לזלול - מגזין שבא לאכול
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
קרדיט תמונה – נועם פריסמן

אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסורת חרישת הארץ ומשיקה את חודש הרי יהודה וירושלים עם מנות מחומרי גלם של יצרנים מקומיים
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסע שלה ברחבי ישראל בעקבות תוצרת מקומית ועונתית של מיטב היצרנים הקטנים והגדולים. לאחר שהקדישה בעבר חודש לרמת הגולן ותוצרתה, החודש הקרוב יוקדש לתוצרת של הרי יהודה וירושלים.

התפריט פרי ידם של שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום יוגש בחודש הקרוב עד לאמצע פברואר כולל את מיטב התוצרת החקלאית, הליקוטים, גבינות הצאן ויינות ממבחר יקבי הבוטיק של הרי יהודה וירושלים.

בתפריט הרי יהודה וירושלים תמצאו מבחר מנות עם השראות קולינריות ממגוון אזורים בסביבה, מהשכונות החרדיות של ירושלים לשוק מחנה יהודה ועד למזרח ירושלים והיישובים הקטנים בהרי יהודה, הכל בפרשנות עדכנית של השפים.

עוד טעימה: תפריט חורף במטבח של רמה

חודש יהודה והרי ירושלים במסעדת קלארו – מה בתפריט?

השפים אצרו במהלך בניית התפריט חומרי גלם ייחודים כמו חצילי מון לייט לבנים ועגבניות מהחממות של איזי ריידר בפארק בריטניה; חסות ועלים ירוקים ממגמת החקלאות בבית הספר בויאר בירושלים; גבינות עזים ממושב טל שחר ושלל ליקוטים מהטבע של המלקט עמרי מגיד.

בין המנות תמצאו סלט הרי יהודה עם ירוקים, עלים ועשבים מלקטים מקומיים בהרי יהודה וגבינת עיזים קשה בויניגרט זעתר וסילאן; בייגלה ירושלמי מהטאבון עם סלט ביצים חומות ופורל בעישון חם; קיגל צרוב בשומן אווז, שקדי עגל ותפוזים; מסבחה שעועית לימה עם טלה קריספי, בצל סגול ופיתה חמה מהטאבון עם מטבלים ועלים ירוקים; רביולו גדול במילוי עוף ופרמזן עם ציר עוף חום וירקות שורש מההרים; פסטה מעורב ירושלמי ואבן יוגורט ועוד.

לקינוח יציעו בקלארי קטאייף אגוזים במילוי תערובת אגוזים וקינמון עם גלידת אגוזי מלך ורוטב טחינה דבש; מלבי תותים וזעתר עם קונפיטורת תות, תותים טריים וקראמבל יוגורט חמצמץ ועוד (52-136 ש"ח).

את תפריט הרי יהודה וירושלים ילוו מבחר יינות מיקבים מקומיים כמו יקב פלם מיער קדושים; יקב רזיאל מרמת רזיאל; יקב קסטל הוותיק; יקב ספרה מגבעת ישעיהו; יקב קלו דה גת; יקב צרעה ועוד רבים וטובים.

חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו | 15.1-15.2 | הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6017777 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים ליקבים וירושלים

כתבות בשבילך

חבל לפספס