פורים כבר כאן, וכרגיל – אנחנו בדילמה. לשמור על המסורת עם אוזן המן פרג ולהרגיש כמו בני 80 או לנסות חידושים ולהסתכן במפח נפש ומילויים מוזרים מדי אפילו בשבילנו?
לבסוף, למענכם ורק למענכם, יצאנו למסע בין הקונדיטוריות המובילות בחיפוש אחר אוזני המן שיוצאות מגבולות המוכר והידוע. לא סתם טעימות – חיפשנו את אלה שחושבות אחרת, שמביאות משהו חדש לשולחן ומצליחות להפוך את קערת אוזני ההמן על פיה.
קבלו את 7 אוזני המן הכי ייחודיות שתמצאו לכבוד פורים 2025:
ביסקוטי – אוזן המן סינבון
היציאה של ביסקוטי השנה היא מסוג החיבורים שגורמים לך לתהות: למה לעזאזל זה לא היה קיים עד עכשיו? אמנם סינמון רול לא תפס אף פעם בישראל משום מה, אבל בתור חובב קינמון מושבע, השילוב הזה היה בול במקום.
מדובר למעשה באוזן המן מבצק חמאתי עם קינמון, קרם פטיסייר קינמון, בזיגוג "אייסינג" וקראמבל קינמון, וכן, זה טוב כמו שזה נשמע.

הבצק החמאתי נהנה מטעם בולט של קינמון לחובבי הז'אנר, קרם הפטיסייר מדויק אף הוא וקראמבל הקינמון מוסיף מרקם כיפי שסוגר מעגל מושלם.
המבחן האמיתי? הבאתי קופסה לישיבת צוות במשרד וזו התרוקנה עוד לפני שסיימנו לדבר על המצגת הראשונה.
המחיר: 47 ₪ למארז 300 גרם
רולדין – אוזן המן שוקולד-חמאת בוטנים
כשבוחנים את האבולוציה של אוזני המן, שוקולד-חמאת בוטנים מסמל את קפיצת המדרגה. זה כבר לא אוזן המן חמודה – זה מאפה בליגה של קינוחים רציניים.

בגרסה של רולדין מצאנו בצק סבלה שקדים, מילוי שוקולד וטופי חמאת בוטנים, עם ציפוי קראסט אגוזי לוז ושברי ופל. זה כמו שלושה קינוחים נפרדים שהתאחדו לכדי אוזן המן אחת, והדבר המפתיע – זה עובד.
השילוב בין המתוק לטעם המלוח של חמאת הבוטנים יוצר חגיגה בפה והקראנץ' של שברי הוופל מוסיף מרקם שאי אפשר להתחרות בו.
המחיר: 6 ₪ ליחידה
EATS – אוזן המן קאצ'ו אה פפה
מוכנים לעזוב את אזור הנוחות? השפית מיכל אפשטיין ממאפיית EATS הפופולרית בהחלט מוכנה לקחת אתכם למסע הזה. אוזן המן מלוחה היא אולי לא מה שצרכן אוזני ההמן הממוצע יבחר לחג, אך במקרה הזה מדובר בשחיתות של ממש ששווה כל נגיסה.

הבסיס הוא בצק עלים עדין (כבר פה יש חדשנות) עם מילוי קרם פרמזן ופלפל שחור. התוצאה היא חוויה שמבלבלת את המוח בהתחלה – "רגע, זו אוזן המן או מאפה צרפתי?" – אבל אחרי הביס השני אתה כבר מבין את העניין.
הפלפל השחור הוא הכוכב האמיתי כאן. הוא נותן קצת חריפות עדינה שחותכת את העושר של הגבינה ויוצרת איזון מושלם.
המחיר: 46 ₪ למארז 8 יחידות
לחמים – כובע נפוליאון
אמנם מדובר כבר באוזן המן שמככבת כבר מספר שנים ברשת של מאפיית לחמים, אך כל שנה היא כובשת את ליבנו מחדש.
לחמים פשוט לקחו את המבנה הקלאסי של אוזן המן, הכניסו קצת השראה מצרפת ויצרו ספק עוגייה ספק מאפה בצורת כובע עם עדינות וטעמים שמרגישים כמו פיצוח מושלם של פורים.

הבצק דקיק ועשיר בחמאה ושקדים טחונים, ובמרכז יש כדור מרציפן ארומטי. הטעם עדין ולא מתקתק מדי – המרציפן עשוי כהלכה, עם נוכחות ברורה של שקדים איכותיים.
מה שמפתיע במיוחד הוא כמה מעט פירורים יש – הבצק נשאר שלם כשנוגסים בו, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לאכילה בדרך או (חשוב לא פחות) בפגישות עבודה.
המחיר: 16.20 ₪ ל-100 גרם
מיקי שמו – אוזן המן שמרים ריקוטה וצימוקים
בקונדיטוריית מיקי שמו החליטו להחליף את הבצק הפריך המסורתי בבצק שמרים, לטובת אלו שפחות מתחברים למרקם הקלאסי של בצק אוזני המן, או בעצם אוזן המן לאנשים שלא אוהבים אוזני המן.

הבצק העשיר המילוי של ריקוטה, צימוקים ואגוזים, מייצר טעמים שמזכירים יותר מאפה איטלקי מאשר אוזן המן קלאסית. החמיצות העדינה של הריקוטה מאזנת את המתיקות הטבעית של הצימוקים, וכל זה בתוך בצק שמרים אוורירי ורך.
המחיר: 8 ₪ ליחידה
פיקה – סמלה קצפת ואגוזים
אוזן המן נורדית עם הל, קצפת וקרם אגוזים שנולדה מהכלאה בין מאפה שוודי מסורתי לבין המאפה היהודי הקלאסי. פיקה לקחו את הסמלה (קינוח שוודי מפורסם) והתאימו אותו לפורמט של אוזן המן. והתוצאה? זיקוקים בפה.

מה שמייחד את האוזן הזו הוא השימוש בהל כתבלין מוביל בבצק השמרים. ההל נותן ארומה שמזכירה ארצות קרות וחמימות ביתית בו-זמנית. הקצפת האוורירית וקרם האגוזים המרציפני משלימים את החוויה, ועוגיית הוניל הקטנה מעל היא בונוס שמשדרג את הביס לחוויה הוליסטית שלמה.
המחיר: 10 ₪ ליחידה
דלאל – אוזן המן בננה לוטי
קונדיטוריית דלאל לקחו השראה ממטבח שרחוק מאוד מהמטבח היהודי המסורתי. בננה לוטי, אם יש עוד מישהו שלא מכיר את המושג, הוא קינוח תאילנדי פופולרי של בננה מטוגנת, והתרגום שלו לאוזן המן הוא מהלך מבריק.

הבצק החמאתי פריך בחוץ ורך בפנים, ומילוי הבננה מדויק – לא מתוק מדי, לא מלאכותי, אלא עם טעם טבעי של בננה בשלה. יש כאן משהו מפתיע שעובד מעבר לציפיות, וזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים בקינוחים שלנו.
המחיר: 8 ₪ ליחידה
המנצחת הגדולה
אחרי כל הטעימות, זללני המערכת הכתירו את אוזן ההמן בטעם סינבון של ביסקוטי כמנצחת. היא מחדשת בלי לאבד את הקשר למסורת, והביצוע פשוט מושלם. גם אוזן ההמן בגרסה השוודית של פיקה קצרה מחמאות בזכות שילוב הטעמים הלא שגרתי.
לצד הסינבון של ביסקוטי והסמלה של פיקה, רבים מהחברים עפו על הקאצ'ו אה פפה של EATS, יש משהו מרענן בלטעום אוזן המן שלא מתחרה על תואר "הכי מתוק", אלא מציעה כיוון אחר לגמרי ומצליחה לעשות זאת באלגנטיות מרשימה. חג פורים שמח!