לזלול - מגזין אוכל ישראלי

שיגעון ברשת: דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס

הטרנד הכי לוהט ברשתות החברתיות מגיע אליכם לארוחת הבוקר - דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס שיפתחו לכם את היום בצורה מושחתת במיוחד
דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס
דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס | צילום מסך
שיתוף

הרשתות החברתיות שוב מספקות מתכון ויראלי שאי אפשר לעמוד בפניו והפעם מדובר בלהיט פשוט במיוחד – דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס עם חלב.

הלהיט הנוכחי פרץ ברשתות החברתיות לאחר שג'סטין שובל, מי שעומד מאחר עמוד האינסטגרם הפופולרי dcfoodporn, העלה את המתכון בהשראת טרנד דגני הבוקר-פנקייקים.

"רוב המתכונים שלי פשוטים, קלים לשחזור ומשתמשים במרכיבים שסביר להניח שיש לכם במזווה כדי לספק לקהל שלי רעיונות לדברים שהם יכולים להכין בבית", אומר שובל.

עוד טעימה: פופקורן בטעם טריקס כבר ניסיתם?

דגני בוקר עוגיות שוקולד צ'יפס – הלהיט החדש

בניסיון הראשון שלו, השתמש שובל בבצק עוגיות שוקולד צ'יפס קנוי מתוצרת נסטלה, חתך אותו לאורך ולרוחב לריבועים קטנים, גלגל כל ריבוע לכדור קטן ואפה את כולם על מגש אפייה.

בניסיון השני שלו, חלק שובל מספר טיפים לשיפור העוגיות. "קודם כל, אני ממליץ לוודא שכל כדורי בצק העוגיות יהיו באותו גודל כדי להבטיח אפייה שווה". בנוסף ממליץ שובל לא לגלגל כל חתיכת בצק לכדור קטן אלא להשטיח כל חתיכה עם האצבע, לעגל מעט את הפינות ולפזר עוד שוקולד צ'יפס מלמעלה לפרזנטציה מושלמת.

"הכניסו את התבנית עם כדורי בצק העוגיות לתנור על 180 מעלות למשך שבע דקות והוציאו כשהעוגיות עדיין רכות מעט. הניחו לעוגיות להתקרר ולהתקשח לכמה דקות", הוסיף שובל.

לאחר מכן, כל מה שנשאר הוא להעביר את העוגיות לקערה, להוסיף מעט חלב ולזלול.

בלוגרית האוכל, ולנטינה מוסי, ניסתה את הרעיון המדובר כבר בחודש מרץ, אך אז השתמשה בעוגיות שוקולד צ'יפס מיניאטוריות קנויות. בעקבות הפוסט של שובל, החליטה מוסי לשדרג את המתכון ולאפות את עוגיות דגני הבוקר שלה מאפס.

מוסי, שמנהלת את עמוד האינסטגרם sweetportfolio, אפתה עוגיות סניקרדודל מאחר והבצק שלהם אינו מצריך קירור.

מתכון – עוגיות סניקרדודל-דגני בוקר

מרכיבים:⁣

  • 1.5 כוס קמח
  • כף אבקת אפייה
  • כף קינמון
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס חמאה
  • חצי ביצה
  • כוס + 3 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי: שליש כוס סוכר + כפית קינמון

הוראות הכנה

  • חממו תנור ל-180 מעלות.
  • ערבבו בקערה קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
  • בקערת מיקסר הוסיפו את החמאה והסוכר וערבלו למשך 2 דקות על מהירות גבוהה עד להקרמה.
  • הוסיפו לקערת המיקסר את הביצה ותמצית הוניל וערבלו עד איחוד.
  • הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים עד איחוד.
  • צרו כדורים קטנים וגלגלו בקערה עם תערובת הסוכר והקינמון.
  • הניחו בתבנית עם נייר אפייה והכניסו לאפייה למשך 5 דקות. הניחו את העוגיות האפיות לצינון בחוץ לכמה דקות והוסיפו לקערה עם מעט חלב.
Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין פנקייק דגני בוקר

בוקר טוב: מתכון לפנקייק דגני בוקר שמשגע את טיקטוק

מתכונים
פופקורן טריקס

דגני בוקר בסרט: פופקורן טריקס מגיע אל המדפים

חדשות האוכל
דגני בוקר מיני פנקייק של IHOP

דגני בוקר מיני פנקייק – בקרוב על המדפים

חדשות האוכל
קראנץ' קורנפלקס של נסטלה

זה מה שחשבנו על קראנץ' קורנפלקס של גלידות נסטלה

חדשות האוכל
למה לאוכל יש טעם מר אחרי צחצוח שיניים

זו הסיבה שלאוכל ושתייה יש טעם מוזר אחרי צחצוח שיניים

מדריכים וטיפים
סדרת חווית הצ'אי של תה ויסוצקי

חדש על המדף לחורף: צ'אי ויסוצקי, מרקים ורטבים

חדש על המדף
חדש על המדף לקיץ 2021 - גלידות לאונידס

חדש על המדף לקיץ: מוצרים לוהטים לקיץ 2021

חדש על המדף
קרמיסימו בטעם החלב של הקורנפלקס

חדש: גלידת קרמיסימו בטעם החלב של הקורנפלקס

חדש על המדף