אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסורת חרישת הארץ ומשיקה את חודש הרי יהודה וירושלים עם מנות מחומרי גלם של יצרנים מקומיים.
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים | צילום: נועם פריסמן

מסעדת קלארו של השף רן שמואלי ממשיכה במסע שלה ברחבי ישראל בעקבות תוצרת מקומית ועונתית של מיטב היצרנים הקטנים והגדולים. לאחר שהקדישה בעבר חודש לרמת הגולן ותוצרתה, החודש הקרוב יוקדש לתוצרת של הרי יהודה וירושלים.

התפריט פרי ידם של שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום יוגש בחודש הקרוב עד לאמצע פברואר כולל את מיטב התוצרת החקלאית, הליקוטים, גבינות הצאן ויינות ממבחר יקבי הבוטיק של הרי יהודה וירושלים.

בתפריט הרי יהודה וירושלים תמצאו מבחר מנות עם השראות קולינריות ממגוון אזורים בסביבה, מהשכונות החרדיות של ירושלים לשוק מחנה יהודה ועד למזרח ירושלים והיישובים הקטנים בהרי יהודה, הכל בפרשנות עדכנית של השפים.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: תפריט חורף במטבח של רמה

חודש יהודה והרי ירושלים במסעדת קלארו – מה בתפריט?

השפים אצרו במהלך בניית התפריט חומרי גלם ייחודים כמו חצילי מון לייט לבנים ועגבניות מהחממות של איזי ריידר בפארק בריטניה; חסות ועלים ירוקים ממגמת החקלאות בבית הספר בויאר בירושלים; גבינות עזים ממושב טל שחר ושלל ליקוטים מהטבע של המלקט עמרי מגיד.

בין המנות תמצאו סלט הרי יהודה עם ירוקים, עלים ועשבים מלקטים מקומיים בהרי יהודה וגבינת עיזים קשה בויניגרט זעתר וסילאן; בייגלה ירושלמי מהטאבון עם סלט ביצים חומות ופורל בעישון חם; קיגל צרוב בשומן אווז, שקדי עגל ותפוזים; מסבחה שעועית לימה עם טלה קריספי, בצל סגול ופיתה חמה מהטאבון עם מטבלים ועלים ירוקים; רביולו גדול במילוי עוף ופרמזן עם ציר עוף חום וירקות שורש מההרים; פסטה מעורב ירושלמי ואבן יוגורט ועוד.

לקינוח יציעו בקלארי קטאייף אגוזים במילוי תערובת אגוזים וקינמון עם גלידת אגוזי מלך ורוטב טחינה דבש; מלבי תותים וזעתר עם קונפיטורת תות, תותים טריים וקראמבל יוגורט חמצמץ ועוד (52-136 ש"ח).

את תפריט הרי יהודה וירושלים ילוו מבחר יינות מיקבים מקומיים כמו יקב פלם מיער קדושים; יקב רזיאל מרמת רזיאל; יקב קסטל הוותיק; יקב ספרה מגבעת ישעיהו; יקב קלו דה גת; יקב צרעה ועוד רבים וטובים.

חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו | 15.1-15.2 | הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6017777 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף

לימים הקרים: חורף של מרקים מגיע למלון ענבל בירושלים

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל הבירה בירושלים 2022

עיר הבירה: פסטיבל הבירה בירושלים 2022 יוצא לדרך

אירועים ופסטיבלים
מרגו - בר יין ומסעדה וחדשה במרכז ירושלים

מרגו: בר יין אינטימי ומסעדה חדשה במרכז ירושלים

חדשות האוכל
פסטיבל אוטו-אוכל 2024 ירושלים

פסטיבל אוטו-אוכל 2024 בירושלים: כל מה שכדאי לזלול

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
BALLOUT בתדר - כדורסל רחוב, קולינריה וקוקטיילים

שמח בתדר: כדורסל רחוב, הופעות חיות ותפריט אצטדיונים של אייל שני

אירועים ופסטיבלים
בר התדר התל אביבי יהפוך למשך 4 ימים לפסטיבל שמח במיוחד של כדורסל רחוב, אוכל אמריקאי מושחת, הופעות חיות וקוקטיילים על בסיס קוניאק הנסי >>

מדריכים שאהבתם

כך תעשו זאת נכון: איך לשמור בצל טרי במקרר או במזווה

מדריכים וטיפים

שמים סוף לגושים: איך לאחסן תבלינים במטבח

מדריכים וטיפים

מה לזלול?