גם אתם משרים חזה עוף במרינדה מדי פעם רק בכדי לגלות שהטעמים לא נטעמו והנתח נשאר תפל או גרוע יותר, במרקם רך עיסתי? השריית חזה עוף במרינדה נראית אולי פשוטה למדי, אבל השטן נמצא בפרטים הקטנים. הזמן בו אתם משרים את העוף במרינדה עשירת הטעמים יכולה להכריע את גורלו.
במדריך הבא נבדוק כמה זמן צריך להשרות חזה עוף במרינדה בכדי להשיג את האיזון המושלם בין טעם למרקם וחזה עוף עסיסי במיוחד, למה צריך לשים לב כשמשרים נתחים שונים ומה משפיע על איכות המרינדה.
עוד טעימה: האם צריך לשטוף עוף לפני הבישול? כל המידע שחשוב לדעת
להבין מרינדות
השרייה במרינדות היא טכניקה קולינרית עתיקת יומין ופופולרית במיוחד בכל מה שקשור לבשרים שונים. ההשריה משרתת 2 מטרות עיקריות: העמקת טעמים וריכוך. כשאתם משרים עוף בנוזל עתיר תבלינים, עשבי תיבול וחומרי גלם אחרים מלאי טעם, הם חודרים אל סיבי הבשר ובהתאם למרכיבים גם יכולים לרכך אותם תוך כדי.
מרינדות עם מיץ לימון או חומץ למשל יכולות לפרק את החלבונים בבשר ולהפוך אותו לרך יותר אך גם עלולות לרכך את הבשר יתר על המידה בהשריה ארוכה מדי.
סוגי מרינדות
ישנם כמה סוגים עיקריים של מרינדות שמתבדלות ביניהן בעיקר ברמת החומציות. מרינדות חומציות עם מיץ לימון או חומץ כאמור מוסיפות רעננות לעוף אך עלולות להפוך לרכות מדי בהשריית יתר. במרינדות עדינות יותר ללא רכיבים חומציים ניתן להשרות עוף גם למשך הלילה ללא חשש. לבסוף, מרינדות על בסיס חלב, שכוללות לרוב יוגורט או רוויון, נחשבות עדינות יותר ומוסיפות לחות לעוף וגם הן בטוחות לשימוש לזמן ארוך יותר.
עוד טעימה: איך להכין עוף בגריל עם עור קריספי
גורמים שמשפיעים על זמן ההשריה
ישנם מספר גורמים שמשפיעים על הזמן הנחוץ להשריה לתוצאות אופטימליות:
עובי חזה העוף שאתם משרים משחק תפקיד מכריע בזמן ההשריה הנחוץ. נתחים עבים יותר דורשים זמן רב יותר בכדי שהמרינדה תחדור עמוק לסיבי הבשר בעוד נתחים דקים סופגים את הטעמים מהר יותר. לכן לרוב מומלץ לשטח או לחתוך חזה עוף לנתחים דקים יותר בכדי להבטיח שהטעמים ייספגו באחידות.
רמת החומציות של המרינדה משפיעה אף היא על הזמן הנחוץ. מרינדות חומציות עם לימון או חומץ למשל מומלץ להשרות זמן קצר יותר בכדי לא לרכך את הבשר יתר על המידה בעוד מרינדות עם חומציות נמוכה ניתן להשרות לזמן ארוך יותר מבלי לסכן את מרקם העוף.
גם נוכחות של מרכיבים אחרים במרינדה כמו מלח, שמן, תבלינים ועשבי תיבול מסוימים משפיעים על זמן ההשריה הנחוץ. מלח לדוגמא עוזר להחדיר את הטעם לעוף ולשמור על רמת הלחות אך גם יכול לספוג יותר מדי לחות בהשריית יתר. שמן עוזר בהחדרת טעמים מסיסים בשומן אל תוך הבשר, אך עלול גם להאט הטמעה של רכיבים אחרים.
כמה זמן להשרות חזה עוף במרינדה?
לאחר שהבנו את הגורמים שמשפיעים על זמן ההשריה, הנה ההמלצות הכלליות לכמה זמן צריך להשרות חזה עוף במרינדה.
במרינדות עשירות בחומציות כמו מרינדות עם חומץ, יין או מיצי הדר יש להשרות חזה עוף בין חצי שעה לשעתיים. הן פועלות מהר יחסית כך שהטעמים ייטמעו כראוי וגם תמנעו מהעוף להתרכך יתר על המידה.
במרינדות עדינות יותר ומרינדות חלביות ניתן להשרות חזה עוף משעתיים ועד ללילה שלם במקרר. אלו מרינדות סלחניות יותר ולא ישפיעו לרעה על מרקם העוף לאורך זמן.
עוד טעימה: איך לחמם עוף מאתמול בקלות ובמהירות
טיפים למתקדמים
מי שרוצה לשדרג את תהליך השריית העוף עוד יותר יכול להשתמש בטיפים הבאים.
בחרו קופסא מתאימה להשריה. הימנעו מקופסאות מתכת שיכולות להגיב למרינדות חומציות. במקום זאת השתמשו בכלי זכוכית, קרמיקה או פלסטיק.
בכדי להחדיר את הטעמים לעומק הסיב, במיוחד בנתחים עבים, ניתן לדקור את הנתח עם מזלג או סכין לפני ההשריה, להשתמש במזרק ייעודיי להחדרת מרינדה לבשר או להשתמש בשקית ואקום.
מומלץ להוציא מהמקרר את הכלי עם חזה העוף במרינדה כ-20-30 דקות לפני הבישול בכדי לאפשר לעוף להגיע לטמפרטורת החדר ולספוג את הטעמים טוב יותר. הקפידו לא להשאיר את העוף בחוץ לזמן ארוך יותר בכדי למנוע הצטברות בקטריות והסתכנות בהרעלת מזון.
לרוב מומלץ לטפוח על חזה העוף עם נייר מגבת לפני הבישול בכדי לייבש אותו מעט ולאפשר צריבה טובה של העוף. עודף של מרינדה על פני השטח של חזה העוף יגרום לו להתאדות במקום להיצלות ויוביל גם לאובדן טעמים. אם המתכון מאפשר, שמרו חלק מהמרינדה בצד מבלי שתבוא במגע עם העוף הנא. תוכלו להוסיף אותה כרוטב בזמן או לאחר הבישול. מרינדה שכבר באה במגע עם עוף נא יש להרתיח היטב בכדי לוודא שהבקטריות הושמדו.
בטיחות לפני הכול – זיהום צולב הוא סיכון אם משתמשים במרינדות שבאו במגע עם עוף נא למטרות אחרות. תמיד זרקו מרינדות שבאו במגע עם עוף נא. הקפידו גם לשמור תמיד את העוף במרינדה במקרר ולא בטמפרטורת החדר, בכדי למנוע צמיחת בקטריות.
יש לכם טיפ מנצח להשריית חזה עוף במרינדה? מתכון למרינדה מוצלחת במיוחד לעוף? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.