רגע לפני השנה החדשה: פופ אפ סיידר תפוחים תוסס במיוחד

רגע לפני ראש השנה והחגים יתקיים פופ אפ ייחודי וחד פעמי המוקדש כולו לסיידר תפוחים עם שלל גרסאות מרחבי העולם ומנות אוכל מותאמות .
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

החצר הירוקה של מלון נורמן מארחת פופ אפ סיידר תוסס וחגיגי באופן חד פעמי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי עם של סיידרים איכותיים מהארץ ומרחבי העולם. את הסיידרים ילווה תפריט אוכל עם מנות מותאמות של השפים דניאל צור ועומר שדמי.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחים בדרך הנכונה ולשמור על טריותם

פופ אפ סיידר בנורמן – חגיגת תפוחים חד פעמית

על הפופ אפ שיתקיים ביום שבת הקרוב (9.9) בין השעות 12:30-17:00 בבר הספרייה והטאוור גארדן של מלון נורמן אמונה לא אחרת משירה צידון – אוצרת היין שהפכה לשם דבר בשנים האחרונות בסצנת היין המקומית. בתפריט הסיידר המקיף שבנתה תמצאו בין השאר סיידרים מובחרים מנורמנדי בצרפת דרך הסדרה של הבאסקים וסן סבסטיאן, הקלאסיקה הבריטית וסיידרים מקומיים תוצרת הארץ

פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן | יח"צ

לאורך האירוע תוכלו לטעום סיידרים של שלל יצרני סיידר מכל העולם לצד הפתעות שלא תמצאו באף מקום אחר. ניתן יהיה כמובן גם לרכוש בקבוקים הביתה במגוון מחירים כמתנה לחגים או כתוספת לשולחן החג. את הסיידר ילווה תפריט עם מנות ייחודיות ומותאמות למשקה שרקחו השפים דניאל צור ועומר שדמי.

בין המנות: צלחת גבינות וצ'אטני תפוח (74 ש"ח); קאצ'ו א פפה (50/92 ש"ח); סלט עלים בוויניגרט תפוחים (68 ש"ח); כתף חזיר בוויסקי ותפוחים (64 ש"ח); פקירי תוצרת בית בחמאת זעפרן וציר עוף (56 ש"ח) ועוד ועוד.

מתכננים לאפות פאי תפוחים? כך תבחרו תפוחים לאפייה.

סיידר תפוחים – משקה היסטורי

סיידר תפוחים במקור מתייחס לרוב לגרסא הלא אלכוהולית שעשויה ממיץ תפוחים טרי לא מפוסטר ולא מסונן עם פאלפ ומוצקי פרי ששומרים על טעמי התפוח המקוריים. הגרסא האלכוהולית מיוצרת בתהליך של תסיסה שמערבת המרת סוכרים במיץ התפוחים לאלכוהול ופחמן דו חמצני על ידי שמרים.

היסטורית, לפני עלייתה של הבירה, סיידר אלכוהולי היה משקה נפוץ ומוערך בקרב חובבי השתייה בחלקים נרחבים של אירופה וצפון אמירה. למעשה, באמריקה הקולוניאלית נהגו לשתות סיידר מאחר מאחר וזמינות המים הנקיים הייתה נמוכה ותהליך התסיסה הרג את הבקטריות והפך את הסיידר לבטוח יותר.

פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב
פופ אפ סיידר תפוחים במלון נורמן תל אביב

עקבות לסיידר האלכוהולי אפשר למצוא עוד בימי הרומאים עם פלישתו של יוליוס קיסר למה שאנחנו מכירים היום כאנגליה המודרנית, שם גילה כי הקלטים נוהגים ליהנות מהמשקה. עדויות מוקדמות יותר מתוארכות לשנת 6500 לפני הספירה באזור שמוכר כקזחסטן, אזור שרבים מאמינים שממנו הגיע התפוח המוכר לנו.

בימי הביניים הסיידר האלכוהולי נטע שורשים באירופה, בעיקר באנגליה ובאזור נורמנדי בצרפת. מנזרים שיחקו תפקיד עיקרי בעלייה בפופולריות כשנזירים פיתחו שיטות ייצור והפיקו סיידר באיכות גבוהה במיוחד, עד לכדי תחרות עזה עם יינות האזורים הללו במידת הפופולריות.

כיום נחשב הסיידר לאחד המשקאות הפופולריים בעולם עם אין ספור מומחים המייצרים סיידר איכותי בטעמים חדשים וגרסאות מפתיעות, גם כאן בישראל. בשבת הקרובה תוכלו להתרענן במבחר סיידרים בחצר של נורמן ולהישאב גם אתם לעולם המופלא והמסקרן הזה.

פופ אפ סיידר בדה נורמן | שבת 9.9 החל מ-12:30 | נחמני 23-25, תל אביב | הכניסה חופשית

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון
בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד
חדשות האוכל
כמה מיץ יש בפירות הדר
תפוז, לימון או אשכולית: כמה מיץ יש בפירות הדר שונים?
טיפים למטבח
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024
מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה
חדשות האוכל
מתכון לאוזני המן של הקונדיטורים הגדולים
פורים שמח: מתכון לאוזני המן של הקונדיטורים המובילים בישראל
מתכונים
טרנדים קולינריים טריים
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
רך ועסיסי: איך מכינים חזה עוף בנינג'ה גריל?
טיפים למטבח
בדקנו: זו הדרך הנכונה לאחסן ג'ינג'ר במטבח
טיפים למטבח
זכוכית או פלסטיק: המדריך לבחירת קופסאות אחסון למטבח
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל