וינונה פוראבר של שף אביתר מלכה חוגגת שנה עם ספיישל יין

וינונה פוראבר, בר היין הקולינרי של שף אביתר מלכה חוגג שנה להקמתו עם ערבי יין חגיגיים ואירוח של אנשי יין מוכשרים לצד תפריט אוכל מיוחד.
וינונה פוראבר חוגגת יום הולדת שנה
וינונה פוראבר חוגגת יום הולדת שנה | צילום: רן בירן

וינונה פוראבר, בר היין הקולינרי של שף אביתר מלכה, חוגג שנה להקמתו בשיתוף פעולה ייחודי עם יקבים ישראלים מובחרים שליוו את המקום מאז פתיחתו ותפריט ספיישל לזמן מוגבל.

במהלך השנה מאז הקמתה הציעו ב-Winona Forever לא פחות מחמישה תפריטי יין שאצר אלעד שהם איש היין המוכשר לצד תפריט אוכל עונתי עם דגש על חומרי גלם מקומיים של מלכה.

לכבוד חגיגות השנה ייערכו במקום מספר אירועים ופעילויות במשך 3 שבועות כשכל שבוע יוקדש ליקב אחר.

יקבים מתארחים בוינונה פוראבר – מה יש ללגום?

יריית הפתיחה של החגיגות תהיה ביום שלישי (27.6) עם אירוח של יקב פלטר וגל יניב, השותף והמנכ"ל ומאנשי המשקאות המוערכים בעיר ומזיגה של שלל יינות מיוחדים כולל היין הטבעי הראשון של היקב שיוצע בלעדית בוינונה.

היין שנקרא "pelter x winona, it’s natural", עשוי מענבי סמיון שנבחרו בבציר ידני מכרם עסניה ברמת הגולן והוא עבר תסיסה ספונטנית והתיישן בחביות משומשות, יישון שמעניק ליין אלמנטים פירותיים ופרחוניים רעננים ומרקם וטקסטורה ייחודיים.

שף אביתר מלכה מארח בוינונה פוראבר
שף אביתר מלכה מארח בוינונה פוראבר | צילום: רן בירן

החגיגות יימשכו ביום שלישי (4.7) עם אירוח של יקב דלתון והיינן המוכשר גיא אשל שימזוג יינות מסדרת אסופה בה הוא משלב זני מורשת ייחודיים עם תסיסה ספונטנית ויישון בכדי חרס. תוויות הבקבוקים עוצבו כל אחת בידיו של אמן ישראלי אחר עם חיבור לעשייה המקומית. במהלך הערב יושק גם יין כתום חדש ומסקרן.

מי שיסגור את החגיגות הוא אבי פלדשטיין מיקב פלדשטיין שיגיע ביום שלישי (18.7) שימזוג את יינות ים תיכוניים עכשוויים מזני מורשת כמו הרוסאן והדבוקי הלבנים, הארגמן והגילגמש שהוא תערובת של 4 זנים אדומים ואחד לבן.

עוד טעימה: מושיק רוט ואביתר מלכה מבשלים בוינונה פוראבר

יום הולדת שנה לוינונה פוראבר – מה יש לזלול?

לאורך החודש יוצע תפריט מיוחד שנאצר יחד עם היינן, תפריט טעימות של כל היינות בתפריט והמטבח של וינונה ישלב את יינות היקבים המתארים במנות ספיישל לרגל חגיגות יום ההולדת.

בין מנות הספיישל תמצאו נקטרינות מבושלות ברוזה של דלתון; ברוסקטת גבינת בושה ועלי גפן או מולים בבלאן דה בלאן של יקב פלטר; נתח קצבים ברוטב יין אדום מגילגמש של יקב פלדשטיין ועוד מנות כמו טורטליני שרימפס בחמאת אריסה; פורל מעושן עם סלט תפוחי אדמה ראטה שלוקים בחמאה וקוויאר מהדן.

וינונה פוראבר פתחו שעריהם לפני כשנה וחרטו על דגלם להנגיש יין לקהל הרחב בכל הקטגוריות והמשבצות ולאפשר לאורחים להתנסות, לגלות ולהתאהב ביינות מן התפריט רחב הידיים לצד מנות פשוטות ולא מתחכמות של מלכה כמו סרדינים מהים התיכון, לחמצי מחמצת פריכים, קלחי תירס לבן ועוגת גבינה באסקית קלאסית.

יום הלדת שנה לוינונה פוראבר | 26.7-18.7 החל מ-17:30 (18:00 בסוף שבוע) | מומלץ להזמין מקום בטלפון 03-6777211

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מארזי ראש השנה 2024 - טעם הגליל
ראש השנה 2024: מארזי תוצרת מקומית ויין ישראלי לשולחן החג
חדשות האוכל
אביתר מלכה מארח את מושיק רוט בבר היין וינונה פוראבר
פסגת שפים: מושיק רוט ואביתר מלכה מבשלים ערב חד פעמי
אירועים קולינריים
דורוז - פרויקט אוכל דרוזי בתל אביב
אוכל דרוזי, בתים פתוחים ויין בגליל: אירועים טעימים לבוא האביב
אירועים קולינריים
חוק מכירת יינות לאחר השעה 23:00
אושר חוק מכירת יינות בסופרים לאחר השעה 23:00
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
לגזור ולשמור: כמה זמן צריך להשרות חזה עוף במרינדה?
טיפים למטבח
בים בם בם: איך להכין תירס חם בסיר, בתנור ובמיקרוגל
טיפים למטבח
לא גזרת גורל: ריכוך סוכר חום שהתקשה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל