רגע לפני שפורים 2022 מגיע והקונדיטוריות מתמלאות באוזני המן, אספנו מהרשת כל מתכון לאוזני המן שכדאי לכם לאפות בבית מהשפים והקונדיטורים המובילים בישראל עם הטיפים הקטנים והסודות שיעזרו לכם לאפות את אוזן ההמן המושלמת לחג.
קלאסיות במילוי פרג, מיוחדות עם מילויים מיוחדים ואפילו אוזני המן מלוחות עם גבינות וירקות, כל המתכונים למי שמעדיף לאפות בעצמו את העוגייה הפופולרית בבית, ברשימה שלפניכם.
מתכון לאוזני המן של השפים והקונדיטורים המובילים בישראל
אוזני המן זברה במילוי של קרין גורן
\קרין גורן מציעה מתכון לאוזני המן נימוחות וחמאתיות עם קקאו במראה ייחודי ומפוספס.. הסוד לדבריה של גורן הוא הבצק עם תוספת חלמונים שהופך את העוגיות לעדינות במיוחד. למלית גורן משתמש בממרח תמרים קלאסי.
למתכון המלא בבלוג של קרין גורן
אוזני המן במילוי מרציפן וגרידת תפוז של מיקי שמו
הקונדיטור מיקי שמו מגיש מתכון לאוזני המן במילוי מרציפן איכותי וגרידת תפוז. שמו משלב בבצק אבקת סוכר ואבקת שקדים, מה שמייצר עוגייה נימוחה ורכה. שמו גם מקפיד למלא כל עוגייה בכמות נדיבה של מילוי.
אוזני המן במילוי ריקוטה מבצק פריך של דודו אוטמזגין
שף פטיסייר דודו אוטמזגין חולק את הגרסא שלו לאוזני המן במילוי מעודן של גבינת ריקוטה. אוטמזגין מוסיף לבצק הפריך אבקת סוכר, שמנת מתוקה וטאץ' של גרידת לימון.
אוזני המן במילוי שוקולד של אלון שבו
הקונדיטור אלון שבו, שפתח לא מכבר ברחוב צ'לנוב בתל אביב קונדיטוריה מדוברת, מציע בבלוג שלו מתכון לאוזני המן קלאסיות במלית שוקולד ושקדים וגם מלית בונוס למתקדמים של מלית פרג עם חלב, דבש ושקדים טחונים.
אוזני המן במילוי תמרים מסאלה של רולדין
שף קונדיטור שלומי פדידה, הקונדיטור הראשי של מאפיית רולדין מציע מתכון לאוזני המן מסורתיות במילוי תמרים וטאץ' של גראם מסאלה שלוקח את העוגייה הקלאסית למחוזות חדשים.
אוזני המן במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה של דלאל
שף-קונדיטור ענר צלאל ממאפיית דלאל מגיש מתכון לאוזני המן במילוי קרם פיסטוק עשיר ודובדבני אמרנה. קרם הפיסטוק מכיל מחית פיסטוק אמיתית שמעשיר את אוזן ההמן בטעמים חזקים של פיסטוק.
אוזני המן במילוי דלעת ובשר של ארז קומורובסקי
שף ארז קומורובסקי מציע גרסא מלוחה ומפתיעה לאוזן המן במילוי דלעת עם בשר או בלי. הגרסא הזו לאוזן המן היא למעשה מאפה בוכרי בשם ביצ'ק, הבצק מכיל קמח לחם, שמן זית וחומץ והמילוי עם בשר בקר, דלעת ובצל
אוזני המן מלוחות עם בטטה וגבינת עיזים של מאפיית לחמים
מאפיית לחמים מציעה מתכון גרסא מלוחה של אוזני המן במילוי בטטות, גבינת עיזים, אגוזי מלך ושום. לסיום מברישים בלחמים את אוזני ההמן בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אוזני המן במילוי שזיפים ואגוזים של אסטלה
הקונדיטורית אסטלה מציעה מתכון לאוזני המן במילוי שזיפים. המילוי של אסטלה מכיל מלבד ריבת שזיפים, גם ריבת לימון ואגוזי מלך או פקאן והבצק הפריך מכיל כמות נדיבה של חמאה ואבקת סוכר.
למתכון המלא באתר של אסטלה
אוזני המן במילוי דבש ואגוזים של אבי ביטון
השף אבי ביטון מציע אוזני המן מבצק חמאתי במילוי של אגוזים, צימוקים ודבש עם סוכר וקינמון. ביטון מוסיף לבצק גם שמנת מתוקה וגרידת תפוז עם לימון
אוזני המן פאי תפוחים של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מחדשת עם אוזני המן פריכות וחמאתיות במילוי של תפוחים מקורמלים, חמאה וקינמון. במקום הבצק הפריך הקלאסי, משתמשת אהרוני בבצק עלים שיוצר מאפה שמזכיר פאי תפוחים בסגנון פורימי.