פאי תפוחים אמריקאי של דיסני
קרדיט תמונה – Instagram

מתכון לפאי תפוחים אמריקאי של דיסני

דיסני משתפת מתכון נוסף ממתכוני הדגל של מסעדותיה עם העוקבים שלה ברשתות והפעם מתכון לפאי תפוחים אמריקאי קלאסי לכבוד יום העצמאות האמריקאי.
שיתוף

תוכן עניינים

מתחשק לכם פאי תפוחים אמריקאי מנחם? עם פרוץ מגפת הקורונה, החלה חברת דיסני לשתף עם עוקביה מתכונים רבים ומגוונים של מנות אייקוניות הנמכרות במסעדות השונות בפארקים שלה. זאת כחלק מניסיון לשמור על קשר עם המעריצים לאחר שרוב הפארקים נסגרו עם תחילת המשבר. בכך מאפשרת דיסני למעריצים לאפות בעצמם מנות אהובות ולחוות את הטעם בבית.

לאחר שפרסמו מתכונים פופולריים כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, פרנץ' טוסט, צ'ילי קון קרנה וצ'ורוס, החליטו בחברה לשתף מתכון לפאי תפוחים אמריקאי במיוחד לכבוד יום העצמאות האמריקאי.

"פאי תפוחים זה אייקוני. לרבים מאיתנו הוא מייצג נחמה ותחושת ביתיות, לכן אין פלא שהקינוח הפופולרי הזה הוא ממש חתיכת מאמריקה ומושלם לחגיגות יום העצמאות. עד כמה פופולרי? על פי איגוד הפאי האמריקאי, פאי הוא הקינוח המועדף החגים כשאחד מכל חמישה אמריקאים נקב בפאי תפוחים כאהוב עליהם.", נכתב בבלוג הפארקים של החברה.

מתכון לפאי תפוחים אמריקאי של דיסני

תבנית 22 ס"מ

מרכיבים

בצק פריך

55 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.

50 גרם שורטנינג (סוג של מרגרינה אמריקאית, אפשר להחליף במרגרינה/חמאה)

210 גרם קמח

4 כפיות סוכר

1/8 כפית מלח

1/3 כוס חלב 2%

תפוחים

כוס מים

6 תפוחים מזמן גרני סמית, מקולפים וחתוכים

2 כפיות תבלין פאי תפוחים

בלילת פאי תפוחים

110 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר

2 ביצים

180 גרם קמח

1.5 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

רבע כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

בצק פריך:

  • מערבלים במיקסר חמאה, מרגרינה, קמח, סוכר ומלח במהירות בינונית עד קבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלב ומערבלים עד איחוד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • מרדדים עם מערוך לעובי של 4-5 מ"מ, מניחים בתבנית הפאי ומעבירים בינתיים למקרר.

תפוחים:

  • מביאים מים לסף רתיחה בסיר גדול.
  • מניחים את התפוחים בסל אידוי ומוסיפים לסיר. מאדים במשך 10 דקות ומוציאים מהמים.
  • מביאים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את תבלין פאי התפוחים.

בלילת פאי תפוחים:

  • מערבלים חמאה עם סוכר בקערת מיקסר עד קבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים ומערבלים עד איחוד.
  • בקערה קטנה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים בקצב איטי למיקסר על מהירות בינונית עד איחוד.
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומערבלים עד איחוד.

פאי תפוחים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מוסיפים מחצית מבלילת פאי התפוחים על הבצק הפריך ומיישרים. מוסיפים מעל את התפוחים ואת שאר הבלילה.
  • מכסים בנייר כסף ואופים למשך 40 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים 20 דקות נוספות עד הזהבה.
  • מצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. אפשר לקשט עם שקדים פרוסים ואבקת סוכר.

בנוסף, דיסני שיתפו סרטון וידאו בו אווה, שפית חובבת בת 13 וביתו של צלם דיסני, מאט סטרושיין, אופה את העוגה במטבח המשפחתי הביתי בעזרת עוזריה האישיים אמא ואבא והטועם הרשמי אחיה בן ה-11, אדם.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס