לזלול - מגזין אוכל ישראלי

ללא מאמץ: זו הדרך להסיר שומן שרוף מהרשת של תנור האפייה

רשתות לתנור האפייה צוברות שאריות שומן שרוף במהירות. אספנו את כל השיטות המובילות להסרת השומנים והברקת הרשתות לאורך זמן
הסרת שומן שרוף מרשתות לתנור אפייה
הסרת שומן שרוף מרשתות לתנור אפייה | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

לא משנה כמה ננסה לשמור על רשתות תנור האפייה שלנו, הן יצברו עם הזמן שאריות מזון ושומן שרוף שקשה להסיר. מלבד ההשפעה הפוטנציאלית על הטעם והארומה של האוכל שלכם ושמירה על היגיינה, רשתות תנור מלוכלכות מדי עלולות להוות מפגע בטיחותי עם סכנה להתקלחות ושריפה במקרי קיצון.

בפוסט הבא נבדוק את השיטות היעילות ביותר להסרת שומנים עיקשים מרשתות האפייה, שיבטיחו לשמור על הרשתות נקיות ושימושיות לאורך זמן.

עוד טעימה: המדריך השלם לניקיון עמוק של תנור האפייה הביתי

חומרים דרושים

בכדי להתמודד עם שומנים שרופים ביעילות, נצטרך כמה חומרים בסיסיים
.

  • אבקת סודה לשתייה: לעזרה בפירוק שומנים ושאריות מזון מבלי לשרוט את הרשתות.
  • חומץ לבן: חומר חומצי שפועל עם אבקת הסודה לשחרור לכלוך שנדבק לרשתות.
  • סבון כלים: יעיל בפירוק שמנים ושומנים.
  • נייר אלומיניום: להסרת שומנים עיקשים במיוחד.
  • מברשת קרצוף או ספוג עדינים: לשפשוף והסרת לכלוך מבלי לשרוט או לפגוע ברשתות.
  • כפפות גומי: להגנה על הידיים מחומרי הניקיון והשומנים.

הסרת שומן שרוף מרשתות לתנור – כל השיטות

אחת השיטות היעילות ביותר לשחרור שומן שרוף היא השרייה של רשתות התנור בתערובת של אבקת סודה לשתייה וחומץ. השילוב בין החומרים יוצר תגובת ניקיון עוצמתית שמפרקת מולקולות שומן חומציות והמים החמים עוזרים לרכך את השאריות. כך תעשו זאת:

  1. עוד לפני הניקיון עצמו, הוציאו את הרשתות מהתנור. וודאו שהתנור כבוי ומנותק מהחשמל ושהרשתות קרות לגמרי בכדי למנוע כוויות.
  2. מלאו גיגית או כיור גדול עם מים חמים. הוסיפו כוס אבקת סודה לשתייה וכוס חומץ והמתינו דקה בזמן שהתערובת תוססת.
  3. השרו את הרשתות בגיגית או בכיור עד כיסוי מוחלט ל-8 שעות לפחות או למשך הלילה.
  4. לאחר ההשריה, שפשפו בעזרת מברשת או ספוג את שאריות השומן. הפעילו מעט כוח באזורים מוכתמים במיוחד.
  5. שטפו היטב במים חמים בכדי להסיר שאריות סבון ולכלוך.
  6. הניחו לרשתות להתייבש לחלוטין באוויר החדר או נגבו היטב עם מטלית יבשה ונקייה והכניסו בחזרה לתנור.
השריית רשת לתנור באבקת סודה לשתייה וחומץ
השריית רשת לתנור באבקת סודה לשתייה וחומץ | תמונה: מערכת לזלול

אם אתם מעדיפים לא להשרות את הרשתות, תוכלו להכין משחת ניקיון שמסוגלת להתמודד היטב עם הצטברות שומן עיקש. אבקת הסודה מפרקת ומרימה את השומן מפני הרשת. כך תעשו זאת:

  1. ערבבו אבקת סודה לשתייה עם כמות קטנה במים עד היווצרות משחה סמיכה, כמו משחת שיניים.
  2. מרחו את המשחה בנדיבות על האזורים עם השומן השרוף והמתינו כ-30 דקות.
  3. שפשפו בעזרת מברשת או ספוג בכדי להסיר את המשחה והשומן.
  4. שטפו היטב במים חמים בכדי להסיר שאריות לכלוך.
  5. הניחו לרשתות להתייבש לחלוטין באוויר החדר או נגבו היטב עם מטלית יבשה ונקייה והכניסו בחזרה לתנור.
ניקיון רשת לתנור עם משחת סודה לשתייה
ניקיון רשת לתנור עם משחת סודה לשתייה | תמונה: מערכת לזלול

אם ניסיתם את השיטות הנ"ל ללא הצלחה או שיש לכם רשתות מוכתמות במיוחד, תוכלו לנסות את שיטת נייר הכסף וסבון הכלים בכדי לטפל ביעילות בשומן השרוף. נייר האלומיניום עוזר ללכוד חום ולחות ומייעל את תהליך ההשריה.

  1. עטפו כל רשת בנייר כסף והדקו היטב מסביב.
  2. הניחו את הרשתות העטופות בגיגית או כיור גדול והוסיפו כמות נדיבה של סבון כלים מעל, כרבע כוס לרשת.
  3. מלאו את הגיגית או הכיור במים חמים עד כיסוי מוחלט והשרו למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה.
  4. הסירו את נייר האלומיניום ושפשפו את הרשת עם מברשת או ספוג.
  5. שטפו היטב במים חמים בכדי להסיר שאריות סבון ולכלוך.
  6. הניחו לרשתות להתייבש לחלוטין באוויר החדר או נגבו היטב עם מטלית יבשה ונקייה והכניסו בחזרה לתנור.
הסרת שומן שרוף מרשתות תנור עם נייר כסף
הסרת שומן שרוף מרשתות תנור עם נייר כסף | תמונה: מערכת לזלול

תחזוקה שוטפת

בכדי לשמור על רשתות תנור האפייה שלכם במיטבן, חשוב להקפיד על כמה הרגלים שיעזרו למנוע הצטברות שומנים ולכלוך מראש. נגבו כתמים מהרשתות לאחר כל שימוש כשהתנור מתקרר והקפידו לנגב את הרשתות עם מטלית לחה וסבון כלים עדין מדי שבוע בכדי למנוע משומנים להצטבר.

פעם בחודש מומלץ לערוך ניקיון יסודי יותר באחת השיטות המוזכרות בפוסט. לרוב ניתן גם לנקות רשתות בטמפרטורה גבוהה במדיח הכלים בגודל המתאים, אך עדיין יש להשרות את הרשת במים חמים עם סבון כלים לפני כן בכדי לשחרר את השומנים.

יש לכם טיפים סודיים או שיטות ייחודיות שעובדות עבורכם להסרת שומנים מרשתות תנור? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להעלים ריחות רעים מהמיקרוגל

5 שיטות טבעיות להעלמת ריח רע מהמיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך לנקות כיריים גז בקלות

אביב הגיע: איך לנקות כיריים גז בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים
איך לנקות קומקום חשמלי

אבנית החוצה: איך לנקות קומקום חשמלי ללא מאמץ

מדריכים וטיפים
איך לבחור קרש חיתוך למטבח

אחת ולתמיד: איך לבחור קרש חיתוך למטבח

מדריכים וטיפים
איך לנקות כוסות יין עד להברקה

איזו הברקה: איך לנקות כוסות יין בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים
איך לנקות את המטבח לפסח

איך לנקות את המטבח לפסח: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לנקות מיקרוגל ביסודיות

איך לנקות את המיקרוגל ביסודיות: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לנקות את המקרר

איך לנקות את המקרר ביעילות: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לנקות טוסטר אובן

איך לנקות טוסטר אובן בקלות ובמהירות – המדריך המלא

מדריכים וטיפים
ניקיון כוסות זכוכית עכורות

איך לנקות כוסות זכוכית עכורות: המדריך להחזרת הברק

מדריכים וטיפים
ניקיון עמוק של מדיח הכלים

איך לנקות מדיח כלים: המדריך המלא להברקה עמוקה

מדריכים וטיפים
ניקיון של מחבת נון-סטיק

איך לנקות מחבת נון-סטיק ולשמור עליה לאורך זמן

מדריכים וטיפים