לגימה ראשונה: המשקאות הלוהטים של קיץ 2025

שוברים את החום: כל מה שחדש ומרענן על מדף האלכוהול בקיץ 2025 - בירה מקומית, וודקה אורגנית, יינות מצרפת ואיטליה ועוד. הדרינק הבא שלכם כבר מחכה.
בירת שקמה בלונד אייל בשדה פרחים
בירת שקמה בלונד אייר | צילום: יח"צ

לפעמים נדמה שכבר טעמנו הכל. אותה בירה, אותו יין, אותה וודקה. אבל האמת היא שהמדפים רוחשים וגועשים, והקיץ הזה מביא איתו גל חדש ומסעיר של משקאות שרק מחכים שתגלו אותם.

מענקי יין צרפתיים שעושים עלייה, דרך גאווה דרומית כחול-לבן ועד מהפכה אורגנית בכוס שלכם – הכנו לכם את המדריך המלא שיסדר לכם את הראש ואת מצב הרוח ויכניס קצת סטייל לתוך החום המהביל.

 

JP CHENET: הכוכב הצרפתי עם הצוואר העקום נוחת בישראל

אם אי פעם טיילתם באירופה, רוב הסיכויים שנתקלתם בבקבוק הייחודי הזה. JP CHENET הוא לא עוד יקב, הוא תופעה עולמית.

עם בקבוק שנמכר בכל שתי שניות ברחבי העולם, מדובר במותג היין הצרפתי הנמכר בעולם (ומקום 13 ברשימת מותגי היין הנמכרים בעולם).

עכשיו, בזכות חברת 'שקד' שקיבלה את הזיכיון, הוא סוף סוף מגיע אלינו במלוא הדרו.

הסיפור של JP CHENET, שנוסד ב-1984, הוא סיפור של חדשנות. הבקבוק המזוהה, עם הצוואר המעוקל שאי אפשר לפספס, הוא לא גימיק – הוא הצהרה של מקוריות.

היקב חרט על דגלו לייצר יינות איכותיים, נגישים וקלים לשתייה, כאלה שנותנים ביטוי מדויק לזן הענבים ומספקים איזון מושלם בין איכות למחיר.

יינות ג'יי פיי שאנה שיראז וג'יי פי שאנה שרדונה
יינות ג'יי פיי שאנה שיראז וג'יי פי שאנה שרדונה | צילום: יח"צ

עם ייצור של 51 מיליון בקבוקים בשנה וייצוא של 82% מהתוצרת ל-165 מדינות, המספרים מדברים בעד עצמם. ההיצע שהגיע לארץ מחולק לארבע קטגוריות חכמות:

  • ORIGINAL – יינות זניים: זוהי סדרת הליבה של המותג, הלב הפועם שלו. היא כוללת שישה יינות שנותנים תמורה מצוינת לכסף: גוורצטרמינר, סוביניון בלאן, שרדונה, שיראז, מרלו ורוזה (העשוי גם הוא ממרלו). המחיר המומלץ: 40 ₪.

  • 0% אלכוהול: פתרון גאוני למי שרוצה את חווית היין, אבל בלי האלכוהול. היינות עוברים תהליך ייצור רגיל, ולאחריו מוצא מהם האלכוהול בתהליך מתוחכם של זיקוק בוואקום, ללא חימום או תוספות, מה ששומר על אופיו המקורי של היין.

    מושלם לנהגים, נשים בהיריון, או כל מי שרוצה לשמור על ראש צלול. הסדרה כוללת יין שרדונה ויין רוזה מהזנים גרנאש וסנסו. המחיר המומלץ: 49 ₪.

  • ICE EDITION – יינות מבעבעים: שני יינות מבעבעים, לבן ורוזה, שנוצרו במיוחד כדי לשתות אותם קרים מאוד, ואפילו עם קוביית קרח גדולה בכוס. הם מעודנים, רעננים ובעלי מתיקות נעימה שהופכת אותם לבני לוויה מושלמים לימים חמים. המחיר המומלץ: 55 ₪.

  • DELICIOUS – יינות חצי מתוקים: שלושה יינות (לבן, רוזה ואדום) בסגנון חצי מתוק, עם ניחוחות פרי עשירים ומתיקות טבעית ומאוזנת. יינות אלו הולכים נהדר עם קינוחים, פירות, גבינות וגם עם מנות מתובלות, מתוקות או חריפות. המחיר המומלץ: 49 ₪.

 

שקמה בלונד אייל: גאווה דרומית מקומית בכוס הבירה שלכם

עכשיו בואו נדבר על גאווה מקומית. מותג בירות הקראפט "שקמה", שהושק בשנת 2020 במטרה להביא את בשורת הקראפט לצרכן הישראלי, משיק בירה חדשה ומסקרנת: שקמה בלונד אייל.

הבירה החדשה היא בלונד אייל בהירה וקלילה בסגנון אירופי, אך כזו שעוצבה ותוכננה מראש להתאים לחיך הישראלי. היא משלבת גוף קליל ונגיש עם ארומות הדריות וטרופיות שמגיעות מהכשות, מה שהופך אותה למרעננת בטירוף ומתאימה בול לאקלים שלנו.

אבל מה שמייחד אותה באמת הוא חומר הגלם המרכזי: לתת ישראלי ייחודי.

מדובר בלתת כחול-לבן שפותח במיוחד על ידי חקלאים ישראלים במטרה לחזק את החקלאות המקומית ולשלב אותה ישירות בתעשיית הקראפט.

בקבוק בירת שקמה בלונד אייל
בקבוק בירת שקמה בלונד אייל | צילום: יח"צ

ליאת בן ישר, מנהלת מותג שקמה ב-CBC ישראל, אומרת: "אנחנו גאים מאוד בבלונדינית החדשה שלנו. כל מגוון הבירות שלנו מבוסס על לתת ישראלי שפותח במיוחד בשדות הדרום, והאייל החדש הוא המשך טבעי לפרויקט שדרש מחקר, ניסוי וטעימה לאורך זמן. התוצאה מדויקת: בירה קלה ונעימה לשתייה, עם עומק טעמים שמתפתח בלגימה.היא משתלבת נהדר עם האוכל הישראלי הקלאסי – גבינות קשות, על האש ואפילו פירות קיץ."

  • אודות המבשלה: המבשלה שוכנת בסמוך לנחל שקמה בדרום. עץ השקמה, שעל שמו היא נקראת, מסמל את הנוף הישראלי, מורשת, חוזק, התמדה ותרומה לסביבה.

 

בלוודר אורגנית: מהפכה של יוקרה וטוהר בעולם הוודקה

נעבור לקפיצה קוונטית לעולם היוקרה.

מותג וודקת הסופר-פרימיום בלוודר, חלק מתאגיד הענק LVMH (שמחזיק גם במותגים כמו קוניאק הנסי, וויסקי גלנמורנג'י, שמפניות מואט ושנדו, וו קליקו ודום פריניון), עושה מהלך היסטורי ומשיק את Belvedere Organic Vodka.

זוהי וודקת הסופר-פרימיום האורגנית הראשונה בעולם, המוסמכת הן על ידי משרד החקלאות האמריקאי (USAD) והן על ידי האיחוד האירופי (EU).

בקבוק בלוודר וודקה אורגנית
בלוודר וודקה אורגנית | צילום: יח"צ

זו לא סתם תווית חדשה, זו הצהרת כוונות. ההשקה הזו היא יריית הפתיחה למעבר של המותג כולו לייצור אורגני מלא. הוודקה מיוצרת מ-100% שיפון פולני אורגני, הגדל ללא שימוש בדשנים או חומרי הדברה סינתטיים.

התהליך מסתמך על 600 שנות מסורת פולנית, והתוצאה היא משקה טהור, חלק וקטיפתי באופן יוצא דופן. הטעם נייטרלי ברובו, אך עם רמזים עדינים של שקדים, וניל ופלפל לבן, וסיומת נקייה להפליא.

לרגל המהלך, גם הבקבוק האייקוני עבר שדרוג: פקק זהב חדש ותווית אלגנטית, והארמון המוכר מציג חלון זהוב בודד – מחווה לשיפון וליוקרה.

בקבוק 1 ליטר – מחיר מומלץ: 149 ש"ח. להשיג בחנויות ובאתרי האלכוהול המובחרים.

 

Fattoria il Muro: בריזה איטלקית היישר מגבעות טוסקנה

בא לכם לברוח לרגע לגבעות המוריקות של טוסקנה? "החברה הסקוטית" מבית ישרקו מביאה לנו יבוא חדש ומסקרן: ארבעה יינות מיקב "פטוריה איל מורו", יקב משפחתי עם היסטוריה של למעלה מ-200 שנה.

משפחת פנקארו מגדלת ענבים בשיטות ידידותיות לסביבה על שטח של 300 דונם, ומשלבת זנים מקומיים (סנג'ובזה, ורמנטינו) ובינלאומיים (מרלו, שרדונה).

כבר במאה ה-17, המשורר פרנצ'סקו רדי שיבח את יינות האזור בפואמה המפורסמת שלו "בכחוס בטוסקנה".

יינות פטוריה איל מורו
יינות פטוריה איל מורו | צילום: יח"צ

היינות החדשים הם חגיגה של רעננות איטלקית:

  • פטוריה איל מורו ססונה: יין לבן יבש ופירותי, בלנד של ענבי טרביאנו, מלבזיה וורמנטינו. הוא קריספי וקליל, עם ארומות טריות ומינרליות עדינה. שמו, "ססונה", הוא כינוי לחלוקי החרסית בכרם. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 10-12 מעלות. מחיר מומלץ: 55 ₪.

  • פטוריה איל מורו לאמה: יין לבן יבש מ-100% שרדונה. הוא יותר מורכב, עם ארומות מינרליות ופרחוניות. 40% מהיין התבגר בחביות עץ, מה שמעניק לו עומק נוסף. שמו, "לאמה", הוא כשם חווה עתיקה הסמוכה ליקב. מומלץ להגיש ב-10-12 מעלות. מחיר מומלץ: 55 ₪.

  • פטוריה איל מורו ורדונה: גרסה רעננה ומינרלית של זן הוורמנטינו. יש לו ניחוח פרחוני של פרחים לבנים וליצ'י. שמו, "ורדונה", מקורו בציפורים הירוקות הפוקדות את הכרמים. מושלם כאפריטיף או עם דגים. מומלץ להגיש ב-10-12 מעלות. מחיר מומלץ: 69 ₪.

  • פטוריה איל מורו אלווירה: רוזה יבש ואלגנטי מענבי סנג'ובזה. פריך, רענן, עם טעמים של פירות יער אדומים וסיומת ארוכה. שמו, "אלווירה", הוא שם אחוזת הבית של המשפחה. מומלץ להגיש ב-8-10 מעלות. מחיר מומלץ: 69 ₪.

 

להשיג בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות ובמסעדות וברים נבחרים.

 

בריזר פטל: טעם חדש למשקה הקיץ האולטימטיבי

המותג ששולט בקטגוריית המשקאות האלכוהוליים המוכנים לשתייה (RTD) בישראל עם נתח שוק של 80%, בריזר, מתחדש בטעם קיצי ומרענן: פטל.

המשקה, המיוצר על ידי חברת בקרדי העולמית, מציע את אותה נוסחה מנצחת: משקה אלכוהולי (4% אלכוהול) מוגז ומרענן בטעמי פירות, בתוספת רום.

בקבוק בריזר פטל
בריזר פטל | צילום: יח"צ

הטעם החדש מצטרף לרשימת הטעמים האהובים: אבטיח, מנגו פסיפלורה, אפרסק, אננס, לימון וליים. זהו הפתרון המושלם למי שרוצה אלכוהול טעים ומתקתק בלי להתחיל לערבב קוקטיילים. הוא משמח במידה, מתוק וגורם לכל השאר להסתדר קצת יותר טוב.

בקבוק 275 מ"ל, מיוצר בבלגיה בהשגחת רבנות מנצ'סטר ומיובא באישור הרבנות הראשית לישראל. מחיר מומלץ: 10-15 ₪. להשיג ברשתות השיווק, חנויות מתמחות וחנויות נוחות.

 

ספרינג שובב: המותג האהוב קופץ לעולם האלכוהול

שחקן חדש ומפתיע בזירת ה-RTD הוא מותג המשקאות הישראלי הפופולרי ספרינג, שנכנס לראשונה לתחום האלכוהול עם סדרה חדשה וכיפית: ספרינג שובב.

המהלך מגיע על רקע התחזקות הקטגוריה בעולם ובישראל, וספרינג מושיט ידיים בטבעיות לעבר הזדמנות חדשה.

פחיות ספרינג אלכוהוליים
משקאות ספרינג אלכוהוליים | צילום: סטודיו יפאורה

בשלב הראשון, הסדרה כוללת שלושה מהטעמים המוכרים והאהובים של המותג, הפעם בגרסה אלכוהולית (5% אלכוהול) בפחית של 330 מ"ל:

  • "Garden of Eden" (אגס-תפוח-סברס)

  • "Golden Sunset" (אננס-בננה)

  • "Tropical Island" (פירות טרופיים)

 

זהו מהלך פתיחה מצוין, טעים ופירותי. המשקאות עדינים בעוצמתם ואידיאליים כדרינק קליל להתחלה של ערב או למפגש צהריים לא מחייב.

 

יקבי כרמל: היקב הוותיק עם חידושים קפואים וקריביים

גם היקב הישראלי הוותיק והמוכר, יקבי כרמל, מוכיח שהוא עם היד על הדופק ומתאים את עצמו לטרנדים ולחום הישראלי.

יינות Carmel Selected קיץ 2025
יינות Carmel Selected קיץ 2025 | צילום: יח"צ

היקב, שמפעיל רשת רחבה של 75 כורמים ב-256 חלקות מצפון רמת הגולן ועד בקעת ערד, משיק שני חידושים מרעננים:

  • Ice Edition: סדרה שנוצרה מתוך מחשבה על התחזית לחודשים הקרובים, ומציגה שני יינות שמומלצים לשתייה עם קוביות קרח.

    • הבלנד הלבן: יין יבש מענבי סוביניון בלאן ומוסקט עם ארומה לימונית וטאץ' של אפרסק.

    • הבלנד האדום: יין יבש מענבי קברנה סוביניון ומוסקט, עם רמיזות של דובדבן ותותים וקלילות מפתיעה.

    מחיר מומלץ: 32 ש"ח.

 

  • באזז מוחיטו: קוקטייל מוכן לשתייה בהשראת הקלאסיקה הקובנית. זהו יין לבן מבעבע עם 5.5% אלכוהול, בתוספת נגיעות של רום וטעמי לימון-נענע-ליים.

    הוא מצטרף לסדרת באזז המצליחה (הכוללת גם פינקולדה וקוסמופוליטן) ומציע פתרון קליל ומוכן לשתייה. מומלץ להגיש עם נענע טרייה ופלח לימון.

    מחיר מומלץ: 29.90 ש"ח.

 

אז בפעם הבאה שאתם עומדים מול מדף המשקאות, אל תלכו על אוטומט. הקיץ הזה מציע לכם עולם שלם של טעמים, סיפורים וחוויות חדשות. לחיים!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
שף רז רהב - פסטיבל Coast to coast
קיץ על החוף: רהב, רושפלד, ביטון וקומרובסקי מבשלים בחוף הילטון
אירועים קולינריים
כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?
קפוא פה: כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?
טיפים למטבח
גלידה לכלבים של VAN LEEUWEN
גם להם מגיע: גלידה לכלבים מגיעה למדפים לקראת הקיץ
חדשות האוכל
יריד זמן יין ה-9 בגליל המערבי
זמן יין: פסטיבל יין וקולינריה חגיגי בגליל המערבי
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
מי צריך פיצרייה: 6 טיפים לשדרוג פיצה קפואה
טיפים למטבח
מדריך: איך להכין קפה דלגונה מוקצף אצלכם בבית
טיפים למטבח
מדריך חריף: איך להוציא זרעים מפלפל צ'ילי בלי להסתבך
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל