לזלול - מגזין אוכל ישראלי

המדריך לחגי תשרי: איך לבחור ואיך לקלף רימון

בכל ראש השנה ובחגי תשרי בכלל עולה שוב השאלה - איך לבחור רימון, מהם הזנים, איך לקלף רימון, איפה כדאי לאחסן ועוד ועוד. המדריך השלם
חיתוך וקילוף רימון
חיתוך וקילוף רימון | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

כל שולחן חג לראש השנה המכבד את עצמו חייב לכלול רימון. הפרי הים התיכוני שמקורו בכלל באיראן הוא אחד משבעת המינים וסמל עתיק לפריון ובריאות. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומחקרים רבים לאורך השנים מהללים את סגולותיו הבריאותיות.

איך כדאי לאחסן דבש?
ומה הדרך הכי טובה לשמור על נענע טרייה.

אספנו עבורכם את כל הטיפים לבחירת הרימון המושלם לשולחן החג שלכם ואת השיטות הכי טובות שילמדו אתכם איך לקלף רימון ולפרוט את גרגריו ומהן הדרכים המומלצות לאחסון ושמירה של הרימון לאורך תקופת החגים.

זני רימונים

עונת הרימון מתחילה באוגוסט ומסתיימת באמצע חודש נובמבר. הזנים הנפוצים ביותר בישראל הם זן וונדרפול (Wonderful) , זן קליפורני שנפוץ בכל העולם, צבעו אדום והוא מבשיל באמצע חודש ספטמבר וראש הפרד שמאופיין בצבע ורוד יותר ומבשיל בחודש אוגוסט.

ישנם זנים נוספים ופחות נפוצים כמו רימון 116 שגודלו בינוני וטעמו חמצמץ יותר עם חיי מדף קצרים יחסית והזנים שני, עכו ועמק שמתאפיינים בטעם מתקתק.

איך לבחור רימון

הצעד הראשון לפני שנבין איך לקלף רימון הוא לדעת לבחור את הרימון הנכון עבורנו.

1.  בחרו רימון כבד – המשקל של הרימון מצביע על כמות המיץ, ככל שהרימון יהיה כבד יותר, כמות המיץ בו תהיה גדולה יותר. לכן הקפידו להרים כמה רימונים ובחרו את הכבד מביניהם.

2. בדקו את צורת הרימון – צורתו של רימון לא בשל תהיה עגולה יותר, ככל שהרימון מבשיל, גרעיניו מפיקים יותר מיץ והופכים את צורתו ליותר מרובעת ושטוחה, כמו כן, כתר רימון פתוח מצביע על היותו בשל יותר גם כן. צבע הרימון פחות משנה ולא מצביע על מידת בשלותו, הצבע נע בין גוונים של ורוד לאדום ועד חום בהיר. הרימונים האדומים נוטים להיות יותר חמצמצים בטעמם והוורודים יותר מתקתקים.

3. מששו את הרימון – קליפת רימון טוב לא אמורה להיות רכה מדי והיא אמורה להרגיש קשיחה למגע, בדקו שאין חלקים רכים מדי או פגומים ושהקליפה חלקה למגע. נקודות רכות מדי או פציעות בקליפה יכולות להעיד על ריקבון.

איך לקלף רימון

  • הצעד הראשון בכל פעם שניגשים לקלף ולחתוך רימון הוא ללבוש סינר או לכל הפחות להחליף לחולצה שלא אכפת לכם להכתים מאחר וקשה מאוד להימנע מכתמים ממיץ הרימון.
  • השיטה הראשונה לקילוף רימון היא חיתוך שלו לרבעים בכדי להצליח לגשת לזרעים, לאחר מכן העבירו את הרבעים לתוך קערה בינונית עם מים והתחילו להפריד את הזרעים משאר הפרי בעזרת האגודל, הזרעים ישקעו לתחתית הקערה וכך יהיה קל יותר להיפטר מהקליפות ולאסוף את הזרעים לאחר מכן.
  • השיטה השנייה דומה אך במקום לחתוך את הרימון לרבעים, מבצעים עם סכין חדה 6 חתכים לאורך הבליטות הקטנות על הפרי אך מבלי לחתוך עד הסוף לתוכו. לאחר מכן מפרקים בעזרת הידיים את הרימון לחצי ואז לפלחים בהתאם לחתכים. בהמשך משתמשים באותה שיטה עם קערת המים ומפרידים את הגרגרים.
  • שיטה נוספת היא לבצע את החתכים הקטנים, לפרק בעזרת האצבעות את הרימון לחצי, להחזיק את הרימון מעל קערה עם או בלי מים ולהקיש על הקליפה עם כף עץ עד שהגרגרים נופלים לקערה.

איך לאחסן רימון

אורך חיי המדף הארוך של הרימון הפך אותו לפרי פופולרי במיוחד לאורך ההיסטוריה. אם תאחסנו אותו במקום מוצל, יבש וקריר, הוא יחזיק כחודשיים ובטמפרטורת החדר כשבוע-שבועיים.

לאורך חיים ארוך יותר אפשר לשמור את הרימון במקרר עד חודשיים. אפשר גם לשמור את גרגרי הרימון בתוך קופסא אטומה במקרר עד 5 ימים.

ניתן גם להקפיא את גרגרי הרימון לאחר שייבשתם אותם היטב בתוך קופסא אטומה עד לשנה.

היתרונות הבריאותיים של הרימון

פרי הרימון עשיר בשפע מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים שמסייעים לבריאות הגוף  שעוזרים בשמירה על הבריאות.

מחקרים שונים הראו כי לרימון תכונות אנטי דלקתיות ויכולת לסייע לבריאות הלב ומחלות כלי דם.

הרימון מכיל כמות נאותה של ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין K. כמו כן הוא מכיל כמויות קטנות של אשלגן ואבץ שמסייעים בתפקוד תקין של הגוף וכמות נכבדת של סיבים תזונתיים.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
עוגיית פיסטוק של Choose Your Cookies

Choose Your Cookies מתחדשים בעוגיות מושחתות לחגים

חדשות האוכל
מה שמים בצלחת פסח

אביב הגיע: מה שמים בצלחת פסח של ליל הסדר

מדריכים וטיפים
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
ט"ו באב 2022 במסעדת דלאל

אהבה קולינרית: ט"ו באב 2022 במסעדות ובברים

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
כמה קלוריות יש באוזני המן

אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?

מדריכים וטיפים
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
מה לאכול בארוחה מפסקת של יום כיפור

ארוחה מפסקת: מה לאכול לפני יום כיפור?

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לשרוד את צום יום כיפור בלי קפה

בלי אספרסו: איך לשרוד את צום יום כיפור ללא קפה?

מדריכים וטיפים