חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור

רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>>.
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
סמורזָ-לָך - רוזלך סמור'ס של לנדוור 2025 | צילום: צחי לנקרי

יש קינוחים שהם בגדר חובה, ויש קינוחים שהם סוג של חולשה. הרוזלך של לנדוור הפך כבר לדבר הכי קרוב לקונצנזוס הישראלי של "גילטי פלז'ר". כעת, הרשת הפופולרית לוקחת את הקינוח האייקוני שלה והופכת אותו לאירוע שנתי – קבלו את חג הרוזלך 2025.

במסגרת החגיגות משיקים בלנדוור שלישיית טעמים חדשה, במחיר אחיד של 58 שקלים. שימו לב – הרוזלך החדשים זמינים בסניפי הרשת רק עד סוף החודש אז כדאי לכם למהר. 

ההבטחה, לפי השף של הרשת, היא "טעמים נוסטלגיים עם טוויסט מפתיע". התמונות באינסטגרם, כצפוי, נראות כמו התקף לב פוטוגני. אבל כאן אנחנו נכנסים לתמונה. כי מאחורי כל הייפ עומדת שאלה פשוטה: האם זה באמת טעים, או שזה סתם גימיק עתיר סוכר?

 
 
 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎לזלול – מגזין שבא לאכול‎‏ (@‏‎lizlol.mag‎‏)‎‏

 

לידתו של רוזלך

אבל לפני שנצלול לטעמים, קצת מידע בסיסי למי שאיכשהו עוד לא התוודע לרוזלך: הקינוח האייקוני הזה נולד בטעות בבר "רוזה פארקס" כשאחד הטבחים גלגל בצק פיצה עם שוקולד.

עם השנים, הבצק הפך רשמית לבצק השמרים הרשמי של הרוזלך. זהו בצק שמרים רזה (בלי חמאה וביצים), שנאפה בחום גבוה מאוד.

למה זה קריטי? כי התוצאה היא מאפה פריך מבחוץ וקשיח יחסית, לא עוגת שמרים רכה ודביקה. וההבנה הזו היא המפתח לדעת איזה מהטעמים החדשים הוא גאונות, ואיזה הוא טעות קונספטואלית.

 

המסע אל הרוזלך המושלם: מי ניצח, מי אכזב ומי סתם יפה?

מקום 3: סמורזָ-לָך

 

רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
סמורזָ-לָך – רוזלך סמור'ס של לנדוור 2025 | צילום: צחי לנקרי

 

  • ההבטחה: "אצבעות שמנמנות במילוי קרם מרשמלו, ממרח שוקולד ומרשמלונים, אפויים בתנור אבן לוהט. מוגשים עם קרם שוקולד מריר, פירורי בייגלה מלוח ומרשמלו חרוך."

  • האמת: הבדיקה שלנו נערכה בסניף שרונה, שבע בערב. האווירה הייתה נינוחה, מוזיקת רקע לא משתלטת – וייב של סוף יום עבודה, זוגות שקטים. ה"סמור'ז-לך" נחת על השולחן שלנו כמו די.ג'יי במסיבת טראנס שנכנס בטעות לשיעור יוגה. באווירה השקטה והמבוגרת הזו, הר של בצק, שוקולד נוזל ומרשמלו ורוד חרוך הרגיש כמעט מופרך. אין ספק שזה הקינוח הכי פוטוגני, אבל בביס הראשון, ברור שמדובר בכאוס.

    זה מתוק. מתוק ברמה של לקבוע תור לרופא שיניים באפליקציה של קופת החולים תוך כדי הביס. קרם המרשמלו נבלע לחלוטין בתוך טעמי שוקולד חזקים שהרגישו מעט גנריים, כמעט תעשייתיים וכל החוויה הרגישה כמו תפסת מרובה, לא תפסת.

  • פסק דין: בואו נהיה כנים: זו לא מלכודת, זו הצהרת כוונות. זה קינוח שבא לעשות שמח, לא להיות מתוחכם.

    אם אתם באים עם ילדים, או שאתם באמת מאמינים שקינוח צריך להיות כאוס מתוק ומושחת – זה לגמרי שלכם. אם אתם מחפשים איזון ומורכבות? דלגו.

 

מקום 2: סינבונָ-לָך

רוזלך סינבון של לנדוור
סינבונָ-לָך – רוזלך סינבון של לנדוור | צילום: צחי לנקרי

 

  • ההבטחה: "גלגלוני בצק בעבודת יד ממולאים בקרם עשיר של קינמון וסוכר, אפויים בתנור אבן לוהט ומוגשים עם גלייז של שוקולד לבן."

  • האמת: המנה הזו כבר התאימה הרבה יותר לוייב הסולידי של הסניף בשעת ערב מוקדמת. אבל כאן נכנס קונפליקט קל: סינבון אמיתי בנוי על בצק רך ודביק. רוזלך בנוי על בצק פרווה ומעט רזה יותר. זו התנגשות קונספטואלית.

    למרות זאת, המאפה עצמו היה כיפי, עמד בפני עצמו גם בלי התוספות והבצק עצמו היה רך ונעים, והטעם? כאן הדעות נחלקו. בתור חובב קינמון מושבע, המילוי הרגיש לי ביישן. החברה שאכלה איתי, לעומת זאת, טענה שמרגישים אותו בדיוק במידה הנכונה ושהעדינות דווקא משחקת לטובתו.

    אבל שנינו הסכמנו על הפספוס: הרוטב. גלייז השוקולד הלבן שהגיע בצד היה דליל מדי. במקום רוטב "קרים צ'יז" סמיך ועשיר שהיה הופך את כל העסק למפנק ומושחת במיוחד, קיבלנו רוטב נוזלי שנספג ונעלם.

  • פסק דין: זו הבחירה ה'בוגרת' והסולידית. אם אתם חובבי קינמון מושבעים כמונו וציפיתם ל'סינבון' אמריקאי דביק, תרגישו פספוס. אבל אם אתם מעדיפים את הקינמון שלכם ברקע ולא ישר בפנים, וחוששים ממתיקות יתר – זו יכולה להיות הבחירה המדויקת והמאוזנת עבורכם.

 

מקום 1: סיריאל מילק

 
רוזלך עם קרם פיסטוק, שוקולד לבן וקראנץ’ קורנפלקס
סיריאל מילק: רוזלך עם קרם פיסטוק, שוקולד לבן וקראנץ’ קורנפלקס | צילום: צחי לנקרי
  • ההבטחה: "ערימה של משולשי רוזלך במילוי קרם פיסטוק, שוקולד לבן וקראנצ'י קורנפלקס, מוגשים בצלחת עמוקה עם קראמבל קורנפלקס וקרם חלב. חובה לאכול עם כף!"

  • האמת: זו המנה היחידה שהבינה את ה-DNA של הרוזלך. היא היחידה שלוקחת את הבצק הפריך והופכת אותו ליתרון. כאן הכול עובד.

    קרם הפיסטוק (מהסוג הטעים, לא הבוהק) מאוזן, וה"קראנץ' קורנפלקס" מרגיש כמו קראמבל איכותי ונשאר פריך עד הסוף. אבל רגע השיא הוא הרוטב. בצד מגיעה קערית קטנה של חלב מרוכז קר.

    השילוב של הרוזלך החם, הבצק הפריך, הפיסטוק והרוטב הקר הוא פשוט ביס מושלם. ואז מגיע הרגע המשעשע: המנה מוגשת עם כף. אל תנסו אפילו. זה אתם מול רוזלך שהכף לא באמת יכולה להכיל. עזבו את הנימוסים, תאכלו עם היד, תטבלו ברוטב, ותודו לנו אחר כך. זה הופך את הביס המושלם למשהו עוד יותר כיפי.

  • פסק דין: המנצח הברור שלנו. זו המנה היחידה שהרגישה לנו שלמה: היא טרנדית, היא מאוזנת, והיא מבינה את ה-DNA של הרוזלך. זה מה שאנחנו ממליצים לזלול.

 

רגע לפני הסיכום, אנחנו חייבים לדבר על הפיל שבחדר: 58 שקלים. על פניו, זה נשמע כמו מחיר שאפתני לקינוח בבית קפה. אבל כאן מגיע הטוויסט שהופך את כל התמונה: המנות האלה גדולות.

הן לא מיועדות לאדם אחד, אלא לגמרי מתאימות לזוג ואפילו לשלושה סועדים. פתאום, במחיר של כ-20 שקלים לאדם, לא מדובר בקינוח 'שאפתני' אלא בתמורה מצוינת למחיר.

לסיכום, אם אתם רוצים להתפנק, לכו ישר על ה"סיריאל מילק". אם אתם רוצים משהו "בוגר", ה"סינבון" הוא אופציה סבירה. ה"סמור'ז" הוא רק אם אתם מגיעים עם ילדים או ילדים בנפשכם.

 

התכל'ס: כל הפרטים שצריך

  • מה: מהדורת רוזלך מוגבלת ("חג הרוזלך").

  • איפה: כל סניפי רשת לנדוור.

  • כמה: 58 ₪ לכל אחד משלושת הטעמים (מנה גדולה, מומלצת ל-2-3 סועדים).

  • מתי: עכשיו או כנראה שלעולם לא. המהדורה זמינה רק עד סוף נובמבר 2025.

  • פרטים נוספים: האינסטגרם של לנדוור | האתר הרשמי

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
50 המסעדות הטובות במזרח התיכון 2023
מהפך בצמרת: מי המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון?
חדשות האוכל
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי
הלהיט של הקיץ: אייס קנודל כבר טעמתם?
חדשות האוכל
שייקים חדשים עם שוקולד הרשי של קפה גן סיפור
קפה גן סיפור מציגים: שייקים מושחתים עם שוקולד הרשי
חדשות האוכל
ט"ו באב בבר קולולו
לזלול באהבה: ט"ו באב 2024 במסעדות ברחבי הארץ
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שמים סוף לגושים: איך לאחסן תבלינים במטבח
טיפים למטבח
פצצת אנרגיה: איך לאחסן בננות במטבח בדרך הנכונה
טיפים למטבח
השיטה שעובדת: זו הדרך היחידה לרכך טחינה שהתקשתה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל