בורשט, ורניקס ופירוגי בשר: שבוע פולין מגיע לדליקטסן

רשת דליקטסן של רותי ברודו חוגגת את שבוע פולין עם שפע של מנות אותנטיות עם טאץ' עדכני, לחמים טריים, קינוחים מסורתיים ועוד הפתעות.
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

בדליקטסן של רותי ברודו וקבוצת R2M יחגגו בשבוע הבא את שבוע פולין עם חגיגה של אוכל פולני מסורתי ומחווה לתרבות הקולינרית הפולנית העכשווית וחומרי הגלם המקומיים.

התפריט של שבוע האוכל הפולני בדליקטסן הורכב בקפידה לאחר סיור קולינרי של השפים, האופים והקונדיטורים של הרשת בפולין בה נחשפו לתרבות המקומית, למנות דגל במסעדות נבחרות, למאפיות ולאלכוהול משובח.

עוד טעימה: דליקטסן – עכשיו גם בוולט

שבוע פולין בדליקטסן – מה בתפריט?

התפריט המיוחד כולל מגוון לחמים בפרשנות פולנית שיימכרו בבייקרי, מנות אותנטיות וקינוחים מסורתיים. כולם באווירה אירופאית לפי הספר.

מרק בורשט של דליקטסן
מרק בורשט של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

תמצאו למשל מרק בורשט פולני מציר בשר, סלקים, כרוב, גזר ושמיר; לביבות כרוב עם תפו"א, בצל ומעט קימל; ורניקס תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ורוטב חזרת; פירוגי בשר קטנטנים במילוי בריסקט מעושן, פטריות צרובות וחזרת מגורדת; נקניקיות וורסט פולניות עם תפוחי אדמה מבושלים בשמיר, כרוב חמוץ, קימל וחרדל עוצמתי ועוד (38-58 ש"ח).

בלחמים יציעו לחם שאור עם תפוחי אדמה ובצל צלויים; לחם רוסטיק תפוחים אדומים עם צימוקים וכוסמת מושרית ביוגורט; לחם סוקו יפני בסגנון פולני מבצק שמנת ותפוחי אדמה ועוד (26-58 ש"ח).

נקניקיות וורסט פולניות של דליקטסן
נקניקיות וורסט פולניות של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

באגף הקינוחים תמצאו מתוקים מסורתיים כמו עוגת שרלוטקה עם בצק פריך מתוק, תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים ועוד הפתעות (78 ש"ח).

ברודו עצמה צפויה לפתוח בשבוע הבא גם את המסעדה החדשה שלה עליה עמלה בשנים האחרונות. במסעדת R48 החדשה במלון הבוטיק Hotel & Garden R48 מבית קבוצת R2M יציע השף אוהד סולומון (קופיבר) ארוחת טעימות בניחוחות אסייתים לצד חומרי גלם מקומיים ואיכותיים במחיר של 500 ש"ח לסועד.

המסעדה עצמה אגב מכילה לעת עתה 9 שולחנות בלבד, מה שצפוי להפוך את מלאכת מציאת השולחן בה למשימה מאתגרת במיוחד.

שבוע פולין בדליקטסן | להשיג בסניפים ובהזמנה באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

"אדם וחווה" - אוכל מוכן של חוות נעמי ושף הלל תווקולי

אדם וחווה: ארוחות ביתיות בטייק אווי של שף הלל תווקולי

חדשות האוכל
בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

יין, כנאפה ואווירה יפואית: בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

חדשות האוכל
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

חדשות האוכל
N19 - קצבייה, מעדנייה וקונדיטוריית בשרים באשדוד

נפתחה N19 – קונדיטוריית בשרים מושחתת באשדוד

חדשות האוכל

טרי מהתנור

מארזי ראש השנה 2024 - טעם הגליל

ראש השנה 2024: מארזי תוצרת מקומית ויין ישראלי לשולחן החג

חדשות האוכל
מגוון יינות ישראליים, מארזים עם שלל תוצרת מקומית איכותית ושיתופי פעולה מסקרנים שיעטרו לכם את שולחן החג בראש השנה 2024 >>
נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>

מדריכים שאהבתם

מדיום או וול דאן: איך יודעים שסלמון מוכן?

מדריכים וטיפים

כמו מקצוענים: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם

מדריכים וטיפים

מה לזלול?