לזלול - מגזין אוכל ישראלי

אהן תאי: מסעדה תאילנדית ביתית חדשה בתל אביב

אל תוך הקלחת הרותחת של המסעדות התאילנדי בתל אביב שנפתחות בקצב בשנה האחרונה מצטרפת מסעדת אהן תאי המציעה מאכלים לא שגרתיים ממחוז איסאן.
מסעדת אהן תאי - מסעדת תאילנדית ביתית
מסעדת אהן תאי - מסעדת תאילנדית ביתית | צילום: יעל יצחקי
שיתוף

המטבח התאילנדי כבר קנה לעצמו מקום של כבוד במרחב הקולינרי התל אביבי עם כמה מסעדות ותיקות שהפכו למוסדות של ממש.

אם זו נאם הטרנדית, קאב קם הקז'ואלית, התאילנדית בהר סיני שלא מרחמת על בלוטות החריף שלכם וגולת הכותרת בדמות בית תאילנדי של יריב מלילי שחגגה לאחרונה 25 שנות פעילות, נדמה שהתל אביבים לא יודעים שובע ממה שיש לתאילנד להציע.

עוד טעימה: נפתחה מסעדת תאי טה של לי מלילי
מסעדת פופ אפ חדשה של שף תומאס זוהר

אהן תאי – מטבח ביתי איסאני

אל תוך הקלחת הזו מצטרפת כעת מסעדת אהן תאי של השף מידד סטבינסקי שנפתחה ברחוב לילינבלום בלב תל אביב. סטבינסקי פתח את המסעדה הקטנה לאחר שחזר משהות של כעשור בתאילנד במהלכן הפעיל מסעדות בבנגקוק ובאיים.

אהן תאי מתמקדת במטבח תאילנדי ביתי עם דגש על גריל איסאני מצפון-מזרח תאילנד ומנות פחות שגרתיות מהמקובל בענף בארץ.

בתפריט תמצאו סלטי סום טאם עם שילובים נוספים מלבד החשודה המיידית – הפאפיה כמו טאם קאפוט עם תירס, שאלוט וכוסברה או טאם טנג עם מלפפון. כל הסלטים מכילים עגבניה, בוטנים ושעועית (40-44 ש"ח).

תוספת מסקרנת לצד הסלט מוצעת בדמות עור עוף פריך (10 ש"ח)

עוד טעימה: ארוחות הספיישל של קאב קם חוזרות

קאנום ג'ין של אהן תאי
קאנום ג'ין של אהן תאי (צילום: יעל יצחקי)

אהן תאי מציעה גם מנות חלוקה למרכז השולחן כמו סוק לק – טרטר בקר מאיסאן; יאם פלה – שבבי דג עם מנגו, צ'ילי וליים; נואה דט דיו – נתחי בקר מטוגנים, מיובשים ומומלחים, מרק גנג הום עם נתחי עוף על העצם בציר שמיר וירקות; טום סאאפ עם בקר בבישול ארוך (52-68 ש"ח).

גם הקארי לא נפקד מהתפריט עם קאנום ג’ין – קארי ירוק עם שבים ולוק צ’ין עוף ואטריות קאנום ג’ין או גאנג סום – קארי צהוב אסלי מהדרום עם נתחי דג, כורכום, צ’ילי, עשבים ואטריות קאנום ג’ין. (74-84 ש"ח).

חלק נרחב מהתפריט של אהן תאי מוקדש כאמור לגריל עם נתחי בשר, דגים ופירות ים צלויים על גריל פחמים ומוגשים עם מגוון רטבים חריפים. תוכלו לבחור בין ירך עוף מעושן, בקר מקומי מיושן, שיפוד פרגית, כנף של דג, נקניקיה עם עשבי תיבול, קלמרי, שרימפס או זרועות תמנון. (62-96 ש"ח)

בזמן ההרצה המקום יהיה פתוח בשעות הערב כשבהמשך יוצעו גם עסקיות צהריים.

אהן תאי

כתוב: לילינבלום 21, תל אביב
טלפון: 058-5521215
שעות פתיחה: ראשון-שישי מ־17:00, שבת מ־12:00 (בהמשך גם בצהריים)

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

7:1 Lab - מעבדת קוקטיילים חדשה בתל אביב

7:1 Lab: מעבדת קוקטיילים יפנית חדשה מבית TYO

חדשות האוכל
מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת לחורף

אולי עוד קיץ: מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת

חדשות האוכל
מסעדת מנטנטן - שבוע יום הולדת לקיסר יפן

ארוחה מלכותית: מנטנטן חוגגת יום הולדת לקיסר יפן

חדשות האוכל
איך לאחסן רוטב סויה

במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?

מדריכים וטיפים
קאטי הודי במגוון מילויים של מסעדת גאנדי מבית אינדירה

גאנדי: אוכל רחוב הודי אותנטי ומנחם במשלוח עד הבית

חדשות האוכל
ערב פיוז'ן יפני של פאו וואו ושף נתי אוחיון

גדול ביפן: ערב פיוז'ן יפני של פאו וואו ושף נתי אוחיון

אירועים ופסטיבלים
Mare Roll - מנות חדשות של מינה טומיי

גדול ביפן: רשת מינה טומיי משיקה תפריט יפני חדש

חדשות האוכל
איך להכין אורז לסושי בבית

גדולים ביפן: איך להכין אורז לסושי כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים
ארוחת קאיסקי מסורתית ב-UMAI

האירוח היפני של UMAI – עכשיו בבית חדש עם תפריט משודרג

חדשות האוכל
מסעדת ג'וטי מטבח הודי חיפה

הודו בלב חיפה: מסעדת ג'וטי מטבח הודי מתבלת את העיר

חדשות האוכל
מסעדת הודו הקטנה מגיעה אל רמת גן

הודו הקטנה: המסעדה האהובה מבאר שבע מגיעה למרכז הארץ

חדשות האוכל
פאניפאני פורי - פסטיבל אוכל הודי במסעדות נבחרות

חוגגים עצמאות: פסטיבל אוכל הודי במסעדות נבחרות

אירועים ופסטיבלים