בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חנות המטעמים הטורקית Sari's משיקה לראשונה סדרת בצקי יופקה בייבוא בלעדי להכנה ביתית של מגוון מאפים מתוקים ומלוחים. יצאנו לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

הפופולריות של בצק היופקה הולכת וגדלה בשנים האחרונות. הבצק הקלאסי שמקורו בטורקיה משמש בסיס למספר רב של מאפים מסורתיים ומפתים עם שלל מילויים מהמטבח הים תיכוני והבלקני.

בצק יופקה (Yukfa) הוא סוג של יריעה דקה במיוחד המזכירה בצק פילו ועשויה קמח ומים שניתן לעצב בשלל דרכים. העלים מוכנים לשימוש, שומרים על הטריות לאורך זמן אינם מצריכים הקפאה או קירור בטרם הפתיחה, מה שהופך את העבודה איתם לנוחה במיוחד.

הבצק המדובר היה נחשב קשה להשגה בישראל עד לשנים האחרונות עד לפריצתו של בורקס המים לתודעת אוכל הרחוב הישראלי. כיום ניתן למצוא אותו בשווקים ובחנויות מתמחות עם שלל סוגים המתאימים למאפים שונים מתוקים ומלוחים כאחד הנבדלים בינים בעובי ובצורה.

Sari's – מטעמים מהמטבח הטורקי בחולון

מי שחוגגת את הבצק המדובר יום ביומו היא חנות הבוטיק המשפחתית Sari's של שרי וצחי קרספי בחולון המציעה מבחר מרשים וייחודי של מטעמים מהמטבח הטורקי ומבית הוריה של שרי.

מבורקס מים מפתה עם גבינה או גבינה ותרד, לבייגלה ובורקסים וסיגרים פריכים במגוון מילויים ועד לבקלאווה אותנטית בדיוק לפי הספר.

בחנות תמצאו מגוון מאפיים טריים ביתיים שנאפים במקום מדי בוקר ומבחר רחב של חומרי גלם ומוצרים בלעדיים בייבוא מטורקיה ובראשם 5 סוגי בצק יופקה טורקי אורגינלי של חברת Yufbi להכנה בבית של מבחר מאפים מלוחים ומתוקים.

בצקי יופקה של Yufbi בייבוא Sari's
בצקי יופקה של Yufbi בייבוא Sari's | צילום: מערכת לזלול

בסדרת בצקי היופקה תמצאו בצק יופקה בקלאווה (500 גרם או קילו), בצק יופקה לסיגרים (360 גרם), בצק יופקה לבורקס (500 גרם), בצק יופקה לסמבוסק (500 גרם), בצק יופקה לבורקס מים (500 גרם) וגם קדאיף (500 גרם). מחיר הבצקים בסדרה נע בין 25-35 ש"ח למארז.

בצק הבקלאווה משמש להכנה של כל סוגי הבקלאווה ומאפים נוספים כמו קטמר – מאפה יופקה עם פיסטוקים וגבינה מאזור איסטנבול; עם בצק הסיגרים תוכלו להכין סיגרים קריספיים שאינם סופגים שמן (אך סופגים סירופ); בצק לסמבוסק יאפשר לכם ליהנות ממבחר של פסטלים מתוקים ופיליקאס במבחר מילויים.

בצקי יופקה להכנה ביתית – יצאנו לזלול

בתור חובבי יופקה שאנחנו, היינו חייבים לנסות את הבצקים המסקרנים. העובדה שסדרת הבצקים לא מצריכה הקפאה הופכת את תהליך ההכנה למהיר ונוח במיוחד.
אין צורך בהפשרה או רידוד, פשוט מניחים בשכבות עם מילויים שונים או מקפלים לצורות בהתאם לסוג המאפה הרצוי.

את הבקלאווה הכנו בתבנית עגולה עם מיקס אגוזים, דבש ומעט מי ורדים ולאחר אפייה לא ארוכה קיבלנו מאפה שחום, פריך ומפתה שנחטף במהירות על ידי זללני הצוות.

בורקס מים עם תרד וגבינת מבצק יופקה
בורקס מים עם תרד וגבינת מבצק יופקה | צילום: מערכת לזלול

גם בצק היופקה לבורקס מים היה נוח לעבודה עם עלים דקיקים במיוחד שנדחסו לאחר כבוד לתבנית עם שכבות שכבות של תרד וגבינות. גם כאן המאפה נחל הצלחה מרובה כשמהתנור יצא לו בורקס מים שחום, מבריק ופריך במיוחד מבחוץ ועדין, רך ונימוח מבפנים עם מילוי שמשתלב היטב עם שכבות הבצק.

את סדרת הבצקים תוכלו למצוא בחנות עצמה ואצל משווקים מורשים ברחבי הארץ. כל הבצקים בסדרה נטולי טעם בפני עצמם ופרווה.

Sari's חנות היבואן | כיכר סטרומה 1, חולון | ראשון-חמישי 09:00-18:00 שישי 08:00-15:00 | פרטים והזמנות בטלפון 050-5943177 ובאתר Sari's

משווקים מורשים: חממה בעיר | ההגנה 10, אור יהודה || אותנטי | קניון שער ראשון, גולדה מאיר 1, ראשון לציון || קליית איבגי | ברשבסקי 17, ראשון לציון || אברמנטו | יוסף לישנסקי 9, ראשון לציון | הסוללים 7, בת ים || ממתקי בלגיה הקטנה | בלפור 107, בת ים || חיים רפאל | לוינסקי 36, תל אביב || סופר מימון | מטלון 2, תל אביב || יום טוב | לוינסקי 43, תל אביב || לצ'ה | המסגר 5, נס ציונה || ממלכת האופים | המסילה 22, נשר

וברשת חוות נעמי | החשמונאים 107, תל אביב | דרך משה דיין 3, יהוד | המלאכה 18, רעננה | כורזין 5, גבעתיים

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס