לקראת שבת: איך לאפות חלה בנינג'ה גריל

יש דרך אלטרנטיבית להכין חלה לשבת. איך להכין חלה בנינג'ה גריל צעד אחר צעד עם כל הטיפים והטריקים הקטנים ומתכון קלאסי שעובד בכל פעם
איך להכין חלה בנינג'ה גריל
איך להכין חלה בנינג'ה גריל
שיתוף

מתכננים לאפות חלה לקראת שבת? למה שלא תנסו להכין אותה בנינג'ה גריל? אמנם הכנת חלה בנינג'ה גריל נשמע כמו מעשה לא שגרתי, אך רב התכליתיות של המכשיר מאפשרת לנו לגלות אופקים חדשים. במדריך הבא נחלוק מתכון לחלה בנינג'ה גריל שעובד בכל פעם, מדריך צעד אחר צעד לאפייה בנינג'ה וטעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן.

הנינג'ה פודי גריל ידוע לרוב בזכות יכולות הגריל שלו, אך יכול להפתיע רבים גם עם יכולות האפייה. פיזור החום האחיד והיכולת לשלוט בטמפרטורה הופכת אותו לאלטרנטיבה מתאימה לתנור הקלאסי.

מתכון לחלה בנינג'ה גריל

מרכיבים

  • 500 גרם קמח לבן (4 כוסות)
  • רבע כוס סוכר
  • 1.5 כפיות מלח
  • כף שמרים יבשים
  • ביצה גדולה (פלוס ביצה נוספת להברשה)
  • רבע כוס שמן צמחי
  • 3/4 כוס מים פושרים

עוד טעימה: איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן

הוראות הכנה

הכנת הבצק

  1. ערבבו בקערה קטנה את השמרים עם מים פושרים וכפית סוכר. המתינו עשר דקות עד שהתערובת מקציפה והשמרים מופעלים.
  2. בקערה גדולה ערבבו קמח, שאר הסוכר והמלח. צרו באר במרכז והוסיפו את תערובת השמרים, השמן ו-2 ביצים טרופות.
  3. ערבבו את המרכיבים בהדרגה עד קבלת בצק. העבירו למשטח מקומח והמשיכו ללוש במשך 10 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי, לא דביק מדי ולא יבש.
  4. הניחו את הבצק בקערה משומנת וכסו עם מטלית לחה. הניחו לבצק לתפוח באזור חמים במטבח למשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עוד טעימה: איך עושים הפרשת חלה?

עיצוב החלה והתפחה שנייה

  1. לחצו על הבצק והוציאו מעט אוויר מהבצק בקערה. העבירו למשטח מקומח וחלקו את הבצק לחלקים שווים, תלוי בקליעה המועדפת עליכם.
  2. גלגלו כל חתיכה לרצועה ארוכה והמשיכו עם שאר החתיכות. הקפידו ליצור רצועות שוות באורך ובעובי.
  3. קלעו את החלה על פי טעמכם והניחו את החלה הקלועה בתבנית אינגליש קייק פשוטה או ייעודית לנינג'ה עם נייר אפייה.
  4. כסו עם מטלית לחה והניחו לתפיחה שנייה במשך חצי שעה עד שעה.
  5. הברישו את החלה התפוחה עם ביצה טרופה ופזרו שומשום, פרג או תוספת אחרת אהובה.
מתכון לחלה בנינג'ה גריל
מתכון לחלה בנינג'ה גריל

אפיית החלה בנינג'ה גריל

  1. הפעילו את הנינג'ה גריל על תכנית אפייה (Bake) וכוונו לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. כשהמכשיר חם, הניחו את התבנית עם החלה בתוך הגריל. אם יש לכם מודל עם רשת צלייה, השתמשו בה בכדי לוודא פיזור חום אחיד
  3. אפו למשך 25 דקות ובדקו את מצב החלה כמה דקות לפני הסיום. כל דגם מתנהג מעט אחרת ולעיתים החלה תאפה מהר בהרבה מבתנור מסורתי.
  4. החלה מוכנה כשהיא משחימה היטב ומשמיעה צליל חלול בנקישה.
  5. לאחר האפייה, העבירו את החלה לרשת תנור בכדי לצנן אותה מעט ועטפו במגבת מטבח נקייה בכדי למנוע התייבשות.

יש לכם טיפ מנצח להכנת חלה בנינג'ה גריל? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments