לזלול - מגזין אוכל ישראלי

כמה משקאות עם אספרטיים מותר לשתות ביום?

הצהרה של סוכנות IARC לחקר הסרטן העלתה חשש ציבורי שהממתיק אספרטיים גורם לסרטן. אך האם מדובר בחשש מוצדק או בבלון מנופח
דיאט קולה
דיאט קולה
שיתוף

בחודש שעבר הצהירה הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) שהיא חלק מזרועות ארגון הבריאות העולמי (WHO), על כוונתה להכריז על קשר אפשרי בין מחלת הסרטן לממתיק המלאכותי הנפוץ אספרטיים. ה-IARC הוא גוף אחד מבין רבים בתוך ארגון הבריאות העולמי (WHO), וזרוע אחרת של WHO הכריזה במקביל שאספרטיים בטוח לשימוש ברמות הצריכה המומלצות.

האספרטיים הוא ממתיק מלאכותי שמחליף סוכר, שנפוץ מאוד בתעשיית משקאות הדיאט ומשקאות ללא סוכר (זירו, מקס ודומים) ובמזון (ממתקים, ממתיקים, מאכלים למיניהם) שהם מופחתי סוכר או ללא סוכר, והספקולציות שהוא יכול להוביל לסרטן, גרמו "לפרסום כתבות הפחדה ולבלבול בקרב עיתונאים" הרגיע ד"ר נעם לויתן ממכון דוידסון שניסה למתן את החשש הציבורי בפוסט מנומק "סערה לא מוצדקת בכוס דיאט קולה" שהתפרסם בבלוג שלו.

ההכרזה הרשמית של IARC שהתפרסמה אמש (14.7) הרבה פחות מאיימת מהחשש הציבורי שנוצר. הסוכנות אמנם הודיעה כי הכניסה את האספרטיים לרשימת הגורמים האפשריים לסרטן אך מדובר ברשימה ארוכה של 323 גורמים אפשריים לסרטן בשם "IARC group 2B" הכוללת על פי הפרסומים גם קפה, חמוצים אסייתים ועבודת נגרות. המלצת ה-IARC היא לשתות יותר מים ולשמור על רמות צריכה מומלצות של אספרטיים.

כמה אספרטיים מותר לצרוך ביום?

ה-FDA וארגון הסרטן הבינלאומי קבעו רף יומי מקסימלי שניתן לצרוך לאורך כל החיים ללא סיכון בריאותי. עבור אדם בוגר מדובר בצריכה של עד 50 מ"ג ביום של אספרטיים לכל קילו במשקל הגוף. כלומר הטווח היומי הבטוח של אדם בוגר במשקל 70 ק"ג הוא 3500 מ"ג ליום.

כמה אספרטיים יש בדיאט, מקס וזירו?

דיאט קולה – 188 מ"ג לפחית, קולה זירו – 87 מ"ג לפחית, דיאט פפסי – 124 מ"ג לפחית, פפסי מקס – 125 מ"ג לפחית (נתונים מויקיפדיה).

כמה דיאט קולה, זירו ומשקאות עם אספרטיים מותר ביום?

עבור אדם במשקל ממוצע של 70 ק"ג, הצריכה היומית הבטוחה של משקאות עם אספרטיים מקבילה לכ-18 פחיות של דיאט קולה (5.25 ליטר). כמות יומית גבוהה ומוגזמת לכל הדעות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
7 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טיפים לשייק בריא וטעים

5 טיפים שילמדו אתכם איך להכין שייק בריא וטעים בבית

מדריכים וטיפים
איך להכין שוקולטה

איך להכין שוקולטה חמה ומפנקת לחורף

מדריכים וטיפים
ארטיק אקסל XL

ארטיק אקסל של משקה האנרגיה XL כבר ניסיתם?

חדש על המדף
פפסי סמורס בטעם מרשמלו ושוקולד

זה אמיתי: פפסי סמורס בטעם מרשמלו ושוקולד

חדשות האוכל
תה קר עם חלב של ויסוצקי ותנובה

חדש מויסוצקי ותנובה: תה קר צ'אי עם חלב בטעמים

חדש על המדף
חדש על המדף לקיץ 2021 - גלידות לאונידס

חדש על המדף לקיץ: מוצרים לוהטים לקיץ 2021

חדש על המדף
איך להכין קרח שקוף בבית

חם לנו: איך להכין קוביות קרח שקופות במקפיא הביתי

מדריכים וטיפים
גלידות נסטלה קיץ 2024

טעים על המדף: גלידות, משקאות וחידושים לקיץ 2024

חדש על המדף
קוקה קולה: זירו אבטיח תות

טעם הקיץ החדש של קוקה קולה: זירו אבטיח תות

חדש על המדף
מה הטעם? פאנטה בטעמים סודיים

יודעים מה הטעם? פאנטה בטעמים סודיים מגיעה למדפים

חדש על המדף
קפה טורקי אותנטי

כמו מקצוענים: כך תכינו קפה טורקי אותנטי בבית

מדריכים וטיפים
חדש על המדף אוגוסט 2023 - קינדר טרונקי

לוהט פה: כל מה שטעים וחדש על המדף באוגוסט הקרוב

חדש על המדף