החצר הירוקה של מלון נורמן מארחת פופ אפ סיידר תוסס וחגיגי באופן חד פעמי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי עם של סיידרים איכותיים מהארץ ומרחבי העולם. את הסיידרים ילווה תפריט אוכל עם מנות מותאמות של השפים דניאל צור ועומר שדמי.
עוד טעימה: איך לאחסן תפוחים בדרך הנכונה ולשמור על טריותם
פופ אפ סיידר בנורמן – חגיגת תפוחים חד פעמית
על הפופ אפ שיתקיים ביום שבת הקרוב (9.9) בין השעות 12:30-17:00 בבר הספרייה והטאוור גארדן של מלון נורמן אמונה לא אחרת משירה צידון – אוצרת היין שהפכה לשם דבר בשנים האחרונות בסצנת היין המקומית. בתפריט הסיידר המקיף שבנתה תמצאו בין השאר סיידרים מובחרים מנורמנדי בצרפת דרך הסדרה של הבאסקים וסן סבסטיאן, הקלאסיקה הבריטית וסיידרים מקומיים תוצרת הארץ
לאורך האירוע תוכלו לטעום סיידרים של שלל יצרני סיידר מכל העולם לצד הפתעות שלא תמצאו באף מקום אחר. ניתן יהיה כמובן גם לרכוש בקבוקים הביתה במגוון מחירים כמתנה לחגים או כתוספת לשולחן החג. את הסיידר ילווה תפריט עם מנות ייחודיות ומותאמות למשקה שרקחו השפים דניאל צור ועומר שדמי.
בין המנות: צלחת גבינות וצ'אטני תפוח (74 ש"ח); קאצ'ו א פפה (50/92 ש"ח); סלט עלים בוויניגרט תפוחים (68 ש"ח); כתף חזיר בוויסקי ותפוחים (64 ש"ח); פקירי תוצרת בית בחמאת זעפרן וציר עוף (56 ש"ח) ועוד ועוד.
מתכננים לאפות פאי תפוחים? כך תבחרו תפוחים לאפייה.
סיידר תפוחים – משקה היסטורי
סיידר תפוחים במקור מתייחס לרוב לגרסא הלא אלכוהולית שעשויה ממיץ תפוחים טרי לא מפוסטר ולא מסונן עם פאלפ ומוצקי פרי ששומרים על טעמי התפוח המקוריים. הגרסא האלכוהולית מיוצרת בתהליך של תסיסה שמערבת המרת סוכרים במיץ התפוחים לאלכוהול ופחמן דו חמצני על ידי שמרים.
היסטורית, לפני עלייתה של הבירה, סיידר אלכוהולי היה משקה נפוץ ומוערך בקרב חובבי השתייה בחלקים נרחבים של אירופה וצפון אמירה. למעשה, באמריקה הקולוניאלית נהגו לשתות סיידר מאחר מאחר וזמינות המים הנקיים הייתה נמוכה ותהליך התסיסה הרג את הבקטריות והפך את הסיידר לבטוח יותר.
עקבות לסיידר האלכוהולי אפשר למצוא עוד בימי הרומאים עם פלישתו של יוליוס קיסר למה שאנחנו מכירים היום כאנגליה המודרנית, שם גילה כי הקלטים נוהגים ליהנות מהמשקה. עדויות מוקדמות יותר מתוארכות לשנת 6500 לפני הספירה באזור שמוכר כקזחסטן, אזור שרבים מאמינים שממנו הגיע התפוח המוכר לנו.
בימי הביניים הסיידר האלכוהולי נטע שורשים באירופה, בעיקר באנגליה ובאזור נורמנדי בצרפת. מנזרים שיחקו תפקיד עיקרי בעלייה בפופולריות כשנזירים פיתחו שיטות ייצור והפיקו סיידר באיכות גבוהה במיוחד, עד לכדי תחרות עזה עם יינות האזורים הללו במידת הפופולריות.
כיום נחשב הסיידר לאחד המשקאות הפופולריים בעולם עם אין ספור מומחים המייצרים סיידר איכותי בטעמים חדשים וגרסאות מפתיעות, גם כאן בישראל. בשבת הקרובה תוכלו להתרענן במבחר סיידרים בחצר של נורמן ולהישאב גם אתם לעולם המופלא והמסקרן הזה.
פופ אפ סיידר בדה נורמן | שבת 9.9 החל מ-12:30 | נחמני 23-25, תל אביב | הכניסה חופשית