הקונספט של חלל קולינרי שמהווה מעין במה או חממה לשפים ומסעדות שונות במתכונת פופ אפ מתחלף מדי כמה חודשים צובר תאוצה גם בארץ בשנים האחרונות.
היה זה מתחם L28 מבית האחים ירזין ברחוב לילינבלום בתל אביב שהביא את הטרנד לשיא עם שפים כמו גבריאל ישראל, שולי וימר ונאיפה מולא שחתמה את פעילות המקום עם ההתפרצות הראשונה של הקורונה.
בשבועות אלו נחנך במגדלי אלון תל אביב מיזם חדש בקונספט דומה בשם קיטשן 94 שצפוי לארח במסגרת פופ אפ קולינרי שלוחות כשרות של מסעדות פופולריות שיתחלפו או יצטרפו למקום מדי כמה חודשים.
מי שנבחר להשיק את המיזם הוא השף תומאס זוהר (משחקי השף, DNA) שצפוי לחנוך במקום סניף שני למסעדת JAI התאילנדית מהפוד טראק במתחם DNA בעזריאלי.
מסעדת JAI בקיטשן 94 – מה בתפריט?
ב-JAI החדשה יציע שף תומאס זוהר תפריט עסקיות צהריים הכולל בירה תאילנדית חינם בהזמנת מנה עיקרית. התפריט מציע סלטים, מנות קארי וגריל במגוון סגנונות בישול תאילנדיים מסורתיים ומודרניים תחת תעודת כשרות של צהר.
בין השאר תוכלו לטעום סלט יאם ממואנג עם מנגו בוסר, צ'ילי תאילנדי, קשיו, למון גראס, ליים, כוסברה וסטיקי רייס בתוספת טופו או דג בטמפורה; קארי פאננג פרגית/דג בטמפורה/טופו עם מחית קארי בעבודת יד, חלב קוקוס, במיה תאילנדית, ליצ'י ובוטנים; קאו סוי עם אסאדו רך בבישול ארוך, אטריות ביצים, קארי צהוב, חלב קוקוס וכוסברה או גאי יאנג פרגית בגריל עם מרינדה, אורז יסמין וסלט מלפפונים עם נענע ושאלוט (58-72 ש"ח).
JAI תפעל עד לאחר חגי תשרי ואז צפויה להתחלף עם המסעדה הבאה או להמשיך לצידה, בהתאם לביקוש של הקהל.
מתחם DNA של שף יוסי שטרית התמקם בתחילת השנה בקומת הכניסה המחודשת של מגדלי עזריאלי בתל אביב והפך להצלחה במהירות. בין משאיות האוכל במתחם ניתן למצוא את האוכל המקסיקני של שף גבריאל ישראל, את המנות האיטלקיות של יהונתן שרביט וכאמור את המשאית התאילנדית של זוהר.
JAI – The Heart Of Thailand | קיטשן 94 | יגאל אלון 94, מגדלי אלון, תל אביב | ראשון-חמישי 11:30-16:00 | כשר בפיקוח צהר | הזמנות בטלפון 03-756- או באתר