לזלול - מגזין אוכל ישראלי

חם לנו: איך להכין קוביות קרח שקופות במקפיא הביתי

גם אתם יכולים להכין קרח שקוף להפליא במקפיא הביתי. השיטות המובילות והטיפים הקטנים בדרך אל קרח צלול לחלוטין לקוקטייל הבא שלכם
איך להכין קרח שקוף בבית
איך להכין קרח שקוף בבית | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

יש אין ספור גורמים שהופכים קוקטייל רגיל לקוקטייל יוצא מן הכלל. אלמנט אחד שרבים נוטים להתעלם ממנו הוא הקרח. קרח שקוף וצלול משדרג את האסתטיקה של הקוקטייל, מעניק לו תחכום ויזואלי ואף משפר את חוויית השתייה.

בפוסט הבא נסקור את המדע מאחורי קוביות קרח צלולות ושקופות לחלוטין, נבדוק את השיטות המובילות להגיע לצלילות המושלמת אצלכם בבית ונציע כמה טיפים למתקדמים שיבטיחו לכם קרח צלול לחלוטין למשקאות שלכם בכל פעם מחדש.

עוד טעימה: איך להקפיא משקאות במהירות שיא

מה הקטע עם קרח שקוף?

כאמור, קרח שקוף זה לא רק עניין של אסתטיקה, למרות שהוא גורם לכל משקה להיראות מהודר יותר. הצלילות המרהיבה הזו משפיעה גם על הביצועים של הקרח בקוקטייל או במשקה שלכם.

עכירות ובועות אוויר: קרח עכור נוצר כשהמים קופאים מהר מדי ולוכדים בועות אוויר וחומרים שונים. האלמנטים הללו לא רק גורמים להראות צלול פחות, אלא משפיעים על טעם המשקה.

קצב המסה: קרח שקוף הוא בעל מבנה דחוס יותר בגלל היעדר בבועות האוויר, מה שאומר שהוא גם נמס לאט יותר מאשר קרח עכור. קצב ההמסה האיטי שומר על המשקה שלכם קר לזמן ארוך יותר מבלי לדלל את הטעם באותה מהירות.

קרח צלול לקוקטיילים
קרח צלול לקוקטיילים

מדע היווצרות הקרח

כשמים קופאים, הם עוברים תהליך של קריסטליזציה. בתסריט המושלם, מולקולות המים מסתדרות במבנה מחומש, שיוצר קרח שקוף וצלול, אך כשמזהמים נוכחים בקרח, הם מפריעים לסדר הזה, מה שמוביל לקרח עכור ואטום. המטרה בלייצר קרח שקוף היא לשלוט בתהליך ההתגבשות בכדי לצמצם את השיבושים במבנה.

נקודת הקיפאון של מים היא 0 מעלות, אבל הקצב בו מים קופאים יכול להשפיע מהותית על הצלילות של הקרח. הקפאה איטית מאפשרת לדחוף מזהמים מחוץ לקוביית הקרח או לחמוק לחלוטין. בנוסף, שימוש במים טהורים, כמו מים מזוקקים, יכול להפחית את מספר המזהמים במים שגורמים לעכירות.

במקפיא הביתי האופייני, קרח נוצר מבחוץ לפנים, לוכד אוויר ואלמנטים אחרים במרכז. לכן שיטות כמו הקפאה כיוונית, בה קרח נוצר בכיוון אחד בלבד (בדרך כלל מלמעלה למטה), עוזרות להשיג את הקרח המיוחל.

איך להכין קרח שקוף – השיטות המובילות

בכדי להגיע לקרח שקוף מושלם בבית, חשוב להקפיד על כמה פרטים קטנים ולהשתמש בטכניקות הנכונות.

הקפאת מים רותחים

הרתחת מים לפני ההקפאה יכולה לעזור לייצר קרח צלול יותר. כך תעשו זאת.

הרתיחו מים פעמיים: התחילו בהרתחה של מים ותנו להם להתקרר. לאחר מכן הרתיחו את אותם מים שוב. ההרתחה הכפולה תסייע להסיר גזים ומזהמים אחרים.

מזגו לתבנית קרח: לאחר ההרתחה השנייה, המתינו שהמים יתקררו מעט ומזגו אותם לתבנית קרח. השתמשו במגש סיליקון לתוצאות הטובות ביותר.

כסו והקפיאו: כסו את התבנית עם ניילון נצמד בכדי להגן על הקרח והניחו בחלק הקר ביותר של המקפיא.

הקפאה חד כיוונית

הקפאה חד כיוונית היא שיטה מתקדמת יותר שמחקה את הדרך בה מים קופאים באגמים ונחלים – מלמעלה למטה. בשיטה זו בועות האוויר ואלמנטים אחרים שוקעים לתחתית. ניתן לשחזר את התהליך בבית בעזרת צידנית קטנה שמתאימה למקפיא

הכינו קופסה תרמית: השתמשו בצידנית קטנה לשימור קור שמתאימה למקפיא. מלאו במים, עדיף מזוקקים, והשאירו מעט רווח בחלק העליון.

הקפיאו ללא מכסה: הניחו את הצידנית במקפיא ללא המכסה בכדי לאלץ את המים לקפוא מלמעלה למטה ולדחוף אלמנטים אחרים לתחתית.

הוציאו וחצבו: כשהשכבה העליונה קופאת לגמרי (בדרך כלל לאחר 24-48 שעות), הוציאו את הקרח מהקופסה. החלק התחתון אולי יהיה עדיין נוזלי ועכור. השתמשו בסכין או דוקרן קרח בכדי להסיר את החלק הצלול מלמעלה ולעצב לצורה הרצויה.

לא רק אסתטיקה - קרח שקוף לקוקטיילים ומשקאות
לא רק אסתטיקה – קרח שקוף לקוקטיילים ומשקאות

מניעת סדקים בקרח

סדקים בקרח יכולים להתרחש במהלך ההקפאה בעיקר בגלל שינויים מהירים מדי בטמפרטורה. בכדי למנוע זאת, הקפידו שלא להוציא את הקרח ישירות מהמקפיא לסביבה חמה מדי והעדיפו להעביר אותו לכמה דקות במקרר לפני השימוש.

חשוב גם להשאיר מעט רווח בחלק העליון של התבנית כדי לאפשר למים להתרחב מבלי להיסדק.

שאלות נפוצות

למה הקרח שלי עדיין עכור?

איכות המים: וודאו שאתם משתמשים במים מסוננים או מזוקקים. מי ברז מכילים מינרלים ומזהמים שיכולים לגרום לעכירות.
מהירות הקפאה: הקפאה מהירה לוכדת בקרח אוויר ומזהמים. השתמשו במיכל מבודד בכדי להאט את תהליך ההקפאה.
טמפרטורת הקפאה: טמפרטורות נמוכות מדי יכולות לגרום להקפאה מהירה מדי. אם יש אפשרות, העלו את טמפרטורת המקפיא מעט.

כמה זמן לוקח לייצר קרח?

הזמן הנחוץ לייצור קרח שקוף וצלול תלויה בשיטת ההקפאה וגודל הקרח. בכלליות, קרח יקפא כראוי בתוך 24-48 שעות.

יש לכם שיטה משלכם לייצור קוביות קרח שקופות וצלולות להפליא בכל פעם מחדש? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טיפים לשייק בריא וטעים

5 טיפים שילמדו אתכם איך להכין שייק בריא וטעים בבית

מדריכים וטיפים
crunchy pistachy - גם rebar רוצה קראנץ' פיסטוק

I'm Crunchy: גם רשת rebar רוצה קראנץ' פיסטוק

חדשות האוכל
איך להכין שוקולטה

איך להכין שוקולטה חמה ומפנקת לחורף

מדריכים וטיפים
ארטיק אקסל XL

ארטיק אקסל של משקה האנרגיה XL כבר ניסיתם?

חדש על המדף
גלידת קראנץ פיסטוק - השוק השחור

גלידת קראנץ פיסטוק: עכשיו גם בשוק השחור

חדשות האוכל
גלידה לכלבים של VAN LEEUWEN

גם להם מגיע: גלידה לכלבים מגיעה למדפים לקראת הקיץ

חדשות האוכל
איך לשמור דובדבנים במקרר

הדובדבן שבקצפת: איך לאחסן דובדבנים ולשמור על טריותם

מדריכים וטיפים
שיטות מומלצות לאחסון אבטיח טרי

המדריך לאחסון אבטיח: טיפים מנצחים ושיטות להארכת חיי המדף

מדריכים וטיפים
מילקי עד הבית פופ אפ

וולט ושטראוס מציגות: מארז קיץ של מילקי עד הבית

חדשות האוכל
פפסי סמורס בטעם מרשמלו ושוקולד

זה אמיתי: פפסי סמורס בטעם מרשמלו ושוקולד

חדשות האוכל
גלידות טבעוניות LELO של

זה היה בסוף הקיץ: מוצרים חדשים ולוהטים על המדף

חדש על המדף
גספצ'יו מנגו של בית קנדינוף

זהב כתום: חודש המנגו של בית קנדינוף ירענן לכם את הקיץ

חדשות האוכל