בדליקטסן של רותי ברודו וקבוצת R2M יחגגו בשבוע הבא את שבוע פולין עם חגיגה של אוכל פולני מסורתי ומחווה לתרבות הקולינרית הפולנית העכשווית וחומרי הגלם המקומיים.
התפריט של שבוע האוכל הפולני בדליקטסן הורכב בקפידה לאחר סיור קולינרי של השפים, האופים והקונדיטורים של הרשת בפולין בה נחשפו לתרבות המקומית, למנות דגל במסעדות נבחרות, למאפיות ולאלכוהול משובח.
עוד טעימה: דליקטסן – עכשיו גם בוולט
שבוע פולין בדליקטסן – מה בתפריט?
התפריט המיוחד כולל מגוון לחמים בפרשנות פולנית שיימכרו בבייקרי, מנות אותנטיות וקינוחים מסורתיים. כולם באווירה אירופאית לפי הספר.
תמצאו למשל מרק בורשט פולני מציר בשר, סלקים, כרוב, גזר ושמיר; לביבות כרוב עם תפו"א, בצל ומעט קימל; ורניקס תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ורוטב חזרת; פירוגי בשר קטנטנים במילוי בריסקט מעושן, פטריות צרובות וחזרת מגורדת; נקניקיות וורסט פולניות עם תפוחי אדמה מבושלים בשמיר, כרוב חמוץ, קימל וחרדל עוצמתי ועוד (38-58 ש"ח).
בלחמים יציעו לחם שאור עם תפוחי אדמה ובצל צלויים; לחם רוסטיק תפוחים אדומים עם צימוקים וכוסמת מושרית ביוגורט; לחם סוקו יפני בסגנון פולני מבצק שמנת ותפוחי אדמה ועוד (26-58 ש"ח).
באגף הקינוחים תמצאו מתוקים מסורתיים כמו עוגת שרלוטקה עם בצק פריך מתוק, תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים ועוד הפתעות (78 ש"ח).
ברודו עצמה צפויה לפתוח בשבוע הבא גם את המסעדה החדשה שלה עליה עמלה בשנים האחרונות. במסעדת R48 החדשה במלון הבוטיק Hotel & Garden R48 מבית קבוצת R2M יציע השף אוהד סולומון (קופיבר) ארוחת טעימות בניחוחות אסייתים לצד חומרי גלם מקומיים ואיכותיים במחיר של 500 ש"ח לסועד.
המסעדה עצמה אגב מכילה לעת עתה 9 שולחנות בלבד, מה שצפוי להפוך את מלאכת מציאת השולחן בה למשימה מאתגרת במיוחד.
שבוע פולין בדליקטסן | להשיג בסניפים ובהזמנה באתר