לזלול - מגזין אוכל ישראלי

טונה וונה: טבעול משיקים טונה טבעונית עם טעם של ים

חברת טבעול (נסטלה) מרחיבה את קטגורית המוצרים מן הצומח שלה עם מוצר ראשון בתחום מאכלי הים הצמחיים ומשיקה טונה טבעונית עם מרקם וטעם זהים למקור
וונה (VUNA) - תחליף טונה טבעוני של נסטלה וטבעול
וונה (VUNA) - תחליף טונה טבעוני של נסטלה וטבעול | צילום: יח"צ
שיתוף

ענקית המזון נסטלה השיקה החודש בשוויץ את וונה, תחליף טונה ממקור צמחי לחלוטין המדמה את המרקם והטעם של טונה אמיתית בקופסא. הטונה הטבעונית צפויה להגיע למדינות נוספות בהמשך השנה (עדכון: טבעול הפועלת תחת נסטלה ישראל, החלה לשווק את וונה בארץ).

עוד טעימה: JBURGER – המבורגר טבעוני חדש בתל אביב

נסטלה משקיעה בשנה האחרונה מאמצים רבים בפיתוח מוצרים טבעוניים כחלק מהטרנד ששוטף את תעשיית המזון והדרישה ההולכת וגוברת למוצרים מבוססי צמחים בקרב צרכנים המעוניינים להפחית את צריכת הבשר שלהם.

טונה טבעונית של נסטלה
טונה טבעונית של נסטלה

וונה – טונה טבעונית מחלבון אפונה

המוצר החדש, שיימכר תחת המותג "Garden Gourmet", מתיימר להחליף את הטונה הקלאסית ועשוי מחלבון אפונה וגלוטן חיטה. הוא מגיע בצנצנות זכוכית ונמכר בסופרמרקטים בשוויץ כבר עכשיו. לטענת החברה, הטונה הצמחית אידאלית לשימוש בסנדוויצ'ים ביתיים והתכנון הוא להרחיב את סדרת המוצרים בהמשך ולמכור בסופרים גם סנדוויצ'ים מוכנים לאכילה עם טונה טבעונית בחלק מהחנויות.

פיתוח המוצר ארך יותר מ-9 חודשים במעבדות המחקר של נסטלה בשוויץ. הטונה הצמחית היא המוצר הראשון של החברה בקטגוריית מאכלי הים שמגיע לשוק. כבר כיום ניתן למצוא מוצרים טבעוניים אחרים של נסטלה ברשתות כמו המבורגרים מסויה, בשר טחון צמחי, נקניקיות ונאגטס מן הצומח.

בהודעה לעיתונות בחודש שעבר, אמרה נסטלה שהעלייה בצריכה הביתית של מזון במהלך התפרצות נגיף קורונה העלתה דרמטית גם את הדרישה למוצרים מן הצומח של נסטלה במחצית הראשונה של 2020. בשנה שעברה הגיעה נסטלה למכירות של כ-218 מיליון דולר בקטגורית מוצרים מן הצומח.

בעוד שוק מוצרי הבשר מן הצומח צובר תאוצה בשנים האחרונות, קטגוריית מאכלי הים מן הצומח נשארה מאחור. חברות שונות כמו אימפוסיבל פודס כבר הודיעו על פיתוח תחליפי דג ללא דג וכעת נסטלה מנסה לפרוץ קדימה בכדי להשתלט על הקטגוריה ככל הניתן.

הצורך במוצרי דגים מן הצומח עולה גם בעקבות הדאגות העולמיות לגבי עתיד תעשיית הדייג, בעיקר לאור הנזק העצום שהתעשייה גורמת לבעלי החיים ולאוקיינוסים. על פי דו"ח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מ-2018, רשתות דיג אחראיות ליותר ממחצית מ-80 אלף הטונות של פסולת פלסטיק המצטברת באוקיינוס האטלנטי.

"אנחנו מתרגשים להשיק את ההתרחבות האסטרטגית של מוצרים מן הצומח המוצעים על ידי נסטלה, בשוק השוויצרי תחילה. זו דוגמא נוספת לכוח החדשנות של נסטלה בשוויץ והיכולות יוצאות הדופן והמומחיות שיש לנו במדינה הזו בתחום של אוכל ותזונה.", אמר יוג'יניו סימיוני, מנהל השיווק של נסטלה שוויץ בהודעה לתקשורת.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

נאגטס מודפסים של KFC וביונד מיט

KFC מציגים – נאגטס מודפסים במעבדה

חדשות האוכל
איפה קונים קראנץ' פיסטוק של נסטלה?

ביי פיסטוק: מה יהיה הקראנץ' הבא של נסטלה?

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022

ביקרנו בפסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

אירועים ופסטיבלים
קראנץ' פיסטוק - עכשיו במקררי הגלידות בפעם האחרונה

בפעם האחרונה: קראנץ' פיסטוק חוזר למקררי הגלידות

חדשות האוכל
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל
בייקון מתורבת של חברת Higher Steaks

בשר מתורבת: החברה שמגדלת בייקון מתורבת במעבדה

חדשות האוכל
גלידת קראנץ פיסטוק - השוק השחור

גלידת קראנץ פיסטוק: עכשיו גם בשוק השחור

חדשות האוכל
איפה קונים קראנץ' פיסטוק של נסטלה?

הבהלה לירוק: אז איפה קונים קראנץ' פיסטוק?

חדשות האוכל
תערובות תחליפי הבשר של קריאייטיב פיי

הדבר האמיתי? מה חשבנו על תחליפי הבשר של קריאייטיב פי

חדש על המדף
מסעדת שאקטי הטבעונית החדשה בבאר שבע

היי דרומה: המסעדה הטבעונית האהובה מבאר שבע משתדרגת

חדשות האוכל
קראנץ' פיסטוק עושה קאמבק - קיץ 2023

הקאמבק הירוק: קראנץ' פיסטוק חוזר למקררי הגלידות

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2023

ויגן פסט 2023: פסטיבל הטבעונות הגדול בעולם מגיע לפארק הירקון

אירועים ופסטיבלים