איך להכין שוקולטה חמה ומפנקת לחורף

כשהטמפרטורות צונחות כל מה שבא לנו זה ספל חם ומהביל של שוקולטה מפנקת, מתוקה, מושחתת ומנחמת. כך תכינו שוקולטה מושלמת בבית
איך להכין שוקולטה
איך להכין שוקולטה
שיתוף

כשהחורף מגיע במלוא עוצמתו עם טמפרטורות קרות, רוחות עזות וגשם שמתדפק על החלון, יש דבר אחד בלבד שבא לנו לעשות – להתכרבל מול הטלוויזיה עם ספל שוקולטה חמה, סמיכה ומנחמת עם המון שוקולד, קצפת וכל מה שמושחת.

משקה השוקולד החם שהחל כמשקה מר ומותסס לפני אלפי שנים, התפתח למשקה המתוק והמנחם שמחמם לנו את הלילות הקרים. במדריך הבא נספר לכם איך להכין שוקולטה מושלמת בבית. מהמרכיבים המומלצים והאיכותיים ביותר לשוקולטה שלכם ועד שיטות ההכנה הקלאסיות והטוויסטים המודרניים, צעד אחר צעד.

עוד טעימה: איך להכין לחמניות שום מלאות חמאה שנזללות בשניות

בוחרים שוקולד

הבסיס לכל שוקולטה חמה איכותית הוא ללא ספק השוקולד עצמו. סוג ואיכות השוקולד יכולה להשפיע דרמטית על פרופיל הטעמים של המשקה שלכם. שוקולד מריר ידוע בטעמיו העזים והעמוקים, תכולת קקאו גבוהה וכמות סוכר נמוכה יחסית לסוגי שוקולד אחרים.

שוקולד חלב, עם המרקם הקרמי והמאפיינים המתקתקים, מספק טעמים קלאסיים אהובים ואידאלי למי שמחפשים טעמים עדינים וחלקים יותר במשקאות שלו.

שוקולד לבן, שרבים מתווכחים האם הוא בכלל נחשב שוקולד מאחר ואין בו מוצקי קקאו, מציע טעמים מתוקים יותר וחמאתיים עם טוויסט על השוקולטה המסורתית. שוקולד לבן גם מציע אפשרויות להטמעת טעמים אחרים בשוקולטה כמו תפוז, נענע או אפילו צ'ילי.

עוד טעימה: איך להכין כדורי שוקולד של פעם עם הילדים

בוחרים חלב

סוג החלב שבו נשתמש בשוקולטה שלנו משחק אף הוא תפקיד מכריע באפיון המרקם והטעם של המשקה. חלב מלא שעשיר בשומנים יחסית לחלב רגיל, מציע תחושה קרמית ועשירה יותר ומתכתב היטב עם הטבע החלק של השוקולד. לגרסה קלילה יותר, ניתן להשתמש בחלב רזה 2% עם תכולת שומנים מופחתת וללא התפשרות משמעותית על הטעם.

מי שנמנע מחלב פרה יכול לבחור בחלב צמחי מועדף. חלב שקדים למשל יציע טעם אגוזי עם מרקם קליל יחסית, בעוד חלב סויה יספק מרקם יותר קרמי, בדומה לחלב פרה.

חלב שיבולת שועל שידוע במתיקותו הטבעית, יכול להחמיא לשוקולד מבלי להאפיל על טעמיו. אפילו חלב קוקוס, עם הטעם המובחן והמרקם הקרמי, יכול להוות תחליף לחלב הקלאסי ומציע טוויסט אקזוטי.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר

בוחרים ממתקים

איזון המתיקות של משקה השוקולטה החם הוא המפתח בהבלטת טעמי השוקולד. סוכר לבן הוא בחירה פופולרית, אך אלטרנטיבות כמו סוכר חום יכולים להוסיף טעמי קרמל ועומק טעמים. דבש, עם המתיקות הטבעית וארומת הפרחים, תעשיר את פרופיל הטעמים ואילו סירופ מייפל יעניק רמים של טעמי עץ.

ניתן להוסיף לשוקולטה תמצית וניל בכדי להוסיף לה עומק ארמוטי ואפילו תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט בכדי להעמיק את מורכבות הטעמים. אם אתם הרפתקנים יותר, נסו להוסיף מעט אבקת צ'ילי לחריפות בועטת או אפילו מעט מלח בכדי להעשיר את טעמי השוקולד.

בוחרים תוספות

אין ספק שבכל מה שקשור לשוקולטה, התוספות הן אלו שיכולות לעשות את כל ההבדל. כאן גם נכנס הטעם האישי שלכם ויד הדמיון הטובה. קצפת מתוקה היא כמובן האופציה הקלאסית, שמוספיה מרקם קליל, כיפי ואוורירי.

לילדים ולצעירים במיוחד מומלץ להוסיף מרשמלו שיעניק מרקמים חדשים ויימס אל השוקולטה. אופציה סולידית יותר שמעשירה את פרופיל הטעמים השוקולדי היא הוספת מעט אבקת קקאו או גילופי שוקולד. נסו גם להוסיף סירופים שונים כמו סירופ קרמל, שיעצימו את הטעמים או הוסיפו כדור גלידה קטן למשחק מפתיע בין חם וקר.

אמנת המסת השוקולד

אחד השלבים הקריטיים בהכנת שוקולטה הוא המסת השוקולד. שליטה באמנות המסת השוקולד הכרחית על מנת להגיע לשוקולטה המושלמת. המפתח הוא חימום עדין ואחיד. אתם יכולים להמס את השוקולד בעזרת בן מארי או במיקרוגל.

בשיטת הבן מארי יש להניח את השוקולד בקערה ולמקם אותה בסיר עם מים ברתיחה עדינה מבלי שהקערה תיגע במים. החום הלא ישיר ימיס את השוקולד בצורה אחידה מבלי לשרוף אותו.

אם אתם מעדיפים להשתמש במיקרוגל, חממו את השוקולד בסבבים קצרים וערבבו מדי פעם בכדי להימנע מחימום יתר. המטרה היא להגיע לשוקולד נוזלי, חלק וללא גושים.

בוחרים ספל

לבסוף, חשוב לבחור בספל הגשה שישדרג את חווית השוקולטה שלכם. ספל קרמיקה למשל ישמור על החום היטב ויעניק תחושת נוחות בידיים. ספל זכוכית, לעומת זאת, יאפשר הגשה ויזואלית מפתה יותר עם אפשרות לצפות בשכבות השונות והצבעים של המשקה.

גם טמפרטורת ההגשה היא משמעותית – היא צריכה להיות חמה מספיק בכדי לספק את הנחמה המיוחלת ביום חורף קר, אבל לא יותר מדי חם.

מתכון לשוקולטה קלאסית משודרגת

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב/חלב צמחי
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
  • 2 כפות סוכר או לפי הטעם
  • חצי כפית תמצית וניל
  • מעט מלח
  • קצפת
  • מרשמלו
  • אבקת קקאו
מתכון לשוקולטה קלאסית
מתכון לשוקולטה קלאסית

הוראות הכנה

  1. חממו בעדינות בסיר קטן את החלב על אש בינונית עד שהחלב חם אך לא רותח.
  2. כעת הוסיפו את השוקולד הקצוץ ואת הסוכר וערבבו היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו תמצית וניל ומעט מלח וערבבו היטב. השוקולטה מוכנה כשהיא מעלה אדים. הימנעו מהרתחה של המשקה.
  4. מזגו לספל, עטרו בתוספות הנבחרות והגישו מיד.

יש לכם טיפ מנצח לשוקולטה מושלמת שאפשר להכין במטבח הביתי בליל חורף קר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments