בורשט, ורניקס ופירוגי בשר: שבוע פולין מגיע לדליקטסן

רשת דליקטסן של רותי ברודו חוגגת את שבוע פולין עם שפע של מנות אותנטיות עם טאץ' עדכני, לחמים טריים, קינוחים מסורתיים ועוד הפתעות.
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

בדליקטסן של רותי ברודו וקבוצת R2M יחגגו בשבוע הבא את שבוע פולין עם חגיגה של אוכל פולני מסורתי ומחווה לתרבות הקולינרית הפולנית העכשווית וחומרי הגלם המקומיים.

התפריט של שבוע האוכל הפולני בדליקטסן הורכב בקפידה לאחר סיור קולינרי של השפים, האופים והקונדיטורים של הרשת בפולין בה נחשפו לתרבות המקומית, למנות דגל במסעדות נבחרות, למאפיות ולאלכוהול משובח.

עוד טעימה: דליקטסן – עכשיו גם בוולט

שבוע פולין בדליקטסן – מה בתפריט?

התפריט המיוחד כולל מגוון לחמים בפרשנות פולנית שיימכרו בבייקרי, מנות אותנטיות וקינוחים מסורתיים. כולם באווירה אירופאית לפי הספר.

מרק בורשט של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

תמצאו למשל מרק בורשט פולני מציר בשר, סלקים, כרוב, גזר ושמיר; לביבות כרוב עם תפו"א, בצל ומעט קימל; ורניקס תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ורוטב חזרת; פירוגי בשר קטנטנים במילוי בריסקט מעושן, פטריות צרובות וחזרת מגורדת; נקניקיות וורסט פולניות עם תפוחי אדמה מבושלים בשמיר, כרוב חמוץ, קימל וחרדל עוצמתי ועוד (38-58 ש"ח).

בלחמים יציעו לחם שאור עם תפוחי אדמה ובצל צלויים; לחם רוסטיק תפוחים אדומים עם צימוקים וכוסמת מושרית ביוגורט; לחם סוקו יפני בסגנון פולני מבצק שמנת ותפוחי אדמה ועוד (26-58 ש"ח).

נקניקיות וורסט פולניות של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

באגף הקינוחים תמצאו מתוקים מסורתיים כמו עוגת שרלוטקה עם בצק פריך מתוק, תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים ועוד הפתעות (78 ש"ח).

ברודו עצמה צפויה לפתוח בשבוע הבא גם את המסעדה החדשה שלה עליה עמלה בשנים האחרונות. במסעדת R48 החדשה במלון הבוטיק Hotel & Garden R48 מבית קבוצת R2M יציע השף אוהד סולומון (קופיבר) ארוחת טעימות בניחוחות אסייתים לצד חומרי גלם מקומיים ואיכותיים במחיר של 500 ש"ח לסועד.

המסעדה עצמה אגב מכילה לעת עתה 9 שולחנות בלבד, מה שצפוי להפוך את מלאכת מציאת השולחן בה למשימה מאתגרת במיוחד.

שבוע פולין בדליקטסן | להשיג בסניפים ובהזמנה באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו
אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר
חדשות האוכל
מסעדת מנא של שף ינון אלעל
מעדניית מנחם פותחת את מסעדת מנא עם שף ינון אלעל
חדשות האוכל
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה
טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה
חדשות האוכל
אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב
חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח
חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
עשו זאת בעצמכם: איך לגדל אבוקדו בבית?
מדריכים וטיפים
כמה זמן מותר לשמור פירה במקרר לפני שהוא מתקלקל?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל