מסעדת אהן תאי - מסעדת תאילנדית ביתית
קרדיט תמונה – יעל יצחקי
שיתוף

תוכן עניינים

המטבח התאילנדי כבר קנה לעצמו מקום של כבוד במרחב הקולינרי התל אביבי עם כמה מסעדות ותיקות שהפכו למוסדות של ממש.

אם זו נאם הטרנדית, קאב קם הקז'ואלית, התאילנדית בהר סיני שלא מרחמת על בלוטות החריף שלכם וגולת הכותרת בדמות בית תאילנדי של יריב מלילי שחגגה לאחרונה 25 שנות פעילות, נדמה שהתל אביבים לא יודעים שובע ממה שיש לתאילנד להציע.

עוד טעימה: נפתחה מסעדת תאי טה של לי מלילי
מסעדת פופ אפ חדשה של שף תומאס זוהר

אהן תאי – מטבח ביתי איסאני

אל תוך הקלחת הזו מצטרפת כעת מסעדת אהן תאי של השף מידד סטבינסקי שנפתחה ברחוב לילינבלום בלב תל אביב. סטבינסקי פתח את המסעדה הקטנה לאחר שחזר משהות של כעשור בתאילנד במהלכן הפעיל מסעדות בבנגקוק ובאיים.

אהן תאי מתמקדת במטבח תאילנדי ביתי עם דגש על גריל איסאני מצפון-מזרח תאילנד ומנות פחות שגרתיות מהמקובל בענף בארץ.

בתפריט תמצאו סלטי סום טאם עם שילובים נוספים מלבד החשודה המיידית – הפאפיה כמו טאם קאפוט עם תירס, שאלוט וכוסברה או טאם טנג עם מלפפון. כל הסלטים מכילים עגבניה, בוטנים ושעועית (40-44 ש"ח).

תוספת מסקרנת לצד הסלט מוצעת בדמות עור עוף פריך (10 ש"ח)

עוד טעימה: ארוחות הספיישל של קאב קם חוזרות

קאנום ג'ין של אהן תאי
קאנום ג'ין של אהן תאי (צילום: יעל יצחקי)

אהן תאי מציעה גם מנות חלוקה למרכז השולחן כמו סוק לק – טרטר בקר מאיסאן; יאם פלה – שבבי דג עם מנגו, צ'ילי וליים; נואה דט דיו – נתחי בקר מטוגנים, מיובשים ומומלחים, מרק גנג הום עם נתחי עוף על העצם בציר שמיר וירקות; טום סאאפ עם בקר בבישול ארוך (52-68 ש"ח).

גם הקארי לא נפקד מהתפריט עם קאנום ג’ין – קארי ירוק עם שבים ולוק צ’ין עוף ואטריות קאנום ג’ין או גאנג סום – קארי צהוב אסלי מהדרום עם נתחי דג, כורכום, צ’ילי, עשבים ואטריות קאנום ג’ין. (74-84 ש"ח).

חלק נרחב מהתפריט של אהן תאי מוקדש כאמור לגריל עם נתחי בשר, דגים ופירות ים צלויים על גריל פחמים ומוגשים עם מגוון רטבים חריפים. תוכלו לבחור בין ירך עוף מעושן, בקר מקומי מיושן, שיפוד פרגית, כנף של דג, נקניקיה עם עשבי תיבול, קלמרי, שרימפס או זרועות תמנון. (62-96 ש"ח)

בזמן ההרצה המקום יהיה פתוח בשעות הערב כשבהמשך יוצעו גם עסקיות צהריים.

אהן תאי

כתוב: לילינבלום 21, תל אביב
טלפון: 058-5521215
שעות פתיחה: ראשון-שישי מ־17:00, שבת מ־12:00 (בהמשך גם בצהריים)

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס