רגע לפני השנה החדשה: פופ אפ סיידר תפוחים תוסס במיוחד

רגע לפני ראש השנה והחגים יתקיים פופ אפ ייחודי וחד פעמי המוקדש כולו לסיידר תפוחים עם שלל גרסאות מרחבי העולם ומנות אוכל מותאמות .
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

החצר הירוקה של מלון נורמן מארחת פופ אפ סיידר תוסס וחגיגי באופן חד פעמי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי עם של סיידרים איכותיים מהארץ ומרחבי העולם. את הסיידרים ילווה תפריט אוכל עם מנות מותאמות של השפים דניאל צור ועומר שדמי.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחים בדרך הנכונה ולשמור על טריותם

פופ אפ סיידר בנורמן – חגיגת תפוחים חד פעמית

על הפופ אפ שיתקיים ביום שבת הקרוב (9.9) בין השעות 12:30-17:00 בבר הספרייה והטאוור גארדן של מלון נורמן אמונה לא אחרת משירה צידון – אוצרת היין שהפכה לשם דבר בשנים האחרונות בסצנת היין המקומית. בתפריט הסיידר המקיף שבנתה תמצאו בין השאר סיידרים מובחרים מנורמנדי בצרפת דרך הסדרה של הבאסקים וסן סבסטיאן, הקלאסיקה הבריטית וסיידרים מקומיים תוצרת הארץ

עדכונים טעימים למייל!
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן | יח"צ

לאורך האירוע תוכלו לטעום סיידרים של שלל יצרני סיידר מכל העולם לצד הפתעות שלא תמצאו באף מקום אחר. ניתן יהיה כמובן גם לרכוש בקבוקים הביתה במגוון מחירים כמתנה לחגים או כתוספת לשולחן החג. את הסיידר ילווה תפריט עם מנות ייחודיות ומותאמות למשקה שרקחו השפים דניאל צור ועומר שדמי.

בין המנות: צלחת גבינות וצ'אטני תפוח (74 ש"ח); קאצ'ו א פפה (50/92 ש"ח); סלט עלים בוויניגרט תפוחים (68 ש"ח); כתף חזיר בוויסקי ותפוחים (64 ש"ח); פקירי תוצרת בית בחמאת זעפרן וציר עוף (56 ש"ח) ועוד ועוד.

מתכננים לאפות פאי תפוחים? כך תבחרו תפוחים לאפייה.

סיידר תפוחים – משקה היסטורי

סיידר תפוחים במקור מתייחס לרוב לגרסא הלא אלכוהולית שעשויה ממיץ תפוחים טרי לא מפוסטר ולא מסונן עם פאלפ ומוצקי פרי ששומרים על טעמי התפוח המקוריים. הגרסא האלכוהולית מיוצרת בתהליך של תסיסה שמערבת המרת סוכרים במיץ התפוחים לאלכוהול ופחמן דו חמצני על ידי שמרים.

היסטורית, לפני עלייתה של הבירה, סיידר אלכוהולי היה משקה נפוץ ומוערך בקרב חובבי השתייה בחלקים נרחבים של אירופה וצפון אמירה. למעשה, באמריקה הקולוניאלית נהגו לשתות סיידר מאחר מאחר וזמינות המים הנקיים הייתה נמוכה ותהליך התסיסה הרג את הבקטריות והפך את הסיידר לבטוח יותר.

פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

עקבות לסיידר האלכוהולי אפשר למצוא עוד בימי הרומאים עם פלישתו של יוליוס קיסר למה שאנחנו מכירים היום כאנגליה המודרנית, שם גילה כי הקלטים נוהגים ליהנות מהמשקה. עדויות מוקדמות יותר מתוארכות לשנת 6500 לפני הספירה באזור שמוכר כקזחסטן, אזור שרבים מאמינים שממנו הגיע התפוח המוכר לנו.

בימי הביניים הסיידר האלכוהולי נטע שורשים באירופה, בעיקר באנגליה ובאזור נורמנדי בצרפת. מנזרים שיחקו תפקיד עיקרי בעלייה בפופולריות כשנזירים פיתחו שיטות ייצור והפיקו סיידר באיכות גבוהה במיוחד, עד לכדי תחרות עזה עם יינות האזורים הללו במידת הפופולריות.

כיום נחשב הסיידר לאחד המשקאות הפופולריים בעולם עם אין ספור מומחים המייצרים סיידר איכותי בטעמים חדשים וגרסאות מפתיעות, גם כאן בישראל. בשבת הקרובה תוכלו להתרענן במבחר סיידרים בחצר של נורמן ולהישאב גם אתם לעולם המופלא והמסקרן הזה.

פופ אפ סיידר בדה נורמן | שבת 9.9 החל מ-12:30 | נחמני 23-25, תל אביב | הכניסה חופשית

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

כדורי בצק להקפאה של פסטה ריקו

הבאנו ביכורים: המוצרים החדשים של שבועות 2023 לשולחן החג

חדש על המדף
מסעדת פראייר של לוקץ'

מסעדת פראייר של לוקץ' נפתחת לפופ אפ אמריקאי מושחת

חדשות האוכל
למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

שאלת תם: למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

חדשות האוכל
איך לסחוט מיץ לימון טרי בעזרת המיקרוגל

החיים נותנים לכם לימונים? תחממו אותם במיקרוגל

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים

פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

אירועים ופסטיבלים
יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים >>
גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים

חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח

חדשות האוכל
חודש לאחר שהפסקת האש בצפון נכנסה לתוקף, יצאנו למסע טעים ומעורר השראה של התחדשות, יצירתיות וחוסן בין עסקי הגליל שחזרו לפעילות עם אהבה ותקווה >>

מדריכים שאהבתם

כמה קלוריות יש בפיתה מקמח לבן, מלא או כוסמין

מדריכים וטיפים

הקרב הגדול: מלפפונים בחומץ או מלפפונים במלח?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?