מתכון: איך מכינים פפריקש עוף הונגרי מסורתי

פפריקש עוף הוא מהמאכלים המסורתיים והפופולריים במטבח ההונגרי, מגזין We Love Budapest החליט לחלוק את המתכון למנה המיתולוגית עם כל קוראיו.
עוף פפריקש קלאסי
עוף פפריקש קלאסי | תמונה: מערכת לזלול

מגזין 'We Love Budapest', המסקר את העיר הפופולרית כבר שנים רבות, שיתף עם קוראיו מתכון לפפריקש עוף קלאסי שאפשר להכין בבית בקלות.

על פי המגזין, המפתח לפפריקש עוף טוב הוא כמובן – הפפריקה וכמה שיותר ממנה. מומלץ להשתמש בפפריקה מתוקה איכותית שהגיעה מהונגריה בכדי להגיע לתוצאה הטובה והטעימה ביותר.

שאר המרכיבים הם כרעי עוף (אפשר גם שוקיים), שום, בצל, מלח, פלפל ושמנת חמוצה. בחלק מהמתכונים המים יוחלפו בציר עוף בכדי לחזק את הטעמים, למרות שהם יהיו קרובים פחות לטעמים המסורתיים.

עדכונים טעימים למייל!

מתכון – פפריקש עוף

רכיבים:

  • חמאה או שמן לטיגון העוף
  • 1.4 קילו כרעיים עוף (אפשר גם שוקיים)
  • 2-3 בצלים בינוניים, קצוצים היטב
  • 2 שיני שום כתושים
  • 3-4 כפות פפריקה מתוקה הונגרית איכותית
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפיות פלפל שחור
  • 3 כפות קמח
  • 240 גרם שמנת חמוצה

הוראות הכנה:

  • טגנו את הכרעיים בסיר כבד בשמן או חמאה עד השחמה בכל הצדדים והעבירו לצלחת. הוסיפו לסיר בצל וטגנו עד הזהבה. הוסיפו את השום וטגנו ל-2-3 דקות נוספות.
  • הורידו את הסיר מהאש וערבבו פנימה את הפפריקה, המלח והפלפל. הזהרו לא לחרוך ולשרוף את הפפריקה. החזירו את העוף לסיר והוסיפו מים עד שהעוף מכוסה.
  • הביאו את הסיר לרתיחה, כסו והורידו לאש בינונית-נמוכה, בשלו ברתיחה עדינה למשך 40 דקות. עם סיום הבישול, העבירו את העוף בלבד לצלחת.
  • בקערה קטנה, ערבבו יחד את הקמח והשמנת החמוצה למשחה חלקה.
  • הוסיפו כמה כפות מהנוזל שבסיר אל תערובת הקמח והשמנת החמוצה וערבבו היטב. חשוב להקפיד על צעד זה של השוואת טמפרטורות מאחר והוספה של השמנת ישירות לסיר תגרום להווצרות גושים.
  • הוסיפו את התערובת חזרה לסיר וערבבו עד שהתערובת אחידה וחלקה. בשלו על רתיחה עדינה למשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  • החזירו את העוף לרוטב שבסיר ובשלו עוד מספר דקות בטרם ההגשה.
  • בתאבון!

פפריקש עוף היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח ההונגרי ואחת הפופולריות במסעדות השונות במדינה. שמה של המנה נגזר כאמור מהתבלין הדומיננטי בה, פפריקה. הכלל החשוב ביותר בהכנת המנה הוא כמובן שימוש בפפריקה איכותית וטרייה שמדגישה את הטעמים של העוף ומעניקה לו את הארומה הייחודית של התבלין.

המנה עצמה שזורה בתרבות ההונגרית ואף הופיעה ביצירות קלאסיות ופופולריות כמו הרומן "דרקולה" משנת 1897 בו אחת הדמויות הראשיות אוכל פפריקש עוף בארוחה בדרך לטירתו של הרוזן דרקולה.

למתכון המסורתי נהוג להוסיף נוקדלי (בצקניות), הנוקדלי הם בעצם נטיפי בצק פסטה המתבשלים בפסטה ומתווספים למנה המוגמרת ומעשירים את טעמיה

מתכון – נוקדלי לפפריקש עוף

מרכיבים:

ביצה

מעט מלח

150 מ"ל מים

200 גרם קמח לבן

הוראות הכנה:

הרתיחו מים מומלחים בסיר גדול עד לרתיחה. ערבבו את הביצה עם 150 מ"ל מים ומלח. הוסיפו בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד קבלת בצק רך ודביק.

בעזרת מגררת מטבח, גרדו את הבצק מעל סיר המים הרותחים. המתינו 30 שניות לאחר שהבצקניות מתחילות לצוף והוציאו אותם מהמים. הוסיפו את הבצקניות לפפריקש עוף והגישו.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

5 טעויות בהכנת חזה עוף שכולם עושים

5 טעויות בהכנת חזה עוף שכולם עושים

מדריכים וטיפים
אחסון עוף טרי במקרר הביתי

אחת ולתמיד: כמה זמן אפשר לשמור עוף טרי או מבושל במקרר?

מדריכים וטיפים
איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות

כמו הדבר האמיתי: איך להכין שניצל אקסטרה קריספי בתנור

מתכונים
חזה עוף בנינג'ה גריל

רך ועסיסי: איך מכינים חזה עוף בנינג'ה גריל?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים

חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח

חדשות האוכל
חודש לאחר שהפסקת האש בצפון נכנסה לתוקף, יצאנו למסע טעים ומעורר השראה של התחדשות, יצירתיות וחוסן בין עסקי הגליל שחזרו לפעילות עם אהבה ותקווה >>
פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>

מדריכים שאהבתם

השיטה הנכונה: איך לשמור גזר במקרר?

מדריכים וטיפים

5 ירקות שכדאי לשתול ולגדל בבית באביב

מדריכים וטיפים

מה לזלול?