איך לשמור על נענע במקרר, במקפיא ובאוויר הפתוח
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

אין ספק שנענע היא אחת מהכוכבות הגדולות של המטבח הישראלי בפרט והמטבח הים התיכוני בכלל. מעבר לתה עם נענע המיתולוגי יש לה אין ספור שימושים במבחר תבשילים, סלטים, מרקים, רטבים, קינוחים, מאפים, גלידות, שייקים וקוקטיילים.

עוד טעימה: איך לאחסן דבש,
איך לאחסן תפוחי אדמה ואיך כדאי לסדר את המקרר

בכדי שתוכלו לשמור על הנענע שלכם טרייה לאורך זמן אספנו את מיטב הטיפים לאחסון נענע במקרר, במקפיא או באוויר הפתוח וגם איך לבחור ואיך לדעת אם הנענע כבר לא טובה לשימוש. יש לכם טיפים נוספים משלכם? שתפו אותנו בתגובות.

אז מי את נענע

נענע היא עשב תיבול ממשפחת המנטה שמקורה באירופה עם מאות זנים מסביב לעולם כיום. מעבר השימוש הנרחב בעולם הקולינרי, בנענע נעשה שימוש נרחב גם בתעשיית הבריאות והיופי. מומלץ להוסיף את הנענע לקראת סוף הבישול בכדי לשמור על תכונותיה היטב

לנענע גם סגולות בריאותיות ונעשה גם שימוש לתמיכה בבעיות עיכול, הקלה על כאבי ראש, אסתמה ותופעות נוספות.

איך לאחסן נענע

ישנן מספר דרכים בהן ניתן לשמור על נענע טרייה לזמן רב יותר מאשר אם תשאירו אותה באריזתה המקורית – באוויר הפתוח, במקרר או במקפיא. בחרו את השיטה המועדפת עליכם על פי תדירות השימוש שלכם בנענע ועל פי אורך הזמן שתרצו לשמר אותה במיטבה.

עוד טעימה:איך לגדל נענע בבית

איך לשמור נענע באוויר הפתוח

ניתן לשמור נענע במטבח מחוץ למקרר באגרטל או כוס גדולה עם מים ממש כמו זר פרחים. אם תחליפו את המים בכל פעם שהם יהפכו לעכורים, הנענע יכולה להישמר במצב טוב עד לשבוע.

איך לשמור נענע במקרר

עדיף לאחסן נענע במקרר מאחר והוא מספק טמפרטורה ולחות יציבה ומתאימה לאורך זמן מה שמסייע בשמירה על הערכים התזונתיים, תכולת הוויטמינים, המרקם, הטעם והצבע המקוריים לאורך זמן רב.

הדרך הכי טובה לאחסן נענע היא לעטוף אותה בנייר מגבת לח ולשמור בתוך שקית אטומה במקרר. בשיטה הזו הנענע תחזיק מעמד במצב טוב עד שלושה שבועות.
דרך נוספת מומלצת היא לשמור צרור נענע כמו זר פרחים בתוך קנקן או אגרטל עם מעט מים במקרר ולהחליף מים מדי כמה ימים:

1. הניחו את צרור הנענע בכוס מים או אגרטל קטן ממש כמו זר פרחים.
2. כסו את הכלי חלקית עם שקית פלסטיק אך מבלי לאטום את כניסת האוויר והכניסו למקרר.
3. החליפו את המים בכל פעם שהם הופכים עכורים.

או בשיטת נייר המגבת:

1. הניחו עלי נענע מופרדים על נייר מגבת לח מעט בשכבה אחידה.
2. עטפו בעדינות בכדי לא למעוך את העלים אך הדוק מספיק בכדי שהעלים לא ייפלו.
3. הניחו בשקית פלסטיק אטומה במקרר..

כמה זמן נענע טרייה מחזיקה מעמד במקרר

עודף לחות וחשיפה לאוויר תגרום לנענע שלא אוחסנה כראוי להשחיר ולנבול בתוך מספר ימים מאחר ונענע מכילה אחוזי לחות גבוהים שמתאדים במהירות. נענע שאוחסנה כראוי מקרר יכולה להחזיק מעמד בין שבועיים לשלושה. נענע שהוקפאה לעומת זאת תחזיק מעמד מספר חודשים ונענע מיובשת תשרוד גם מספר שנים במזווה.

איך להקפיא נענע

מי שמחזיק כמויות גדולות של נענע ומעדיף להקפיא אותה, יכול לעשות זאת בעזרת שיטה פשוטה שתשמור על הנענע לחצי שנה בערך:

1. הפרידו את עלי הנענע מהגבעולים קצצו את העלים.
2. מלאו כל תא במגש הקרח עד האמצע בעלים.
3. הוסיפו מים והכניסו את המגש למקפיא.
4. לאחר שקוביות הקרח-נענע קפאו, הוציאו אותן מהמגש ואחסנו בקופסא אטומה במקפיא עד 3 חודשים
4. הוסיפו על פי הצורך לתבשילים, מרקים, תה וקוקטיילים.

ניתן גם להקפיא צרור נענע בעזרת נייר אפייה:

1. שטפו וייבשו את הנענע בעזרת נייר מגבת
2. הניחו את הנענע עם הגבעולים בשכבה אחידה על נייר אפייה והכניסו למקפיא למשך 3 שעות.
3. העבירו לשקית או קופסא אטומה ושמרו במקפיא עד 3 חודשים.

איך לייבש נענע

מי שמעדיף נענע יבשה שתשמר לאורך זמן יכול לעשות זאת במספר דרכים

1. שטפו וייבשו את הנענע היטב, הפרידו את העלים מהגבעולים ופזרו על נייר אפיה בשכבה אחידה.
2. הכניסו לתנור על 60 מעלות לשעתיים עד ארבע שעות ובדקו מדי רבע שעה-עשרים דקות את מצב העלים.
3. הוציאו את העלים כשהם יבשים על גבול הקריספיים ולהעביר לקופסא אטומה.
4. ניתן גם לייבש במיקרוגל במגבת נייר למשך דקה-שתיים ולשמור בקופסא אטומה או לייבש באוויר בשקיות תלויות באזור מאוורר במשך שבועיים-שלושה.

איך לדעת אם הנענע לא ראויה למאכל

אמנם קל יחסית לגדל נענע, אך היא גם רגישה מאוד עם אורך חיי מדף קצר. בכדי לבחון את טריותה תחילה הריחו את הנענע. נענע טרייה תפיץ ריח ארומטי וטרי.

אם הבחנתם בכתמים חומים, כנראה שעובש כבר התחיל לתקוף את הנענע. בנוסף המרקם של נענע טרייה יהיה חלק יותר. אם מצאתם עלים פגומים, הסירו אותם על מנת למנוע מעבר לכל הצרור.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס