אפליקציית משלוחה משיקה בתחילת חודש מאי את פסטיבל הבורקס הראשון של ישראל בשוק הנמל בנמל תל אביב עם מגוון של שפים, קונדיטורים ואופים מרחבי הארץ שיציעו מרכולתם במשך 3 ימים מושחתים במיוחד.
במסגרת פסטיבל הבורקס שייערך בימים שלישי עד חמישי (2-4.5) יתמלא שוק הנמל בתל אביב במגוון ווריאציות של המאפה הבלקני האהוב עם טוויסט ישראלי. מבורקסים קלאסיים עם מילויים מסורתיים לפי מתכונים משפחתיים ועד טרנדים עדכניים מהעולם בתחום עם פרשנות אישית.
כל הפסטיבלים ואירועי האוכל הכי שווים עכשיו באינסטגרם של לזלול
את הבורקסים תוכלו לזלול במקום מול מסך ענק שיקרין סרטי בורקס מיתולוגיים בצמוד לשוק או לקחת הביתה ולזלול על הספה (רק להיזהר עם פירורים כן?)
גם תושבי האזור שלא יצליחו לכתת רגליהם לנמל יוכלו ליהנות ממגוון הבורקסים המוצעים בפסטיבל במשלוח אחד עד הבית בשעות הפעילות דרך אפליקציית משלוחה.
עוד טעימה: הדוכן של פרח רסלאן מגיע לשוק הנמל
פסטיבל הבורקס הראשון של תל אביב – המשתתפים
בפסטיבל יתארחו כאמור מבחר שפים, קונדיטורים ומומחי בצק מכל הארץ שיציעו לתושבי האזור הזדמנות לטעום בורקסים שלא רואים בכל מקום.
- עופר בן נתן, הקונדיטור של פופ אנד פופ בייקרי האהובה שהתברג לאחרונה לרשימת "30 אנדר 30" היוקרתית של מגזין פורבס יציע בורקס בטטה-סנט מור ובורקס בלקני מפתה
- רחלי ור-ניר זוכת ה"קינוח המושלם" תגיע עם הבורקסים שמעטרים את הויטרינה הקונדיטוריה הירושלמית שלה שנפתחה בשנה שעברה
- אור יוסף בעלת "oryosss" בקיבוץ ארז בעוטף עזה תציע בורקסים עצומים שמככבים בקונדיטוריה.
- שף אסף גבאי ממסעדת הדגים שיינע בתל אביב יציע מנת פסטייה דגים מיוחדת
- אשת הקולינריה והשפית דפי קרמר (סיר לסלאם) החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה תגיע עם קנישס ללא גלוטןבמילוי בשר או פטריות
- בורקס ליאון מיפו יציע בניצה קלאסית ופשטידת פילו ייחודית
- אשפית המטבח הטורקי שרי קרספי מחנות המטעמים הטורקית שרי'ס בחולון תציע בורקס מים קלאסי ובוריקטס מפתים
- בורקס בבא יציעו בורקס טורקי ייחודי על פי מתכון משפחתי בעבודת יד
- מהראן אבו אחמד מנצרת יציע בורקס גלילי ובורקס מתוק מסקרן
- מאפיית בליקמח תציע בורקסים ללא גלוטן לטובת הנמנעים
- הבורקס של קלרה מהכרמל יציעו בויוס טורקי עבודת יד במילוי גבינה, תרד או תפוח אדמה
לצד הדוכנים האורחים יציעו גם בדוכנים הקבועים של שוק הנמל בורקסים משלהם כמו בורקס בשר עם טוויסט של קצביית "איוו" וגרסא משודרגת של משה בתיבה בדוכן של "דלישס"
מי שאחראים על הפקת הפסטיבל בפועל הם היזמית הקולינרית ובלוגרית האוכל נטע סלונים (thefoodnett) ואיש התוכן הקולינרי והמפיק לירן אוהלי (ישראל היום)
פסטיבל הבורקס של "משלוחה" | שלישי-חמישי 2-4.5 | 16:00-21:00 | האנגר 12, שוק הנמל תל אביב