אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסורת חרישת הארץ ומשיקה את חודש הרי יהודה וירושלים עם מנות מחומרי גלם של יצרנים מקומיים.
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים | צילום: נועם פריסמן

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסע שלה ברחבי ישראל בעקבות תוצרת מקומית ועונתית של מיטב היצרנים הקטנים והגדולים. לאחר שהקדישה בעבר חודש לרמת הגולן ותוצרתה, החודש הקרוב יוקדש לתוצרת של הרי יהודה וירושלים.

התפריט פרי ידם של שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום יוגש בחודש הקרוב עד לאמצע פברואר כולל את מיטב התוצרת החקלאית, הליקוטים, גבינות הצאן ויינות ממבחר יקבי הבוטיק של הרי יהודה וירושלים.

בתפריט הרי יהודה וירושלים תמצאו מבחר מנות עם השראות קולינריות ממגוון אזורים בסביבה, מהשכונות החרדיות של ירושלים לשוק מחנה יהודה ועד למזרח ירושלים והיישובים הקטנים בהרי יהודה, הכל בפרשנות עדכנית של השפים.

עוד טעימה: תפריט חורף במטבח של רמה

חודש יהודה והרי ירושלים במסעדת קלארו – מה בתפריט?

השפים אצרו במהלך בניית התפריט חומרי גלם ייחודים כמו חצילי מון לייט לבנים ועגבניות מהחממות של איזי ריידר בפארק בריטניה; חסות ועלים ירוקים ממגמת החקלאות בבית הספר בויאר בירושלים; גבינות עזים ממושב טל שחר ושלל ליקוטים מהטבע של המלקט עמרי מגיד.

בין המנות תמצאו סלט הרי יהודה עם ירוקים, עלים ועשבים מלקטים מקומיים בהרי יהודה וגבינת עיזים קשה בויניגרט זעתר וסילאן; בייגלה ירושלמי מהטאבון עם סלט ביצים חומות ופורל בעישון חם; קיגל צרוב בשומן אווז, שקדי עגל ותפוזים; מסבחה שעועית לימה עם טלה קריספי, בצל סגול ופיתה חמה מהטאבון עם מטבלים ועלים ירוקים; רביולו גדול במילוי עוף ופרמזן עם ציר עוף חום וירקות שורש מההרים; פסטה מעורב ירושלמי ואבן יוגורט ועוד.

לקינוח יציעו בקלארי קטאייף אגוזים במילוי תערובת אגוזים וקינמון עם גלידת אגוזי מלך ורוטב טחינה דבש; מלבי תותים וזעתר עם קונפיטורת תות, תותים טריים וקראמבל יוגורט חמצמץ ועוד (52-136 ש"ח).

את תפריט הרי יהודה וירושלים ילוו מבחר יינות מיקבים מקומיים כמו יקב פלם מיער קדושים; יקב רזיאל מרמת רזיאל; יקב קסטל הוותיק; יקב ספרה מגבעת ישעיהו; יקב קלו דה גת; יקב צרעה ועוד רבים וטובים.

חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו | 15.1-15.2 | הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6017777 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל שוק מחנה יהודה בקניון הרצליה
הזדמנות חד פעמית: פסטיבל שוק מחנה יהודה מגיע להרצליה
אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף
לימים הקרים: חורף של מרקים מגיע למלון ענבל בירושלים
אירועים ופסטיבלים
מרגו - בר יין ומסעדה וחדשה במרכז ירושלים
מרגו: בר יין אינטימי ומסעדה חדשה במרכז ירושלים
חדשות האוכל
פסטיבל אוטו אוכל 2023 בירושלים
אוטו אוכל 2023: פסטיבל האוכל של ירושלים חוזר – ובגדול
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
חטיפי אסם במהדורה חורפית
החטיפים והמתוקים: מהדורות חורף אהובות, צ'יפס בטעמים ומאפינס צבעוניים
חדש על המדף
מאפינס במילויים עם סוכריות צבעוניות, צ'יפס בטעם עגבניות צלויות וחטיפים אהובים במהדורת חורף לזמן מוגבל. מה חדש על מדף החטיפים והמתוקים בסופר >>
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל
מדריכים וטיפים
על העוקץ: כמה קלוריות יש בדבש?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל