כולנו אוהבים צ'יפס, אמנם יש את אלו שיכולים להישבע בצ'יפס רך וסמרטוטי נוסח אלו שתמצאו במסעדות פועלים ושווארמיות אך הפוסט הבא מיועד עבור אלו שמכורים לקראנץ' ולא מוכנים לקבל דבר מלבד צ'יפס קריספי בכל נגיסה ונגיסה.
אמנם אנחנו בדרך כלל מחסלים צ'יפס קריספי שיצא מהטיגון בזה הרגע תוך דקות ספורות בדרך כלל, אך אם הכנתם כמויות גדולות מדי של צ'יפס וחוששים שלא תצליחו לחמם אותו מחדש תוך שמירה על הקריספיות האהובה, חשבו שוב – יש לנו את הפתרונות.
עוד טעימה: קריספי במיוחד – מתכון לשניצל בתנור שחייבים לנסות
איך לחמם צ'יפס מאתמול?
בפוסט הבא נספר לכם על 3 דרכים לחימום צ'יפס מחדש שיחזירו אותו לחיים יחד עם הקריספיות המיוחלת. לכל שיטה צירפנו את דירוג מידת היעילות שלה ופירטנו על יתרונותיה וחסרונותיה.
עוד טעימה: איך לחמם פירה מאתמול למרקם מושלם
חימום בסיר טיגון ללא שמן
השיטה הראשונה לחימום מחדש של צ'יפס שהופכת יותר ויותר פופולרית בשנים האחרונות עושה שימוש בסיר טיגון ללא שמן או במכשירים נוסח נינג'ה גריל. בשיטה זו האוויר החם מתערבל לו סביב הצ'יפס והופך אותו לקריספי שוב. גלו איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות.
- חממו את הסיר ל-190 מעלות ורססו את הסלסלה עם מעט ספריי שמן
- הניחו את הצ'יפס בשכבה אחידה תוך השארת רווח מספק
- חממו למשך 10 דקות תוך ערבוב קל באמצע עד שהצ'יפס קריספי וזהוב
- תבלו עם מלח או תבלינים אהובים אחרים.
מידת יעילות: 5/5
שיטה זו מהירה, קלה ויעילה במיוחד בהחזרת צ'יפס לחיים והפיכתו לקריספי, היא גם משתמש בפחות שמן מטיגון וצורכת פחות אנרגיה. לעומת זאת, סירי טיגון ללא שמן אינם נפוצים עדיין כמו תנורים וכיריים ובחלק מן הדגמים הקטנים פחות יעיל לחימום כמויות גדולות של צ'יפס.
עוד טעימה: איך לחמם שניצל מאתמול בקלות ובמהירות
טיגון צ'יפס מחדש
השיטה הנוספת והפופולרית ביותר לחימום מחדש של צ'יפס תוך שמירה על הקריספיות היא באמצעות טיגון מחודש בשמן. ניתן לטגן לבחירתכם בשמן עמוק או במחבת עם מעט שמן. השיטה עובדת היטב בהחזרת הקריספיות מאחר והשמן מחמם במהירות את פני השטח של הצ'יפס והופך אותו לקראנצ'י תוך שמירה על רכות בפנים.
- חממו כמה כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהשמן מתחיל לבעבע.
- בינתיים ייבשו היטב את הצ'יפס עם מגבת נייר והוסיפו למחבת בשכבה אחת אחידה בלי לצופף מדי.
- טגנו למשך 2-3 דקות והפכו באמצע עד שהצ'יפס זהובים וקריספיים.
- העבירו את הצ'יפס לצלחת עם נייר מגבת והמליחו לטעמכם.
מידת יעילות: 4/5
שיטה זו מספקת צ'יפס קריספי שמרגיש כאילו יצא הרגע מטיגון ראשון אך מצריך שימוש בעוד שמן, אופציה פחות טובה אם אתם מנסים לשמור על הבריאות ולהפחית בכמויות השומן והקלוריות.
אפיית צ'יפס בתנור
אם אתם מעדיפים להימנע מטיגון בשמן, תוכלו גם לאפות מחדש את הצ'יפס בתנור האפייה הביתי בעזרת נייר אלומיניום מקומט כבסיס. שיטה זו מאפשרת לחום להגיע לאזור נרחב יותר ולחמם את הצ'יפס מחדש בצורה אחידה ואמינה תוך שמירה על קריספיות.
- חממו את התנור ל-200 מעלות והכינו תבנית אפייה עם נייר אלומיניום
- קמטו מעט את נייר האלומיניום על מנת ליצור בליטות קטנות
- פזרו את הצ'יפס על נייר האלומיניום בשכבה אחת תוך השארת מרווחים ביניהם
- רססו או זלפו מעט שמן לפי טעמכם על הצ'יפס
- אפו למשך 15-20 דקות והפכו באמצע עד שהצ'יפס משחים והופך לקריספי שוב
- תבלו עם מלח או עם התבלינים המועדפים עליכם.
מידת יעילות: 3/5
שיטה זו קלה ויעילה לביצוע ולא מצריכה ציוד נוסף או כמויות גדולות של שמן, בנוסף היא מאפשרת חימום מחדש של כמויות גדולות יותר מטיגון. לעומת זאת, אפייה בתנור תיקח לרוב יותר זמן מטיגון ולא תספק קריספיות אולטימטיבית כמו בטיגון. הצ'יפס גם עלול להישרף או להתייבש אם נאפה יותר מדי זמן.
בנוסף רבים מתנגדים לשימוש בנייר אלומיניום בהכנת מזון מתוך חשש שחומרים יזלגו אל תוך המזון בזמן החימום בהתנהלות לא נכונה. אם אתם בוחרים להשתמש בשיטה הקפידו על קימוט נייר הכסף כדי להפחית את נקודות המגע של הצ'יפס עם נייר הכסף, הוסיפו שמן כדי למנוע הידבקות של הצ'יפס והקפידו לא לאפות יתר על המידה.
לסיכום, הצגנו 3 דרכים לחימום צ'יפס שיאפשר לכם להחזיר לו את הקריספיות המיוחלת, בהתאם להעדפתכם, הזמן הפנוי והכלים שברשותכם. בחרו את השיטה שמתאימה לכם ביותר ושתפו אותנו בתגובות האם הכל היה קראנצ'י.
המידע בכתבה אינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא ואין לראות בו בדרך כלשהי ייעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול.