צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל

הדרך אל תפוחי אדמה מושלמים וקריספיים מעולם לא הייתה קצרה יותר. כך תכינו תפוחי אדמה צלויים ופריכים בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות
איך להכין תפוחי אדמה בנינג'ה גריל
איך להכין תפוחי אדמה בנינג'ה גריל
שיתוף

אין כמו הסיפוק המתפשט בעת נגיסה בתפוח אדמה צלוי עד לשלמות עם מעטה זהוב ופריך ופנים רך ונימוח. הדרך לתפוחי אדמה פריכים שכאלו נראית לעיתים מייגעת במיוחד אך דווקא בעזרת נינג'ה גריל לצדכם, ייתכן ותגיעו לתוצאה המיוחלת בקלות מפתיעה.

במדריך הבא נפרט את הצעדים שיעזרו לכם לשלוט באמנות המופלאה של צליית תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל, בין אם אתם שפים מדופלמים או בשלנים חובבים.

עוד טעימה: איך מכינים סטייק בנינג'ה גריל בלי כל הבלגן

איך להכין תפוחי אדמה בנינג'ה גריל?

הכנות מקדימות

תפוחי אדמה: בחרו תפוחי אדמה עתירים בעמילנים כמו סיפרא או דזירה בצבע אחיד וללא נבטים.

שטיפה וקילוף: שטפו את תפוחי האדמה היטב תחת זרם מים קרים בכדי להסיר אבק ולכלוך. אם אתם מעדיפים להשאיר את הקליפה, שפשפו את תפוחי האדמה היטב. למרקם חלק יותר, קלפו את תפוחי האדמה בעזרת קולפן חד.

חיתוך: השתדלו לחתוך את תפוחי האדמה בגודל אחיד בכדי לוודא צלייה אחידה. חתכו את תפוחי האדמה לפלחים או לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.

תיבול: הניחו את תפוחי האדמה החתוכים בקערה גדולה, הוסיפו שמן זית או חמאה מומסת וערבבו היטב. הוסיפו מלח, פלפל שחור, שום או כל תבלין או עשב תיבול אחר שאתם אוהבים.

מנוחה: הניחו לתפוחי האדמה המתובלים לנוח כ-10 דקות בכדי לאפשר לתפוחי האדמה לספוג את הטעמים והתבלינים.

הגדרות נינג'ה גריל

הדגמים השונים של נינג'ה גריל מציעים מבחר הגדרות למגוון מטרות מצלייה ואפייה ועד לבישול וטיגון ללא שמן.

הגדרה רצויה: לצליית תפוחי אדמה בנינג'ה גריל מומלץ לבחור במצב 'גריל' ולכוון לטמפרטורה של 220 מעלות. בהגדרות אלו תוכלו להשיג את המעטה הקריספי המיוחל עם תוכן רך ונימוח.

חימום מקדים: תמיד חממו את הנינג'ה גריל לטמפרטורה הרצויה והמתינו עד לחיווי הנורה בטרם תוסיפו את תפחי האדמה, כך תקבלו מעטה חיצוני פריך יותר.

עוד טעימה: האם צריך לקלף תפוחי אדמה לפני הבישול?

הוראות הכנה

מוסיפים את תפוחי האדמה: פזרו את תפוחי האדמה המתובלים במגש הגריל וודאו שהם מרווחים מספיק. אל תעמיסו יותר מדי תפוחי אדמה בכדי למנוע צלייה לא אחידה ואת איבוד הפריכות.

זמן צלייה: הפעילו את הנינג'ה לכ-25 דקות. הזמן ישתנה בהתאם לגודל חתיכות תפוחי האדמה כך שתמיד מומלץ לבדוק במהלך הצלייה את מצבם ועד כמה הם מוכנים.

הופכים באמצע: לאחר 12-13 דקות הפכו את תפוחי האדמה בעזרת מרית פלסטיק בכדי לוודא השחמה ופריכות מכל הצדדים. חלק מהדגמים מגיעים עם תזכורת להפיכה, כך שמומלץ להשתמש באופציה.

מסיימים צלייה: לאחר הסיום בדקו את רמת המוכנות של תפוחי האדמה הצלויים. המעטה החיצוני צריך להיות זהוב והפנים רך ונימוח. הוסיפו מספר דקות צלייה במידת הצורך. הגישו חם.

אחסון: שאריות תפוחי אדמה אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר ולחמם מחדש בנינג'ה גריל בכדי לחדש את הפריכות. הימנעו מחימום במיקרוגל בכדי לא לאבד את הפריכות.

עוד טעימה: איך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש

שאלות ותשובות

אפשר לצלות גם בטטות בנינג'ה גריל במקום תפוחי אדמה?

לחלוטין, גם בטטות ייצלו היטב בנינג'ה גריל. ייתכן ותצטרכו לשנות מעט את הזמנים מאחר ובטטות נוטות להתבשל מעט מהר יותר מתפוחי אדמה.

תפוחי האדמה לא יצאו פריכים מספיק, מה אפשר לעשות?

וודאו שהנינג'ה גריל הגיע לטמפרטורה הרצויה בטרם תכניסו את תפוחי האדמה והימנעו מהעמסת יתר על המגש. הקפידו גם להפוך את תפוחי האדמה באמצע ההכנה בכדי לוודא צלייה אחידה מכל הצדדים. אם עדיין לא הגעתם לפריכות הרצויה, נסו להוסיף כמה דקות נוספות של צלייה.

צריך לשמן את הנינג'ה לפני הוספת תפוחי האדמה?

לא, אין צורך לשלם את שטח הפנים של הנינג'ה אם כבר הוספתם לתפוחי האדמה שמן לפני כן. משטח הנון-סטיק אמור לספק צלייה קלה ללא הידבקות.

איך לנקות את הנינג'ה גריל לאחר צליית תפוחי אדמה?

הניחו לנינג'ה גריל להתקרר לחלוטין ונגבו עם מטלית לחה. השתמשו במעט סבון כלים עדין לכתמים עיקשים. תמיד עקבו קודם לכן אחר הוראות היצרן של הדגם הספציפי שלכם לתוצאות הטובות ביותר.

מתכון לתפוחי אדמה בנינג'ה גריל
מתכון לתפוחי אדמה בנינג'ה גריל

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה להכין צ'יפס בנינג'ה

מתכון: תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל

מרכיבים

  • תפוחי אדמה טריים ועתירי עמילן.
  • שמן זית או חמאה ממוסת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עשבי תיבול (רוזמרין, טימין)
  • שום כתוש

הוראות הכנה

  1. חממו את הנינג'ה גריל ל-220 מעלות על מצב גריל
  2. שטפו היטב וקלפו אם אתם מעדיפים. חתכו לחתיכות בגודל שווה.
  3. ערבבו בקערה את תפוחי האדמה עם שמן או חמאה והוסיפו תבלינים.
  4. הניחו את תפוחי האדמה לאחר שהנינג'ה הגיע לטמפרטורה הרצויה. הקפידו על רווחים.
  5. הפעילו ל-20-30 דקות בהתאם לגודל תפוחי האדמה והפכו באמצע עד לקבלת גוון זהוב.
  6. הגישו חם.
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments