אין ספק ששום הוא אחד מהמרכיבים הנפוצים והאהובים בכל מטבח בעולם עם טעמים שמעשירים כל מאכל באשר הוא אך הריח החזק שנדבק לאחר כל חיתוך שום וסירובו להעלם גם לאחר קרצוף נמרץ של הידיים יכול לפעמים לשגע.
מרתה סטיוארט שנחשבת לכוהנת הגדולה של המטבח האמריקאי שיתפה בערוץ הטיק טוק שלה טיפ להורדת ריח שום מהידיים שהפך לוויראלי במהירות שיא.
בקליפ בן 13 השניות עומדת סטיוארט מעל כיור ומדגימה בעזרת סכין פלדת אל חלד גדולה את השיטה שלטענתה יכולה להוריד ריח שום מהידיים בקלות ובמהירות בכל פעם.
עוד טעימה: כל השיטות להוריד ריח שום מהידיים
איך להעביר ריח של שום מהידיים על פי מרתה סטיוארט
"אתם יודעים איך להוריד ריח שום מהידיים?" שואלת סטיוארט בתחילת הסרטון. על פי סטיוארט כל מה שתצטרכו לעשות בכדי להעביר את ריח השום והידיים זה לשפשף את האצבעות על החלק השטוח של הסכין תחת זרם מים חמים בכיור. "פתחו את הברז על מים חמים ותשתמשו כך בסכין, כל דבר מפלדת אל חלד, רק שפשפו את האצבעות תחת מים זורמים וריח השום ייעלם".
עוד טעימה: שום שרוף זה לא גזרת גורל – כך תטגנו שום כמו שצריך
הסרטון צבר במהירות מיליוני צפיות ומאות תגובות. חלק מן המגיבים שיבחו את השיטה והצהירו כי היא אכן עובדת בעוד אחרים פקפקו ביעילותה. רבים מהצופים התלוננו ללא קשר ליעילות השיטה על הבחירה להציע לאנשים לשפשף אצבעות על גבי סכין, אקט שיכול להיות מסוכן ולגרום לחתכים עמוקים והמליצו להחליף את הסכין בכלי אחר מפלדת אל חלד.
לסרטון המלא של סטיוארט לחצו כאן
לטיפ של סטיוארט אין הוכחה מדעית חותכת אך ההסבר לתופעה לכאורה נמצא במפגשבין אחד מהכימיקלים המכילים גופרית ותורמים לטעמו וריחו החזק של השום – אליצין לפלדת אל חלד שהיא סוג של סגסוגת ובה מלבד ברזל גם כרום שיוצר שכבה שמגנה על הברזל מלהחליד.
המפגש בין שכבת הכרום לאליצין מייצרת לפי המצדדים בשיטה של סטיוארט תגובה הגורמת לאליצין להיצמד לסכין מפלדת אל חלד במקום אל הידיים.
מחקרים עצמאיים שערכו מדענים שונים לאורך השנים לא מצאו עדות מדעית מוצקה ליעילות השיטה אך ככל הנראה הדרך הטובה ביותר לגלות היא לנסות גם אתם בעצמכם ולרחרח את הידיים בתקווה שריח השום התפוגג לו.
ניסיתם והצלחתם? שתפו אותנו בתגובות. יש לכם שיטה מנצחת אחרת להעברת ריח שום מהידיים? שתפו גם כן. בתאבון.