המטבח התאילנדי כבר קנה לעצמו מקום של כבוד במרחב הקולינרי התל אביבי עם כמה מסעדות ותיקות שהפכו למוסדות של ממש.
אם זו נאם הטרנדית, קאב קם הקז'ואלית, התאילנדית בהר סיני שלא מרחמת על בלוטות החריף שלכם וגולת הכותרת בדמות בית תאילנדי של יריב מלילי שחגגה לאחרונה 25 שנות פעילות, נדמה שהתל אביבים לא יודעים שובע ממה שיש לתאילנד להציע.
עוד טעימה: נפתחה מסעדת תאי טה של לי מלילי
מסעדת פופ אפ חדשה של שף תומאס זוהר
אהן תאי – מטבח ביתי איסאני
אל תוך הקלחת הזו מצטרפת כעת מסעדת אהן תאי של השף מידד סטבינסקי שנפתחה ברחוב לילינבלום בלב תל אביב. סטבינסקי פתח את המסעדה הקטנה לאחר שחזר משהות של כעשור בתאילנד במהלכן הפעיל מסעדות בבנגקוק ובאיים.
אהן תאי מתמקדת במטבח תאילנדי ביתי עם דגש על גריל איסאני מצפון-מזרח תאילנד ומנות פחות שגרתיות מהמקובל בענף בארץ.
בתפריט תמצאו סלטי סום טאם עם שילובים נוספים מלבד החשודה המיידית – הפאפיה כמו טאם קאפוט עם תירס, שאלוט וכוסברה או טאם טנג עם מלפפון. כל הסלטים מכילים עגבניה, בוטנים ושעועית (40-44 ש"ח).
תוספת מסקרנת לצד הסלט מוצעת בדמות עור עוף פריך (10 ש"ח)
עוד טעימה: ארוחות הספיישל של קאב קם חוזרות
אהן תאי מציעה גם מנות חלוקה למרכז השולחן כמו סוק לק – טרטר בקר מאיסאן; יאם פלה – שבבי דג עם מנגו, צ'ילי וליים; נואה דט דיו – נתחי בקר מטוגנים, מיובשים ומומלחים, מרק גנג הום עם נתחי עוף על העצם בציר שמיר וירקות; טום סאאפ עם בקר בבישול ארוך (52-68 ש"ח).
גם הקארי לא נפקד מהתפריט עם קאנום ג’ין – קארי ירוק עם שבים ולוק צ’ין עוף ואטריות קאנום ג’ין או גאנג סום – קארי צהוב אסלי מהדרום עם נתחי דג, כורכום, צ’ילי, עשבים ואטריות קאנום ג’ין. (74-84 ש"ח).
חלק נרחב מהתפריט של אהן תאי מוקדש כאמור לגריל עם נתחי בשר, דגים ופירות ים צלויים על גריל פחמים ומוגשים עם מגוון רטבים חריפים. תוכלו לבחור בין ירך עוף מעושן, בקר מקומי מיושן, שיפוד פרגית, כנף של דג, נקניקיה עם עשבי תיבול, קלמרי, שרימפס או זרועות תמנון. (62-96 ש"ח)
בזמן ההרצה המקום יהיה פתוח בשעות הערב כשבהמשך יוצעו גם עסקיות צהריים.
אהן תאי
כתוב: לילינבלום 21, תל אביב
טלפון: 058-5521215
שעות פתיחה: ראשון-שישי מ־17:00, שבת מ־12:00 (בהמשך גם בצהריים)