרוגל זה דבר שקורה ובעזרת שימוש בטכניקה הנכונה, אפשר אפילו לקבל ביצה מקושקשת רכה ואוורירית בכמה דקות בלבד בעזרת המיקרו.

במדריך הבא נבדוק איך להכין מקושקשת במיקרוגל, נחלוק טיפים וטריקים למקושקשת מושלמים ואוורירית בכל פעם מחדש ונציע דרכים לשדרג את הביצים המקושקשות בארוחת הבוקר הבאה שלכם.

עוד טעימה: מעדיפים את הקלאסיקה? איך להכין מקושקשת – המדריך השלם

עדכונים טעימים למייל!

מקושקשת במיקרוגל? אתם בטוחים?

בעוד הרעיון של הכנת מקושקשת באמצעות המיקרוגל יכול לגרום להרמת גבות בקרב רבים, כשזה נעשה נכון, המיקרוגל יכול להפוך לכלי מעולה לבישול ביצים. על ידי שליטה בעוצמה ובזמן החימום, תוכלו להגיע למרקם דומה מאוד לשיטות הקלאסיות על הכיריים.

אחד היתרונות הגדולים הוא כמובן חיסכון בזמן. אין צורך להתעסק על מחבתות ועם הכיריים, כל מה שצריך זה כלי בטוח לשימוש במיקרוגל וכמה דקות. השיטה הזו חוסכת גם זמן בישול וגם ניקיונות לאחר מכן, מה שהופך אותה לאידאלית לבקרים האלה בהם כל דקה קובעת.

מרכיבים וכלים דרושים

  • ביצים: 2 ביצים גדולות בדרך כלל יספיקו לסועד אחד. מומלץ להשתמש בביצים טריות לטעם והמרקם האופטימליים.
  • חלב או מים: הוסיפו כף חלב או מים לבלילת הביצים לפני הבישול. החלב יוצר מרקם קרמי יותר בעוד המים יכולים להפוך את המקושקשת לאוורירית יותר.
  • מלח ופלפל: על פי הטעם. מומלץ לתבל לפני הבישול בכדי להעצים את הטעמים הטבעיים.
  • חמאה או שמן: לשימון הכלי הבטוח למיקרוגל, בכדי למנוע מהביצים להידבק.
  • כלי בטוח לשימוש במיקרוגל: ספל או קערה יעבדו מצוין. רק וודאו שהכלי גדול מספיק בכדי לאפשר לביצים להתרחב בזמן הבישול.

עוד טעימה: המרכיב הפשוט שישדרג לכם את המקושקשת

איך להכין מקושקשת במיקרוגל – צעד אחר צעד

  1. שמנו קלות כלי בטוח לשימוש במיקרוגל עם חמאה או ספריי בישול.
  2. שברו את הביצים אל תוך הכלי, הוסיפו כף חלב או מים ותבלו עם מלח ופלפל. טרפו את הביצים עם מזלג או מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית מעט.
  3. בשלו את הביצים על חום בינוני למשך 45 שניות. הוציאו בזהירות וערבבו בעדינות.
  4. החזירו למיקרוגל וחממו לסבבים של 30 שניות נוספות בכל פעם וערבבו בין לבין עד שהביצים מגיעות למידת העשייה המועדפת עליכם.
  5. הוציאו את הצלחת מהמיקרוגל וערבבו ערבוב אחרון בכדי לאוורר את המקושקשת לפני ההגשה.

טיפים ודגשים

גם עם מתכון פשוט כמו מקושקשת במיקרו, יש תמיד מקום לשדרוג ושיפור. הנה כמה טיפים שיבטיחו לכם הצלחה בכל פעם מחדש.

עוצמת המיקרו: דגמים שונים מפיקים עוצמות שונות, לכן חשוב להבין את החום המתאים עבורכם. התחילו עם 50% עוצמה (בינונית) בכדי לשמור על הביצים רכות ולחות ולהימנע מבישול יתר.

ערבוב: חשוב להקפיד על ערבוב הביצים בין סבב חימום למשנהו. הפעולה תעזור לבשל את הביצים בצורה אחידה ולוודא שהתחתית לא תהפוך למרקם שמזכיר גומי בזמן שהחלק העליון יישאר נוזלי.

בחירה בביצים: העדיפו תמיד להשתמש בביצים הטריות ביותר. ביצים טריות לא רק מציעות טעם טוב יותר אלא נוטות להתבשל בצורה אחידה יותר ובכך לתרום לאווריריות המנה.

בישול הביצים: השלבים הסופיים של הבישול הם הקריטיים ביותר. הביצים ימשיכו להתבשל גם לאחר שתוציאו אותן מהמיקרוגל, כך שלרוב מומלץ להפסיק את הבישול כשהמקושקשת לא עשויה לחלוטין.

אפשר להכין עוד מנות ביצים במיקרוגל – בדקו את המדריך להכנת ביצים קשות במיקרוגל או המדריך להכנת חביתה במיקרו.

תוספות ושדרוגים

אל תהססו לשלב עוד מרכיבים במקושקשת כמו גבינות או ירקות קצוצים להדגשת הטעמים ושדרוג המקושקשת.

גבינות: הוסיפו מעט גבינה מגוררת כחצי דקה לפני יום הבישול. צ'דר, מוצרלה או גבינה אהובה אחרת יכולים להשתלב היטב במנה ולהעצים את הטעמים.

ירקות: הוסיפו רצועות פלפל אדום, בצל קצוץ או תרד לפני הבישול בכדי להעניק צבע, מרקם וטעמים לביצה המקושקשת. וודאו שהירקות קצוצים לפיסות קטנות מספיק לבישול מהיר.

עשבי תיבול: שלבו עשבי תיבול טריים כמו עירית, פטרוזיליה או כוסברה לאחר הבישול להוספת רעננות וצבע. הטעמים המעודנים יחמיאו לביצים הקרמיות. אל תהססו להוסיף גם תבלינים לטעמכם כמו פתיתי צ'ילי להענקת חריפות.

ניסיתם להכין מקושקשת במיקרוגל? יש לכם טיפ מנצח שישדרג את המנה עוד יותר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין תה במיקרוגל

רוצים תה בריא יותר? חממו אותו במיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך לאחסן ביצים במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הבטוחה לאחסן ביצים במקרר

מדריכים וטיפים
ביצה עלומה על צלחת לבנה במטבח

המדריך לבשלן: איך להכין ביצה עלומה מושלמת בכל פעם

מדריכים וטיפים
תפוח אדמה במיקרוגל

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

נשיא רוסיה, צילום DimitroSevastopol

שומרי ראש של פוטין נאלצים לעבוד במשלוחי אוכל וכנהגי מוניות

חדשות האוכל
דמיינו שאחד המאבטחים של נתניהו יעשה לכם משלוח וולט. ברוסיה, זו כבר מציאות כששומרי הראש של פוטין נאלצים לעבוד כשליחי מזון בכדי להשלים הכנסה >>
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו

צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

חדשות האוכל
השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו >>

מדריכים שאהבתם

כמו אחרי הגשם: המדריך המלא לפטריות מאכל בישראל

מדריכים וטיפים

הלהיט הבא? צ'יפס אבטיח בבית בחמש דקות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?