רגע לפני השנה החדשה: פופ אפ סיידר תפוחים תוסס במיוחד

רגע לפני ראש השנה והחגים יתקיים פופ אפ ייחודי וחד פעמי המוקדש כולו לסיידר תפוחים עם שלל גרסאות מרחבי העולם ומנות אוכל מותאמות .
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

החצר הירוקה של מלון נורמן מארחת פופ אפ סיידר תוסס וחגיגי באופן חד פעמי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי עם של סיידרים איכותיים מהארץ ומרחבי העולם. את הסיידרים ילווה תפריט אוכל עם מנות מותאמות של השפים דניאל צור ועומר שדמי.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחים בדרך הנכונה ולשמור על טריותם

פופ אפ סיידר בנורמן – חגיגת תפוחים חד פעמית

על הפופ אפ שיתקיים ביום שבת הקרוב (9.9) בין השעות 12:30-17:00 בבר הספרייה והטאוור גארדן של מלון נורמן אמונה לא אחרת משירה צידון – אוצרת היין שהפכה לשם דבר בשנים האחרונות בסצנת היין המקומית. בתפריט הסיידר המקיף שבנתה תמצאו בין השאר סיידרים מובחרים מנורמנדי בצרפת דרך הסדרה של הבאסקים וסן סבסטיאן, הקלאסיקה הבריטית וסיידרים מקומיים תוצרת הארץ

פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן | יח"צ

לאורך האירוע תוכלו לטעום סיידרים של שלל יצרני סיידר מכל העולם לצד הפתעות שלא תמצאו באף מקום אחר. ניתן יהיה כמובן גם לרכוש בקבוקים הביתה במגוון מחירים כמתנה לחגים או כתוספת לשולחן החג. את הסיידר ילווה תפריט עם מנות ייחודיות ומותאמות למשקה שרקחו השפים דניאל צור ועומר שדמי.

בין המנות: צלחת גבינות וצ'אטני תפוח (74 ש"ח); קאצ'ו א פפה (50/92 ש"ח); סלט עלים בוויניגרט תפוחים (68 ש"ח); כתף חזיר בוויסקי ותפוחים (64 ש"ח); פקירי תוצרת בית בחמאת זעפרן וציר עוף (56 ש"ח) ועוד ועוד.

מתכננים לאפות פאי תפוחים? כך תבחרו תפוחים לאפייה.

סיידר תפוחים – משקה היסטורי

סיידר תפוחים במקור מתייחס לרוב לגרסא הלא אלכוהולית שעשויה ממיץ תפוחים טרי לא מפוסטר ולא מסונן עם פאלפ ומוצקי פרי ששומרים על טעמי התפוח המקוריים. הגרסא האלכוהולית מיוצרת בתהליך של תסיסה שמערבת המרת סוכרים במיץ התפוחים לאלכוהול ופחמן דו חמצני על ידי שמרים.

היסטורית, לפני עלייתה של הבירה, סיידר אלכוהולי היה משקה נפוץ ומוערך בקרב חובבי השתייה בחלקים נרחבים של אירופה וצפון אמירה. למעשה, באמריקה הקולוניאלית נהגו לשתות סיידר מאחר מאחר וזמינות המים הנקיים הייתה נמוכה ותהליך התסיסה הרג את הבקטריות והפך את הסיידר לבטוח יותר.

פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

עקבות לסיידר האלכוהולי אפשר למצוא עוד בימי הרומאים עם פלישתו של יוליוס קיסר למה שאנחנו מכירים היום כאנגליה המודרנית, שם גילה כי הקלטים נוהגים ליהנות מהמשקה. עדויות מוקדמות יותר מתוארכות לשנת 6500 לפני הספירה באזור שמוכר כקזחסטן, אזור שרבים מאמינים שממנו הגיע התפוח המוכר לנו.

בימי הביניים הסיידר האלכוהולי נטע שורשים באירופה, בעיקר באנגליה ובאזור נורמנדי בצרפת. מנזרים שיחקו תפקיד עיקרי בעלייה בפופולריות כשנזירים פיתחו שיטות ייצור והפיקו סיידר באיכות גבוהה במיוחד, עד לכדי תחרות עזה עם יינות האזורים הללו במידת הפופולריות.

כיום נחשב הסיידר לאחד המשקאות הפופולריים בעולם עם אין ספור מומחים המייצרים סיידר איכותי בטעמים חדשים וגרסאות מפתיעות, גם כאן בישראל. בשבת הקרובה תוכלו להתרענן במבחר סיידרים בחצר של נורמן ולהישאב גם אתם לעולם המופלא והמסקרן הזה.

פופ אפ סיידר בדה נורמן | שבת 9.9 החל מ-12:30 | נחמני 23-25, תל אביב | הכניסה חופשית

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פופ אפ אויסטרים בבר בושוויק
קפיצה לאירופה: פופ אפ אויסטרים מרענן לקיץ בבר הבושוויק
אירועים קולינריים
המוגזים של גרופר בפחיות ועוד משקאות חדשים לקיץ
שתייה קרה לנשמה: משקאות קיץ חדשים ומרעננים על המדף
חדש על המדף
פופ אפ קבב רומני של מיטש בקפה מטילדה
פיתה צרחות: הקבב הרומני המיתולוגי חוזר לפופ אפ עסיסי
חדשות האוכל
יום כיפור 2024 - זמני הצום וטיפים לארוחה מפסקת
יום כיפור 2024: זמני כניסת ויציאת הצום וטיפים לארוחה מפסקת
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
מדריך: איך להכין ביצה מקושקשת ע"פ שף גורדון רמזי
טיפים למטבח
אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?
טיפים למטבח
לגזור ולשמור: מוצרי מזון שכדאי לשמור בממ"ד בשעת חירום
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל