טונה וונה: טבעול משיקים טונה טבעונית עם טעם של ים

חברת טבעול (נסטלה) מרחיבה את קטגורית המוצרים מן הצומח שלה עם מוצר ראשון בתחום מאכלי הים הצמחיים ומשיקה טונה טבעונית עם מרקם וטעם זהים למקור.
וונה (VUNA) - תחליף טונה טבעוני של נסטלה וטבעול
וונה (VUNA) - תחליף טונה טבעוני של נסטלה וטבעול | צילום: יח"צ

ענקית המזון נסטלה השיקה החודש בשוויץ את וונה, תחליף טונה ממקור צמחי לחלוטין המדמה את המרקם והטעם של טונה אמיתית בקופסא. הטונה הטבעונית צפויה להגיע למדינות נוספות בהמשך השנה (עדכון: טבעול הפועלת תחת נסטלה ישראל, החלה לשווק את וונה בארץ).

עוד טעימה: JBURGER – המבורגר טבעוני חדש בתל אביב

נסטלה משקיעה בשנה האחרונה מאמצים רבים בפיתוח מוצרים טבעוניים כחלק מהטרנד ששוטף את תעשיית המזון והדרישה ההולכת וגוברת למוצרים מבוססי צמחים בקרב צרכנים המעוניינים להפחית את צריכת הבשר שלהם.

עדכונים טעימים למייל!
טונה טבעונית של נסטלה
טונה טבעונית של נסטלה

וונה – טונה טבעונית מחלבון אפונה

המוצר החדש, שיימכר תחת המותג "Garden Gourmet", מתיימר להחליף את הטונה הקלאסית ועשוי מחלבון אפונה וגלוטן חיטה. הוא מגיע בצנצנות זכוכית ונמכר בסופרמרקטים בשוויץ כבר עכשיו. לטענת החברה, הטונה הצמחית אידאלית לשימוש בסנדוויצ'ים ביתיים והתכנון הוא להרחיב את סדרת המוצרים בהמשך ולמכור בסופרים גם סנדוויצ'ים מוכנים לאכילה עם טונה טבעונית בחלק מהחנויות.

פיתוח המוצר ארך יותר מ-9 חודשים במעבדות המחקר של נסטלה בשוויץ. הטונה הצמחית היא המוצר הראשון של החברה בקטגוריית מאכלי הים שמגיע לשוק. כבר כיום ניתן למצוא מוצרים טבעוניים אחרים של נסטלה ברשתות כמו המבורגרים מסויה, בשר טחון צמחי, נקניקיות ונאגטס מן הצומח.

בהודעה לעיתונות בחודש שעבר, אמרה נסטלה שהעלייה בצריכה הביתית של מזון במהלך התפרצות נגיף קורונה העלתה דרמטית גם את הדרישה למוצרים מן הצומח של נסטלה במחצית הראשונה של 2020. בשנה שעברה הגיעה נסטלה למכירות של כ-218 מיליון דולר בקטגורית מוצרים מן הצומח.

בעוד שוק מוצרי הבשר מן הצומח צובר תאוצה בשנים האחרונות, קטגוריית מאכלי הים מן הצומח נשארה מאחור. חברות שונות כמו אימפוסיבל פודס כבר הודיעו על פיתוח תחליפי דג ללא דג וכעת נסטלה מנסה לפרוץ קדימה בכדי להשתלט על הקטגוריה ככל הניתן.

הצורך במוצרי דגים מן הצומח עולה גם בעקבות הדאגות העולמיות לגבי עתיד תעשיית הדייג, בעיקר לאור הנזק העצום שהתעשייה גורמת לבעלי החיים ולאוקיינוסים. על פי דו"ח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מ-2018, רשתות דיג אחראיות ליותר ממחצית מ-80 אלף הטונות של פסולת פלסטיק המצטברת באוקיינוס האטלנטי.

"אנחנו מתרגשים להשיק את ההתרחבות האסטרטגית של מוצרים מן הצומח המוצעים על ידי נסטלה, בשוק השוויצרי תחילה. זו דוגמא נוספת לכוח החדשנות של נסטלה בשוויץ והיכולות יוצאות הדופן והמומחיות שיש לנו במדינה הזו בתחום של אוכל ותזונה.", אמר יוג'יניו סימיוני, מנהל השיווק של נסטלה שוויץ בהודעה לתקשורת.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
שלגון קראנץ' אלפחורס
קראנץ' אלפחורס: מה חשבנו על השלגון החדש של גלידות נסטלה?
חדש על המדף
בראנץ טבעוני של מסעדת J17
שובו של הבופה: מסעדת J17 משיקה בראנץ טבעוני חדש
חדשות האוכל
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
פופ אפ של מסעדת 416 בקניון TLV
לאחר השריפה: מסעדת 416 הטבעונית חוזרת בקניון TLV
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
תקפצו לי: איך לנקות טוסטר קופץ בקלות ובמהירות
מדריכים וטיפים
אכלתם יותר מדי בחג? 5 מאכלים להקלה על נפיחות ברגע
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל