לזלול - מגזין אוכל ישראלי

אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסורת חרישת הארץ ומשיקה את חודש הרי יהודה וירושלים עם מנות מחומרי גלם של יצרנים מקומיים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים | צילום: נועם פריסמן
שיתוף

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסע שלה ברחבי ישראל בעקבות תוצרת מקומית ועונתית של מיטב היצרנים הקטנים והגדולים. לאחר שהקדישה בעבר חודש לרמת הגולן ותוצרתה, החודש הקרוב יוקדש לתוצרת של הרי יהודה וירושלים.

התפריט פרי ידם של שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום יוגש בחודש הקרוב עד לאמצע פברואר כולל את מיטב התוצרת החקלאית, הליקוטים, גבינות הצאן ויינות ממבחר יקבי הבוטיק של הרי יהודה וירושלים.

בתפריט הרי יהודה וירושלים תמצאו מבחר מנות עם השראות קולינריות ממגוון אזורים בסביבה, מהשכונות החרדיות של ירושלים לשוק מחנה יהודה ועד למזרח ירושלים והיישובים הקטנים בהרי יהודה, הכל בפרשנות עדכנית של השפים.

עוד טעימה: תפריט חורף במטבח של רמה

חודש יהודה והרי ירושלים במסעדת קלארו – מה בתפריט?

השפים אצרו במהלך בניית התפריט חומרי גלם ייחודים כמו חצילי מון לייט לבנים ועגבניות מהחממות של איזי ריידר בפארק בריטניה; חסות ועלים ירוקים ממגמת החקלאות בבית הספר בויאר בירושלים; גבינות עזים ממושב טל שחר ושלל ליקוטים מהטבע של המלקט עמרי מגיד.

בין המנות תמצאו סלט הרי יהודה עם ירוקים, עלים ועשבים מלקטים מקומיים בהרי יהודה וגבינת עיזים קשה בויניגרט זעתר וסילאן; בייגלה ירושלמי מהטאבון עם סלט ביצים חומות ופורל בעישון חם; קיגל צרוב בשומן אווז, שקדי עגל ותפוזים; מסבחה שעועית לימה עם טלה קריספי, בצל סגול ופיתה חמה מהטאבון עם מטבלים ועלים ירוקים; רביולו גדול במילוי עוף ופרמזן עם ציר עוף חום וירקות שורש מההרים; פסטה מעורב ירושלמי ואבן יוגורט ועוד.

לקינוח יציעו בקלארי קטאייף אגוזים במילוי תערובת אגוזים וקינמון עם גלידת אגוזי מלך ורוטב טחינה דבש; מלבי תותים וזעתר עם קונפיטורת תות, תותים טריים וקראמבל יוגורט חמצמץ ועוד (52-136 ש"ח).

את תפריט הרי יהודה וירושלים ילוו מבחר יינות מיקבים מקומיים כמו יקב פלם מיער קדושים; יקב רזיאל מרמת רזיאל; יקב קסטל הוותיק; יקב ספרה מגבעת ישעיהו; יקב קלו דה גת; יקב צרעה ועוד רבים וטובים.

חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו | 15.1-15.2 | הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6017777 ובאתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטיבל אוטו אוכל 2023 בירושלים

אוטו אוכל 2023: פסטיבל האוכל של ירושלים חוזר – ובגדול

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל שוק מחנה יהודה בקניון הרצליה

הזדמנות חד פעמית: פסטיבל שוק מחנה יהודה מגיע להרצליה

אירועים ופסטיבלים
טיול קולינרי בגליל - בוזה, אלומה ויקב ג'וליה

זוללים את הגליל: יצאנו לטיול קולינרי של סוף הקיץ בצפון

חדשות האוכל
יריד זמן יין ה-9 בגליל המערבי

זמן יין: פסטיבל יין וקולינריה חגיגי בגליל המערבי

אירועים ופסטיבלים
סיורים קולינריים של עמית אהרנסון ויקב תבור בתל אביב

יקב תבור ועמית אהרנסון לוקחים אתכם לטעום את תל אביב

חדשות האוכל
יריד הקינוחים של ירושלים 2022

כמה מתוק: יריד הקינוחים של ירושלים חוזר למתחם התחנה

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף

לימים הקרים: חורף של מרקים מגיע למלון ענבל בירושלים

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל היין של MyYain במתחם התחנה ירושלים

לכבוד שבועות: פסטיבל יין בירושלים עם טעימות חופשיות

אירועים ופסטיבלים
מסע בעקבות חמין של מוזיאון מגדל דוד בירושלים

מסע בעקבות החמין: טועמים צ'ולנט בשכונות החרדיות בירושלים

חדשות האוכל
מעדני צדקיהו פוד מרקט (Food Market)

מעדני צדקיהו פוד מרקט: מתחם קולינרי חדש בשוק מחנה יהודה

חדשות האוכל
מרגו - בר יין ומסעדה וחדשה במרכז ירושלים

מרגו: בר יין אינטימי ומסעדה חדשה במרכז ירושלים

חדשות האוכל
תפריט סוכות 2023 במלון ענבל

סוכות 2023: תפריט החג של מלון ענבל בסוכה המעוצבת במזרח התיכון

חדשות האוכל

ממשיכים לזלול