כל שולחן חג לראש השנה המכבד את עצמו חייב לכלול רימון. הפרי הים התיכוני שמקורו בכלל באיראן הוא אחד משבעת המינים וסמל עתיק לפריון ובריאות. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומחקרים רבים לאורך השנים מהללים את סגולותיו הבריאותיות.
איך כדאי לאחסן דבש?
ומה הדרך הכי טובה לשמור על נענע טרייה.
אספנו עבורכם את כל הטיפים לבחירת הרימון המושלם לשולחן החג שלכם ואת השיטות הכי טובות שילמדו אתכם איך לקלף רימון ולפרוט את גרגריו ומהן הדרכים המומלצות לאחסון ושמירה של הרימון לאורך תקופת החגים.
זני רימונים
עונת הרימון מתחילה באוגוסט ומסתיימת באמצע חודש נובמבר. הזנים הנפוצים ביותר בישראל הם זן וונדרפול (Wonderful) , זן קליפורני שנפוץ בכל העולם, צבעו אדום והוא מבשיל באמצע חודש ספטמבר וראש הפרד שמאופיין בצבע ורוד יותר ומבשיל בחודש אוגוסט.
ישנם זנים נוספים ופחות נפוצים כמו רימון 116 שגודלו בינוני וטעמו חמצמץ יותר עם חיי מדף קצרים יחסית והזנים שני, עכו ועמק שמתאפיינים בטעם מתקתק.
איך לבחור רימון
הצעד הראשון לפני שנבין איך לקלף רימון הוא לדעת לבחור את הרימון הנכון עבורנו.
1. בחרו רימון כבד – המשקל של הרימון מצביע על כמות המיץ, ככל שהרימון יהיה כבד יותר, כמות המיץ בו תהיה גדולה יותר. לכן הקפידו להרים כמה רימונים ובחרו את הכבד מביניהם.
2. בדקו את צורת הרימון – צורתו של רימון לא בשל תהיה עגולה יותר, ככל שהרימון מבשיל, גרעיניו מפיקים יותר מיץ והופכים את צורתו ליותר מרובעת ושטוחה, כמו כן, כתר רימון פתוח מצביע על היותו בשל יותר גם כן. צבע הרימון פחות משנה ולא מצביע על מידת בשלותו, הצבע נע בין גוונים של ורוד לאדום ועד חום בהיר. הרימונים האדומים נוטים להיות יותר חמצמצים בטעמם והוורודים יותר מתקתקים.
3. מששו את הרימון – קליפת רימון טוב לא אמורה להיות רכה מדי והיא אמורה להרגיש קשיחה למגע, בדקו שאין חלקים רכים מדי או פגומים ושהקליפה חלקה למגע. נקודות רכות מדי או פציעות בקליפה יכולות להעיד על ריקבון.
איך לקלף רימון
- הצעד הראשון בכל פעם שניגשים לקלף ולחתוך רימון הוא ללבוש סינר או לכל הפחות להחליף לחולצה שלא אכפת לכם להכתים מאחר וקשה מאוד להימנע מכתמים ממיץ הרימון.
- השיטה הראשונה לקילוף רימון היא חיתוך שלו לרבעים בכדי להצליח לגשת לזרעים, לאחר מכן העבירו את הרבעים לתוך קערה בינונית עם מים והתחילו להפריד את הזרעים משאר הפרי בעזרת האגודל, הזרעים ישקעו לתחתית הקערה וכך יהיה קל יותר להיפטר מהקליפות ולאסוף את הזרעים לאחר מכן.
- השיטה השנייה דומה אך במקום לחתוך את הרימון לרבעים, מבצעים עם סכין חדה 6 חתכים לאורך הבליטות הקטנות על הפרי אך מבלי לחתוך עד הסוף לתוכו. לאחר מכן מפרקים בעזרת הידיים את הרימון לחצי ואז לפלחים בהתאם לחתכים. בהמשך משתמשים באותה שיטה עם קערת המים ומפרידים את הגרגרים.
- שיטה נוספת היא לבצע את החתכים הקטנים, לפרק בעזרת האצבעות את הרימון לחצי, להחזיק את הרימון מעל קערה עם או בלי מים ולהקיש על הקליפה עם כף עץ עד שהגרגרים נופלים לקערה.
איך לאחסן רימון
אורך חיי המדף הארוך של הרימון הפך אותו לפרי פופולרי במיוחד לאורך ההיסטוריה. אם תאחסנו אותו במקום מוצל, יבש וקריר, הוא יחזיק כחודשיים ובטמפרטורת החדר כשבוע-שבועיים.
לאורך חיים ארוך יותר אפשר לשמור את הרימון במקרר עד חודשיים. אפשר גם לשמור את גרגרי הרימון בתוך קופסא אטומה במקרר עד 5 ימים.
ניתן גם להקפיא את גרגרי הרימון לאחר שייבשתם אותם היטב בתוך קופסא אטומה עד לשנה.
היתרונות הבריאותיים של הרימון
פרי הרימון עשיר בשפע מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים שמסייעים לבריאות הגוף שעוזרים בשמירה על הבריאות.
מחקרים שונים הראו כי לרימון תכונות אנטי דלקתיות ויכולת לסייע לבריאות הלב ומחלות כלי דם.
הרימון מכיל כמות נאותה של ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין K. כמו כן הוא מכיל כמויות קטנות של אשלגן ואבץ שמסייעים בתפקוד תקין של הגוף וכמות נכבדת של סיבים תזונתיים.