לזלול - מגזין אוכל ישראלי

בורשט, ורניקס ופירוגי בשר: שבוע פולין מגיע לדליקטסן

רשת דליקטסן של רותי ברודו חוגגת את שבוע פולין עם שפע של מנות אותנטיות עם טאץ' עדכני, לחמים טריים, קינוחים מסורתיים ועוד הפתעות
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל
שיתוף

בדליקטסן של רותי ברודו וקבוצת R2M יחגגו בשבוע הבא את שבוע פולין עם חגיגה של אוכל פולני מסורתי ומחווה לתרבות הקולינרית הפולנית העכשווית וחומרי הגלם המקומיים.

התפריט של שבוע האוכל הפולני בדליקטסן הורכב בקפידה לאחר סיור קולינרי של השפים, האופים והקונדיטורים של הרשת בפולין בה נחשפו לתרבות המקומית, למנות דגל במסעדות נבחרות, למאפיות ולאלכוהול משובח.

עוד טעימה: דליקטסן – עכשיו גם בוולט

שבוע פולין בדליקטסן – מה בתפריט?

התפריט המיוחד כולל מגוון לחמים בפרשנות פולנית שיימכרו בבייקרי, מנות אותנטיות וקינוחים מסורתיים. כולם באווירה אירופאית לפי הספר.

מרק בורשט של דליקטסן
מרק בורשט של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

תמצאו למשל מרק בורשט פולני מציר בשר, סלקים, כרוב, גזר ושמיר; לביבות כרוב עם תפו"א, בצל ומעט קימל; ורניקס תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ורוטב חזרת; פירוגי בשר קטנטנים במילוי בריסקט מעושן, פטריות צרובות וחזרת מגורדת; נקניקיות וורסט פולניות עם תפוחי אדמה מבושלים בשמיר, כרוב חמוץ, קימל וחרדל עוצמתי ועוד (38-58 ש"ח).

בלחמים יציעו לחם שאור עם תפוחי אדמה ובצל צלויים; לחם רוסטיק תפוחים אדומים עם צימוקים וכוסמת מושרית ביוגורט; לחם סוקו יפני בסגנון פולני מבצק שמנת ותפוחי אדמה ועוד (26-58 ש"ח).

נקניקיות וורסט פולניות של דליקטסן
נקניקיות וורסט פולניות של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

באגף הקינוחים תמצאו מתוקים מסורתיים כמו עוגת שרלוטקה עם בצק פריך מתוק, תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים ועוד הפתעות (78 ש"ח).

ברודו עצמה צפויה לפתוח בשבוע הבא גם את המסעדה החדשה שלה עליה עמלה בשנים האחרונות. במסעדת R48 החדשה במלון הבוטיק Hotel & Garden R48 מבית קבוצת R2M יציע השף אוהד סולומון (קופיבר) ארוחת טעימות בניחוחות אסייתים לצד חומרי גלם מקומיים ואיכותיים במחיר של 500 ש"ח לסועד.

המסעדה עצמה אגב מכילה לעת עתה 9 שולחנות בלבד, מה שצפוי להפוך את מלאכת מציאת השולחן בה למשימה מאתגרת במיוחד.

שבוע פולין בדליקטסן | להשיג בסניפים ובהזמנה באתר

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

"אדם וחווה" - אוכל מוכן של חוות נעמי ושף הלל תווקולי

אדם וחווה: ארוחות ביתיות בטייק אווי של שף הלל תווקולי

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
מתחם האוכל החדש של דבאח ביג מרקט מעלות תרשיחא

דבאח ביג מרקט משיקים מתחם אוכל ובילויים ענק בצפון הארץ

חדשות האוכל
אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב

חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית

חדשות האוכל
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

חדשות האוכל
בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

יין, כנאפה ואווירה יפואית: בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

חדשות האוכל
מעדני צדקיהו פוד מרקט (Food Market)

מעדני צדקיהו פוד מרקט: מתחם קולינרי חדש בשוק מחנה יהודה

חדשות האוכל
מסעדת מנא של שף ינון אלעל

מעדניית מנחם פותחת את מסעדת מנא עם שף ינון אלעל

חדשות האוכל
חוות נעמי סניף תל אביב

נפתח סניף הדגל של מעדניית חוות נעמי בתל אביב

חדשות האוכל
N19 - קצבייה, מעדנייה וקונדיטוריית בשרים באשדוד

נפתחה N19 – קונדיטוריית בשרים מושחתת באשדוד

חדשות האוכל