מתכון לקאפקייקס וניל נימוחים עם קרם תותים בשמנת

מתכון לקאפקייקס וניל-תות רכים, אווריריים ונימוחים עם ציפוי משגע של קרם תותים בשמנת שקל וכיף להכין בבית לבד או עם הילדים.
קאפקייקס וניל תות וקרם תותים בשמנת
קאפקייקס וניל תות וקרם תותים בשמנת
שיתוף

בתקופה בה נהגתי לאפות קאפקייקס כמעט בכל שבוע, טעם אחד חזר וכיכב בתנור האפייה פעם אחר פעם. לכבוד עונת התותים שמגיעה לשיאה, אשתף אתכם היום את המתכון שלי לקאפקייקס וניל רכים ואווריריים עם תותים טריים בציפוי קרם תותים בשמנת שאי אפשר שלא לזלול.

הקאפקייקס האלו מעולים לכל אירוע, אם כמתנה לאהובים שלכם, למסיבת יום הולדת או כקינוח מחמם לב בארוחה המשפחתית בסוף השבוע. השילוב בין הווניל הקלאסי לעסיסיות, החמצמצות והמתיקות של התותים בשמנת, משדרג את הקינוח הפשוט לכאורה למשהו אחר לגמרי.

קאפקייקס תותים בשמנת
קאפקייקס תותים בשמנת

עוד טעימה: מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס שחייבים לנסות

לפני שמתחילים

בכדי להכין את הקאפקייקס כראוי תצטרכו תבנית קאפקייקס, מומלץ אחת איכותית ממתכת ששומרת על חום אחיד לאורך האפייה ומניבה עוגות תפוחות ואווריריות. מומלץ גם להשתמש במיקסר שולחני או ידני להכנת בלילה אחידה, להקרמת החמאה והסוכר ולהקצפת הפרוסטינג לאחר מכן.

לבסוף, תזדקקו לשקיות זילוף, עדיף גדולות, על מנת לזלף את הקרם במדויק מעל הקאפקייק. חשוב: בכדי לשמור על הקאפקייקס לחים, הקפידו לא לערבב את הבלילה יתר על המידה. לאחר הוספת המלח, ערבבו מעט רק עד שהבלילה אחידה. ערבוב יתר עלול לפתח את הגלוטן יותר מדי ולהוביל לקאפקייקס יבשים ודחוסים.

קאפקייקס וניל תות וקרם תותים בשמנת

קאפקייקס וניל תות וקרם תותים בשמנת

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הקאפקייקס מראש?

כן, אפשר לאפות את הקאפקייקס עצמם יום לפני ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. לטעם ומראה אולטימטיביים, הכינו את ציפוי הפרוסטינג ביום בו אתם מתכננים להגיש את הקאפקייקס.

כמה זמן אפשר לשמור קאפקייקס מוכנים?

קאפקייקס מוכנים עם ציפוי כדאי לאכול ביום בו הם נאפים בכדי ליהנות מהמרקם והטעם המיטביים, אך ניתן גם לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר עד ל-3 ימים. מומלץ להניח לקאפקייקס להגיע לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

אפשר להשתמש בפירות יער אחרים?

לגמרי! תרגישו חופשי להחליף את התותים בפטל טרי, אוכמניות או אפילו ערבוב של כמה סוגי פירות יער לטוויסט נוסף. < strong>עוד טעימה: העוגה לא תופחת? זו כנראה הסיבה

קאפקייקס וניל תות וקרם תותים בשמנת

קאפקייקס וניל-תות עם קרם תותים בשמנת

קאפקייקס וניל נימוחים בשילוב תותים טריים וציפוי של קרם תותים ושמנת
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 20 minutes
סה"כ 1 hour

מרכיבים
  

לקאפקייקס

  • 220 גרם קמח
  • 200 גרם סוכר
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • 180 מ"ל חלב
  • 100 גרם תותים טריים קצוצים

לפרוסטינג

  • 150 גרם תותים טריים
  • 220 גרם חמאה רכה
  • 500 גרם אבקת סוכר
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה
 

לקאפקייקס

  • חממו תנור ל-175 מעלות וסדרו מנג'טים בתבנית קאפקייקס
  • ערבבו בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • הקרימו את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית על קבלת מרקם חלק. הוסיפו ביצים בהדרגה ואת תמצית הווניל.
  • הוסיפו בהדרגה שליש מתערובת היבשים ולאחריה שליש מהחלב. סיימו עם השליש האחרון של היבשים ועבדו עד איחוד. קפלו פנימה את התותים הקצוצים.
  • מלאו כל מנג'ט ב-2/3 גובה ואפו למשך 18-20 דקות או שעד שקיסם יוצא נקי.
  • הוציאו מהתנור והניחו לקפאקייקס להתקרר בתבנית כמה דקות, הוציאו את הקאפקייקס מהתבנית והמשיכו בצינון על רשת.

לפרוסטינג

  • טחנו את התותים עם מעבד מזון עד קבלת מרקם חלק. אמורה להתקבל כמות של כ-3/4 כוס מחית. ניתן להעביר דרך מסננת אם אתם רוצים להסיר את הזרעים.
  • עבדו חמאה רכה בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית כ-2 דקות או עד שהחמאה מגדילה את נפחה הופכת לחלקה ואוורירית.
  • הורידו למהירות נמוכה הוסיפו בהדרגה אבקת סוכר. המשיכו במהירות גבוהה עד איחוד.
  • הוסיפו גם את מחית התותים, שמנת מתוקה, תמצית וניל ומלח והפעילו את המיקסר לדקה נוספת על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב ואוורירי.
  • כשהקאפייקס הגיעו לטמפרטורת החדר, זלפו את הפרוסטינג מעל כל קאפקייק בעזרת שקית זילוף וצנתר. ניתן גם למרוח עם לקקן במקרה ואין לכם ציוד זילוף.
  • קשטו עם תותים טריים שלמים או חתוכים.

הערות

זכרו להשתמש במרכיבים בטמפרטורת החדר, במיוחד החמאה, הביצים והחלב, על מנת לקבל בלילה וציפוי חלקים ואחידים יותר. 
לטעמי תות בולטים יותר בפרוסטינג, תוכלו לצמצם את מחית התות בסיר על הכיריים עד שהיא מסמיכה ולהוסיף לציפוי לאחר קירור.
אם הפרוסטינג יוצא סמיך מדי, הוסיפו כמות קטנה של חלב או שמנת ועבדו עוד דקה במיקסר. אם הקרם דליל מדי, הוסיפו עוד אבקת סוכר ועבדו שוב.

אהבתם את המתכון? ניסיתם אותו בעצמכם? יש לכם טיפים לקאפקייקס שלא מהעולם הזה? נשמח לראות את היצירות שלכם ועל חווית האפייה. שתפו הארות והערות איתנו ועם הזללנים בתגובות למטה או תייגו אותנו ברשתות החברתיות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת