משהו מעניין קורה בביסקוטי לקראת החג. המהלך הראשון הוא המהלך המתבקש: קולקציית עוגות דבש מרשימה שנועדה לפתור לכם את כאב הראש של 'מה להביא לחג'. המהלך השני הוא אופציה לבילוי מפתיע: פופ-אפ של קינוח יפני ויראלי שאפשר לזלול בסניפים. במה תבחרו?
החזית הקלאסית: קולקציית עוגות דבש לשולחן החג
הצד הראשון של היצע החג מתמקד כולו בקולקציית עוגות שנועדו לעמוד במרכז שולחן ראש השנה שלכם.
המוח מאחורי הקולקציה היא השפית-קונדיטורית רוסלה יונה, שהגיעה לראש השנה 2025 עם מטרה אחת ברורה: לקחת את סמל החג הכי מובהק, הדבש, ולתת לו פרשנויות מודרניות שירגישו גם ביתיות וגם חגיגיות.
הקולקציה המלאה, שכולה מיוצרת בעבודת יד, היא שיר הלל לדבש וכוללת חמש עוגות מרכזיות, כל אחת עם אופי משלה.
בראש ובראשונה, יש את שתי הקלאסיקות הבטוחות, אלו שתמיד עובדות: עוגת הדבש המסורתית בגרסת פרווה, שהיא כל מה שמצפים מעוגת דבש – עסיסית, עשירה בתבלינים וניחוחות, עם ציפוי קראמבל שקדים פריך מלמעלה ולצידה, עוגת דבש וריקוטה, שלוקחת את אותה קלאסיקה ומשדכת לה גבינת ריקוטה שמוסיפה לה עדינות, לחות ומרקם קרמי עשיר.
לצידן, הקונדיטוריה הוותיקה מציגה שלוש יצירות מורכבות ומרשימות יותר, שמיועדות לכבוש את תשומת הלב של האורחים.
"פלאמה" היא עוגה אלגנטית במיוחד, הבנויה משכבות דקיקות של עוגת דבש אוורירית, שביניהן מפריד קרם לימון עדין וקרם פטיסייר חלק, כשכל זה נעטף ב"להבה" דרמטית של מרנג איטלקי רך שנחרך בעדינות.
עוגת "קווין בי" היא כנראה היהלום שבכתר מבחינה ויזואלית, קונסטרוקציה של מרקמים וטעמים הכוללת בסיס קראמבל קינמון, מעליו קרם קרמל מלוח, טורט וניל יפני וקרם בוואריה, והכל עטוף בציפוי מרשים של כוורת שוקולד לבן.
האחרונה היא "טורטה דה לה נונה", מחווה חמה לאיטליה, עם בצק פריך ועשיר בסגנון בריוש, שמחזיק בתוכו מילוי נדיב של קרם ריקוטה, טופי ותפוחים שקורמלו בדבש עד שהפכו רכים ונימוחים.
מה חשבנו? 3 עוגות ששווה לשים אליהן לב
מתוך כלל הקולקציה המרשימה, הנה שלוש עוגות שלדעתנו הן הימור בטוח במיוחד לחג, כל אחת מסיבה אחרת. הפייבוריטית הברורה שלנו, ובפער, הייתה הפלאמה. זו דוגמה מושלמת לאיך קינוח יכול להיות גם מרשים וגם מתוחכם.
הקטע המבריק פה הוא קרם הלימון, שמצליח לחתוך בחמיצות עדינה דרך המתיקות של הדבש בעוגה, העושר של הפטיסייר והמתיקות של המרנג. התוצאה היא ביס מאוזן להפליא, שמרגיש קליל, אלגנטי ולא מכביד.
המרנג החרוך מוסיף טעם מעושן עדין ודרמה ויזואלית, וזו הבחירה הבטוחה למי שרוצה קינוח איכותי ובלתי נשכח, שירשים גם את אניני הטעם בשולחן.

לצידה, הקווין בי היא השואו-סטופרית של החבורה. אם אתם רוצים להביא את העוגה שכולם ידברו עליה ויצלמו לאינסטוש, זו הבחירה.
היא הכי "מושחתת" והכי מרשימה ויזואלית, מתוקה מאוד, עשירה, ומפוצצת במרקמים – מהקראמבל הפריך בבסיס, דרך הטורט האוורירי ועד הקרם החלק.
הקרמל המלוח בולט ונותן טוויסט מודרני, והציפוי של כוורת השוקולד הלבן פשוט מהמם והופך אותה לכוכבת הבטוחה של כל שולחן חג.

ולבסוף, הטורטה דה לה נונה היא הבחירה המנחמת. העוגה הזאת היא חיבוק, הכי ביתית ופחות "קונדיטוריאית" מהשאר, בקטע הכי טוב שיש. הבצק הפריך עשוי מעולה, והשילוב של ריקוטה ותפוחים בדבש הוא קלאסיקה חמה ומנצחת.
זו עוגה שאפשר לאכול פרוסה גדולה ממנה בלי להרגיש אשמה, כזאת שכיף לנשנש עם כפית ישר מהמקרר יום אחרי ארוחת החג. פחות פוזה, יותר נשמה.

פרטים על קולקציית החג:
-
מחירים: עוגות החג המורכבות עולות 76 ש"ח לפס או 152 ש"ח לעוגה עגולה בינונית. עוגות הדבש הבחושות עולות 49 ₪.
-
זמינות: הקולקציה זמינה לרכישה עכשיו, לקראת ראש השנה.
-
איך קונים: ניתן להשיג בכל סניפי "ביסקוטי", להזמין בטלפון או באתר האינטרנט למשלוח לכל רחבי הארץ.
-
כשרות: כל המוצרים בהשגחת בד"צ בית יוסף.
ההימור הוויראלי: פופ-אפ 'האני באטר טוסט' בסניפים
אם קולקציית העוגות היא הצד הקלאסי יחסית של ביסקוטי לחג, המהלך השני שלהם הוא קפיצת ראש אל תוך הטירוף הוויראלי של הרגע.
זה לא משהו שקונים הביתה, אלא חוויה נפרדת לחלוטין שמתרחשת בסניפים עצמם לאורך כל תקופת החגים.
מדובר בטרנד יפני שמקורו בבתי הקפה של רובע שיבויה בטוקיו, והתפוצץ ברחבי העולם בזכות סרטוני טיקטוק ויראליים. היזם הקולינרי נדב בורנשטיין חבר למותג הדבש יד מרדכי ולקונדיטורים של ביסקוטי, כדי להנחית כאן גרסה מקומית.

הבסיס לכל הטירוף הזה הוא קוביית בריוש חמאתית, גבוהה ושמנמנה, בעובי של 7 ס"מ.
הקובייה הזו נטבלת בנדיבות בחמאת דבש אמיתי מפרחי הבר של יד מרדכי, ונאפית עד שהיא הופכת לקוביית זהב קריספית מבחוץ, בעוד שבפנים היא נשארת רכה, חמה וספוגה בחמאת דבש.
על כל הטוב הזה מגיעות תוספות מושחתות. הפופ-אפ מציע חמש גרסאות שונות: ארבע מתוקות ואחת מלוחה.
יש גרסת קרם ברולה דרמטית, שבה קרם הפטיסייר עולה באש מול עיני הסועדים, גרסת מרשמלו פטל ורודה ופוטוגנית עם שבבי מרנג פריך, קרמל מלוח קלאסי עם קרם קטיפתי ופטיסייר עם רוטב פירות יער חמצמץ.
גולת הכותרת לחג היא הגרסה המלוחה והמושחתת במיוחד: קממבר ותפוח בדבש, שמשלבת גבינה חמה ונוזלית עם המתיקות של פלחי תפוחים מקורמלים בדבש.

פרטים על הפופ-אפ:
-
מחיר: 39 ₪ לכל המנות.
-
זמינות: הפופ-אפ הוא זמני בלבד, ויתקיים מה-8 בספטמבר ועד ה-14 באוקטובר.
-
איפה: בתשעה סניפי ביסקוטי נבחרים בלבד: בני ברק, אור ים (אור עקיבא), תל מונד, רמת אלקנה, פיאנו נתניה, ראש העין, כרמי גת, באר יעקב ופתח תקווה.
-
כשרות: בד"צ בית יוסף.