לזלול - מגזין שבא לאכול
מתכון לעוף פפריקש
קרדיט תמונה – Pexels

מתכון: איך מכינים פפריקש עוף הונגרי מסורתי

פפריקש עוף הוא מהמאכלים המסורתיים והפופולריים במטבח ההונגרי, מגזין We Love Budapest החליט לחלוק את המתכון למנה המיתולוגית עם כל קוראיו
שיתוף

תוכן עניינים

מגזין 'We Love Budapest', המסקר את העיר הפופולרית כבר שנים רבות, שיתף עם קוראיו מתכון לפפריקש עוף קלאסי שאפשר להכין בבית בקלות.

על פי המגזין, המפתח לפפריקש עוף טוב הוא כמובן – הפפריקה וכמה שיותר ממנה. מומלץ להשתמש בפפריקה מתוקה איכותית שהגיעה מהונגריה בכדי להגיע לתוצאה הטובה והטעימה ביותר.

שאר המרכיבים הם כרעי עוף (אפשר גם שוקיים), שום, בצל, מלח, פלפל ושמנת חמוצה. בחלק מהמתכונים המים יוחלפו בציר עוף בכדי לחזק את הטעמים, למרות שהם יהיו קרובים פחות לטעמים המסורתיים.

מתכון – פפריקש עוף

רכיבים:

  • חמאה או שמן לטיגון העוף
  • 1.4 קילו כרעיים עוף (אפשר גם שוקיים)
  • 2-3 בצלים בינוניים, קצוצים היטב
  • 2 שיני שום כתושים
  • 3-4 כפות פפריקה מתוקה הונגרית איכותית
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפיות פלפל שחור
  • 3 כפות קמח
  • 240 גרם שמנת חמוצה

הוראות הכנה:

  • טגנו את הכרעיים בסיר כבד בשמן או חמאה עד השחמה בכל הצדדים והעבירו לצלחת. הוסיפו לסיר בצל וטגנו עד הזהבה. הוסיפו את השום וטגנו ל-2-3 דקות נוספות.
  • הורידו את הסיר מהאש וערבבו פנימה את הפפריקה, המלח והפלפל. הזהרו לא לחרוך ולשרוף את הפפריקה. החזירו את העוף לסיר והוסיפו מים עד שהעוף מכוסה.
  • הביאו את הסיר לרתיחה, כסו והורידו לאש בינונית-נמוכה, בשלו ברתיחה עדינה למשך 40 דקות. עם סיום הבישול, העבירו את העוף בלבד לצלחת.
  • בקערה קטנה, ערבבו יחד את הקמח והשמנת החמוצה למשחה חלקה.
  • הוסיפו כמה כפות מהנוזל שבסיר אל תערובת הקמח והשמנת החמוצה וערבבו היטב. חשוב להקפיד על צעד זה של השוואת טמפרטורות מאחר והוספה של השמנת ישירות לסיר תגרום להווצרות גושים.
  • הוסיפו את התערובת חזרה לסיר וערבבו עד שהתערובת אחידה וחלקה. בשלו על רתיחה עדינה למשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  • החזירו את העוף לרוטב שבסיר ובשלו עוד מספר דקות בטרם ההגשה.
  • בתאבון!

פפריקש עוף היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח ההונגרי ואחת הפופולריות במסעדות השונות במדינה. שמה של המנה נגזר כאמור מהתבלין הדומיננטי בה, פפריקה. הכלל החשוב ביותר בהכנת המנה הוא כמובן שימוש בפפריקה איכותית וטרייה שמדגישה את הטעמים של העוף ומעניקה לו את הארומה הייחודית של התבלין.

המנה עצמה שזורה בתרבות ההונגרית ואף הופיעה ביצירות קלאסיות ופופולריות כמו הרומן "דרקולה" משנת 1897 בו אחת הדמויות הראשיות אוכל פפריקש עוף בארוחה בדרך לטירתו של הרוזן דרקולה.

למתכון המסורתי נהוג להוסיף נוקדלי (בצקניות), הנוקדלי הם בעצם נטיפי בצק פסטה המתבשלים בפסטה ומתווספים למנה המוגמרת ומעשירים את טעמיה

מתכון – נוקדלי לפפריקש עוף

מרכיבים:

ביצה

מעט מלח

150 מ"ל מים

200 גרם קמח לבן

הוראות הכנה:

הרתיחו מים מומלחים בסיר גדול עד לרתיחה. ערבבו את הביצה עם 150 מ"ל מים ומלח. הוסיפו בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד קבלת בצק רך ודביק.

בעזרת מגררת מטבח, גרדו את הבצק מעל סיר המים הרותחים. המתינו 30 שניות לאחר שהבצקניות מתחילות לצוף והוציאו אותם מהמים. הוסיפו את הבצקניות לפפריקש עוף והגישו.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
מערכת לזלול

מערכת לזלול

כתבי המערכת הם זללנים מלאי תשוקה לכל מה שטעים. כמי שמאמינים בכוחו של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זיכרונות בלתי נשכחים, הצוות נחוש לשתף עם הקוראים את אהבתו לאין ספור טעמים. ממדריכים וטיפים לבישול ואפייה למתכונים מעוררי תיאבון. מחדשות קולינריות מסביב לעולם ועד לאירועים ולטרנדים הקולינריים שאסור לפספס
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לעוף

כתבות בשבילך

חבל לפספס