המדריך לחגי תשרי: איך לבחור ואיך לקלף רימון

בכל ראש השנה ובחגי תשרי בכלל עולה שוב השאלה - איך לבחור רימון, מהם הזנים, איך לקלף רימון, איפה כדאי לאחסן ועוד ועוד. המדריך השלם.
חיתוך וקילוף רימון
חיתוך וקילוף רימון | תמונה: מערכת לזלול

כל שולחן חג לראש השנה המכבד את עצמו חייב לכלול רימון. הפרי הים התיכוני שמקורו בכלל באיראן הוא אחד משבעת המינים וסמל עתיק לפריון ובריאות. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומחקרים רבים לאורך השנים מהללים את סגולותיו הבריאותיות.

איך כדאי לאחסן דבש?
ומה הדרך הכי טובה לשמור על נענע טרייה.

אספנו עבורכם את כל הטיפים לבחירת הרימון המושלם לשולחן החג שלכם ואת השיטות הכי טובות שילמדו אתכם איך לקלף רימון ולפרוט את גרגריו ומהן הדרכים המומלצות לאחסון ושמירה של הרימון לאורך תקופת החגים.

עדכונים טעימים למייל!

זני רימונים

עונת הרימון מתחילה באוגוסט ומסתיימת באמצע חודש נובמבר. הזנים הנפוצים ביותר בישראל הם זן וונדרפול (Wonderful) , זן קליפורני שנפוץ בכל העולם, צבעו אדום והוא מבשיל באמצע חודש ספטמבר וראש הפרד שמאופיין בצבע ורוד יותר ומבשיל בחודש אוגוסט.

ישנם זנים נוספים ופחות נפוצים כמו רימון 116 שגודלו בינוני וטעמו חמצמץ יותר עם חיי מדף קצרים יחסית והזנים שני, עכו ועמק שמתאפיינים בטעם מתקתק.

איך לבחור רימון

הצעד הראשון לפני שנבין איך לקלף רימון הוא לדעת לבחור את הרימון הנכון עבורנו.

1.  בחרו רימון כבד – המשקל של הרימון מצביע על כמות המיץ, ככל שהרימון יהיה כבד יותר, כמות המיץ בו תהיה גדולה יותר. לכן הקפידו להרים כמה רימונים ובחרו את הכבד מביניהם.

2. בדקו את צורת הרימון – צורתו של רימון לא בשל תהיה עגולה יותר, ככל שהרימון מבשיל, גרעיניו מפיקים יותר מיץ והופכים את צורתו ליותר מרובעת ושטוחה, כמו כן, כתר רימון פתוח מצביע על היותו בשל יותר גם כן. צבע הרימון פחות משנה ולא מצביע על מידת בשלותו, הצבע נע בין גוונים של ורוד לאדום ועד חום בהיר. הרימונים האדומים נוטים להיות יותר חמצמצים בטעמם והוורודים יותר מתקתקים.

3. מששו את הרימון – קליפת רימון טוב לא אמורה להיות רכה מדי והיא אמורה להרגיש קשיחה למגע, בדקו שאין חלקים רכים מדי או פגומים ושהקליפה חלקה למגע. נקודות רכות מדי או פציעות בקליפה יכולות להעיד על ריקבון.

איך לקלף רימון

  • הצעד הראשון בכל פעם שניגשים לקלף ולחתוך רימון הוא ללבוש סינר או לכל הפחות להחליף לחולצה שלא אכפת לכם להכתים מאחר וקשה מאוד להימנע מכתמים ממיץ הרימון.
  • השיטה הראשונה לקילוף רימון היא חיתוך שלו לרבעים בכדי להצליח לגשת לזרעים, לאחר מכן העבירו את הרבעים לתוך קערה בינונית עם מים והתחילו להפריד את הזרעים משאר הפרי בעזרת האגודל, הזרעים ישקעו לתחתית הקערה וכך יהיה קל יותר להיפטר מהקליפות ולאסוף את הזרעים לאחר מכן.
  • השיטה השנייה דומה אך במקום לחתוך את הרימון לרבעים, מבצעים עם סכין חדה 6 חתכים לאורך הבליטות הקטנות על הפרי אך מבלי לחתוך עד הסוף לתוכו. לאחר מכן מפרקים בעזרת הידיים את הרימון לחצי ואז לפלחים בהתאם לחתכים. בהמשך משתמשים באותה שיטה עם קערת המים ומפרידים את הגרגרים.
  • שיטה נוספת היא לבצע את החתכים הקטנים, לפרק בעזרת האצבעות את הרימון לחצי, להחזיק את הרימון מעל קערה עם או בלי מים ולהקיש על הקליפה עם כף עץ עד שהגרגרים נופלים לקערה.

איך לאחסן רימון

אורך חיי המדף הארוך של הרימון הפך אותו לפרי פופולרי במיוחד לאורך ההיסטוריה. אם תאחסנו אותו במקום מוצל, יבש וקריר, הוא יחזיק כחודשיים ובטמפרטורת החדר כשבוע-שבועיים.

לאורך חיים ארוך יותר אפשר לשמור את הרימון במקרר עד חודשיים. אפשר גם לשמור את גרגרי הרימון בתוך קופסא אטומה במקרר עד 5 ימים.

ניתן גם להקפיא את גרגרי הרימון לאחר שייבשתם אותם היטב בתוך קופסא אטומה עד לשנה.

היתרונות הבריאותיים של הרימון

פרי הרימון עשיר בשפע מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים שמסייעים לבריאות הגוף  שעוזרים בשמירה על הבריאות.

מחקרים שונים הראו כי לרימון תכונות אנטי דלקתיות ויכולת לסייע לבריאות הלב ומחלות כלי דם.

הרימון מכיל כמות נאותה של ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין K. כמו כן הוא מכיל כמויות קטנות של אשלגן ואבץ שמסייעים בתפקוד תקין של הגוף וכמות נכבדת של סיבים תזונתיים.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קולקציית בשרים לשולחן החג של שף רן שמואלי וקצביית מרינדו
עושים חג: קולקציית הבשרים של שף רן שמואלי ומרינדו לראש השנה
חדש על המדף
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות
איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות
חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו
אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר
חדשות האוכל
גלידות ביטבתה - השבוע של שבועות בערבה
פסטיבל שבוע של שבועות בערבה הדרומית יוצא לדרך
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שלא יתקלקלו לכם: איך לשמור על תפוחי אדמה טריים בחורף
מדריכים וטיפים
כל השיטות: איך לנקות סיר שרוף בקלות ובמהירות
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל