פריך וזהוב: איך להכין צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל

גלו את הסוד לצ'יפס מושלם בבית עם מדריך צעד אחר צעד שיעזור לכם להכין צ'יפס בנינג'ה גריל ולשמור עליו פריך וזהוב מבחוץ ורך ואוורירי מבפנים
איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל
איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל
שיתוף

דמיינו את עצמכם נוגסים בצ'יפס פריך להפליא מבחוץ ורך ואוורירי מבפנים. זה הקסם של צ'יפס ביתי עשוי כהלכה – ועם מכשיר הפודי נינג'ה גריל שלכם, התענוג הקולינרי הזה כבר אינו חלום ובהישג יד. נינג'ה גריל, עם הדיוק ורב התכליתיות שלו מציע הזדמנות לשדרג את תפוח האדמה הצנוע לחוויית גורמה.

במדריך הבא נבדוק איך להפוך את תפוחי האדמה לצ'יפס מושלם ופריך במיוחד צעד אחר צעד. מבחירת תפוחי האדמה הנכונים לצ'יפס פריך וזהוב ועד לשדרוגים מפתים ומקוריים לצ'יפס הקלאסי.

הנינג'ה הפך ללהיט גדול בישראל בשנים האחרונות בזכות הוורסטיליות והיכולת להכין מגוון מאכלים בשלל שיטות בישול בלי כל העשן והבלגן במטבח. בכל מה שנוגע לצ'יפס, הנינג'ה מאפשר לשלוט על טמפרטורה מדויקת ואחידה, תכונה הכרחית להשגת המעטה הפריך מבלי לבשל יתר על המידה מבפנים.

בנוסף, אופציית הטיגון ללא שמן, מאפשרת לאוויר חם להסתובב סביב הצ'יפס ולחקות את פעולת הטיגון העמוק בלי שימוש בשמן, כך שאתם יכולים ליהנות מאותו צ'יפס, עם פחות קלוריות ועם פחות תחושות אשמה.

עוד טעימה: המדריך השלם – איך להכין חלה בנינג'ה גריל

תפוחי אדמה מתאימים לצ'יפס

המסע לצ'יפס מושלם שלא ניתן לעמוד בפניו מתחיל בבחירה של תפוחי האדמה המתאימים. לא כל תפוחי האדמה נולדו שווים בכל מה שנוגע לטיגון. לתוצאות הטובות ביותר מומלץ לבחור בזני תפוחי אדמה עם תכולת עמילן גבוהה ולחות נמוכה. השילוב הזה מעניק לצ'יפס את המרקם האוורירי והרך בפנים ואת המעטה הפריך מבחוץ.

תפוחי אדמה מזן ראזט או באטר הם בחירה מעולה לצ'יפס בזכות תכולת העמילנים הגבוהה. כשאתם בוחרים תפוחי אדמה, הקפידו תמיד לבחור את המוצקים מבניהם עם קליפה חלקה ללא פציעות, כתמים ירוקים או סימני נביטה. סימנים אלו מצביעים על גיל תפוח האדמה ויכולים להשפיע על הטעם והמרקם של הצ'יפס שלכם. הקפידו לשמור את תפוחי האדמה באזור קריר וחשוך בכדי לשמור על טריותם עד ההכנה.

איך לחתוך צ'יפס

חיתוך נכון של תפוחי אדמה לצ'יפס זה לא רק עניין של אסתטיקה, הוא משפיע משמעותית על המרקם ועל זמן הטיגון. לצ'יפס קלאסי, מומלץ להקפיד לחתוך את תפוחי האדמה למקלות בעובי של כסנטימטר. אחידות בגודל ובעובי תוודא שהצ'יפס יטוגן בצורה אחידה.

בכדי להשיג זאת, התחילו עם חיתוך חלק קטן מראש תפוח האדמה בכדי ליצור משטח יציב. לאחר מכן, חתכו את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות ואת הפרוסות חתכו שוב למקלות. אם אתם מעדיפים צ'יפס פריך יותר, חתכו את תפוחי האדמה למקלות דקים יותר. אם אתם מאלו שמעדיפים צ'יפס רך ואוורירי יותר מבפנים, חתכו את הצ'יפס למקלות עבים יותר.

שיטת ההשריה

מומלץ להשרות את הצ'יפס החתוך במי מלח קרים למשך 15-30 דקות. צעד זה הכרחי על מנת להסיר עודפי עמילן, מה שמוביל לצ'יפס קריספי ופחות שומני. ניתן להשרות את הצ'יפס גם ליותר משעה או למשך הלילה אך אז מומלץ להשתמש במים קרים ללא מלח.

לאחר ההשריה, הקפידו לייבש את הצ'יפס היטב עם מגבת נייר על מנת למנוע אידוי בזמן ההכנה. ההשריה לא רק משפרת את המרקם של הצ'יפס אלא גם מפחיתה את כמות האקרילאמיד, מה שהופך את הצ'יפס לבריא יותר.

תיבול ואיזון טעמים

שלב התיבול הוא השלב בו אתם יכולים להפוך ליצירתיים יותר. בעוד צ'יפס מומלח קלאסי הוא על זמני, אל תהססו להתנסות עם תיבולים שונים בכדי להגיע לצ'יפס שמושלם בשבילכם. בין הבחירות הפופולריות ניתן למנות אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור או אפילו מעט גבינת פרמזן לטוויסט גורמה. מומלץ לתבל את הצ'יפס מיד לאחר שייבשתם אותו ולפני שהוא נכנס לנינג'ה גריל. התזמון הזה יאפשר לתיבול להיטמע טוב יותר בזמן הטיגון.

אם אתם משתמשים בשמן, אין צורך ביותר מכמה טיפות, במיוחד לאור שיטת הטיגון היעילה של הנינג'ה גריל שמצריכה פחות שמן. ערבבו את הצ'יפס בקערה עם התבלינים והשמן בכדי לוודא כיסוי אחיד.

איך מכינים צ'יפס בנינג'ה גריל – צעד אחר צעד

  1. חממו את הנינג'ה לטמפרטורה של 200 מעלות במצב טיגון אוויר.
  2. כשהמכשיר חם, הניחו את הצ'יפס המתובל בשכבה אחידה בסלסלה הייעודית. הימנעו מלצופף את הצ'יפס בכדי להבטיח טיגון אחיד.
  3. טגנו את הצ'יפס למשך כ-15-25 דקות, תלוי בעובי הצ'יפס. עצרו באמצע בכדי לערבב את הצ'יפס עם מלקחיים על מנת לוודא השחמה אחידה.
  4. לאחר הסיום, הוציאו את הצ'יפס מהנינג'ה בזהירות והגישו מיד בכדי לא לאבד את הפריכות. ניתן גם להניח את הצ'יפס בתנור בטמפרטורה נמוכה עד להגשה.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לחמם צ'יפס מאתמול ולשמור עליו פריך

שדרוגים וטיפים למתקדמים

בכדי להגיע לצ'יפס מושלם בנינג'ה גריל בכל פעם מחדש, מומלץ לעקוב אחר כמה טיפים נוספים שיעשו את ההבדל.

נסו להשתמש בתפוחי אדמה טריים להכנת צ'יפס. תפוחי אדמה ישנים הם לרוב גם עם תכולת סוכרים גבוהה יותר, מה שיכול לגרום להשחמה מהירה. תפוחי אדמה מוצקים וטריים הם תמיד בחירה טובה יותר.

מומלץ גם לעקוב אחר זמן ההכנה בפעמים הראשונות ולהתאים את הזמנים ואת הטמפרטורה בהתאם לגודל ולעובי של הצ'יפס שלכם. צ'יפס דק יתבשל מהר יותר ומצריך מעקב הדוק יותר בכדי למנוע טיגון יתר בעוד צ'יפס עבה יצריך זמן טיגון ארוך יותר בכדי להשיג את הפנים הרך והאוורירי.

גם היחס לצ'יפס אחר ההכנה חשוב. אם אתם לא מתכננים להגיש את הצ'יפס מיד, הימנעו מלסגור אותו בקופסא אטומה, מה שעלול להוביל ללכידת אדים ולהפוך את הצ'יפס לסמרטוטי. במקום הניחו לו לנוח על רשת תנור בחוץ או בטמפרטורה נמוכה בתוך התנור עד להגשה.

מתכון לצ'יפס בנינג'ה גריל

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים מזן רוזט או באטר או זן אחר עם תכולת עמילן גבוהה
  • 2 כפות שמן זית (לא חובה)
  • מלח לתיבול
  • תבלינים נוספים לבחירה: אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור
מתכון לצ'יפס בנינג'ה גריל
מתכון לצ'יפס בנינג'ה גריל

הוראות הכנה

  1. שטפו וקלפו את תפוחי האדמה, חתכו למקלות בגודל ועובי שווה של כסנטימטר.
  2. השרו את מקלות הצ'יפס במים קרים לחצי שעה לפחות בכדי להסיר עודפי עמילנים.
  3. ייבשו היטב את הצ'יפס עם מגבת נייר.
  4. ערבבו את הצ'יפס בקערה עם תבלינים ושמן זית.
  5. חממו את הנינג'ה גריל ל-200 מעלות במצב טיגון אוויר.
  6. כשהמכשיר חם, הניחו את הצ'יפס בשכבה אחידה בסלסלת הגריל וטגנו למשך 15-25 דקות, בהתאם לעובי הצ'יפס. עצרו וערבבו באמצע.
  7. הוציאו את הצ'יפס בזהירות מהמכשיר והגישו חם עם רטבים אהובים.

יש לכם טיפ מנצח להכנת צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל? שתפו אותנו ואת הזללנים הרעבים בתגובות..

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
18 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments