איך לנקות סכינים מחלודה וכתמים
קרדיט תמונה – Pixabay

חותכים עניין: איך לנקות סכיני מטבח מחלודה וכתמים

סכיני מטבח משמשים אותנו כמעט בכל הכנת ארוחה ועלולים לצבור לכלוך וחלודה בטיפול לא נכון. כך תנקו סכינים מחלודה וכתמים בדרך הנכונה
שיתוף

תוכן עניינים

בין אם לחיתוך, קיצוץ או פריסה, סכיני המטבח משמשים אותנו כמעט בכל הכנת ארוחה במהלך היום. אך כדי לשמור על הסכינים האהובים עליכם במצב המיטבי לאורך זמן יש לדעת איך לשמור עליהן ביום יום ואיך לנקות סכיני מטבח בדרך הכי יעילה ובטוחה שתשמור על הסכינים ועליכם נקיים ושלמים.

עוד טעימה: איך לנקות כפות עץ ביעילות

איך לנקות סכינים

מים וסבון

מומלץ לשטוף את הסכינים שלכם מיד לאחר כל שימוש במים וסבון כלים בכדי למנוע התייבשות מזון והיווצרות כתמים. הקפידו לנקות את הסכינים כשהלהב רחוק מהאצבעות בעזרת ספוג רך או מטלית מיקרופייבר.

במקרה ויש שאריות מזון שהתייבשו לסכינים ניתן להשרות אותן בקערה עם מים חמימים למספר דקות ולנקות לאחר מכן עם ספוג רך וסבון כלים. לאחר השטיפה חשוב לייבש את הסכינים היטב בעזרת מטלית יבשה.

בכל מקרה הימנעו מלהכניס סכינים איכותיות למדיח הכלים בכדי לא לשחוק ולפגום ביעילותן לאורך זמן.

עוד טעימה: איך לנקות קרש חיתוך במהירות וביעילות וגם איך להבריק את הכיור בכל פעם מחדש

איך למנוע מסכינים להחליד

בכל מפגש בין ברזל או פלדה, חמצן ולחות עלולה להיווצר חלודה, זו הסיבה שחשוב לשמור על כמה כללים פשוטים בתחזוק השוטף של סכיני המטבח ובכך להימנע מכתמי חלודה.

הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לשטוף את סכין המטבח מיד בתום השימוש ולא להשאיר אותן בכיור שם הן עלולות לצבור לחות. שטפו את הסכינים עם מים וסבון וייבשו היטב עם מטלית נקייה. בצורה כזו הסכינים ייחשפו ללחות מינימלית וחלודה לא תוכל להיווצר בקלות.

בנוסף כאמור, יש להימנע ככל האפשר מניקיון של סכיני המטבח במדיח הכלים שם הן נחשפות ללחות וטמפרטורות גבוהות וכימיקלים שעלולים לפגוע בציפויים וליצור חלודה.

חשוב גם לאחסן את הסכינים שלכם על פס מגנטי, בבלוק סכינים או במגרה ייעודית ויבשה בכדי למנוע חיכוך בכלים אחרים ולהכניס לחות ללהב.

לבסוף, הימנעו משימוש בחומרי ניקיון חזקים עם כימיקלים שעלולים לפגוע בציפויים ובסכין עצמה ולעודד יצירת חלודה.

איך להסיר חלודה מסכיני מטבח

אם כבר נוצרה חלודה על הסכינים, ניתן להסיר אותה בעזרת כמה שיטות נבחרות בעזרת חפצים וחומרי גלם שניתן למצוא בכל מטבח.

תפוח אדמה

תפוחי אדמה מכילים חומצה אוקסלית שמסייעת בהסרת חלודה בקלות ובמהירות. כל מה שתצטרכו לעשות זה להחדיר את להב הסכין עמוק בתפוח אדמה גדול ולא מבושל ולהשאיר אותה כך למשך הלילה.

לאחר מכן הוציאו את הסכין ונגבו אותה עם מטלית לחה. לבסוף שטפו במים זורמים וייבשו היטב עם נייר סופג או מטלית מיקרופייבר יבשה.

לימון

מיץ לימון עשיר כידוע בחומציות, מה שמסייע בהורדת חלודה בקלות ובמהירות. מלאו קערה שטוחה ורחבה במיץ לימון והניחו את הסכינים עם כתמי החלודה. השרו למשך רבע שעה לפחות, שטפו במים זורמים ונגבו היטב עם מטלית יבשה.

לכתמים קשים יותר ניתן גם לחתוך לימון לחצי, לטבול במלח ולשפשף את הסכין עד הסרת החלודה. גם כאן יש לשטוף את הסכינים במים זורמים ולייבש היטב עם מטלית נקייה.

אבקת סודה לשתייה

עוד שיטה טבעית להסרת חלודה מסכיני מטבח היא בעזרת יצירת משחה מאבקת סודה לשתייה ומים חמימים. ערבבו בקערה כמות שווה של סודה לשתייה ומים ומרחו על כתמי החלודה, תנו לתערובת לפעול כשעה ולבסוף נגבו עם מטלית לחה, שטפו במים זורמים וייבשו היטב עם מטלית נקייה.

חומץ

כמו במקרים רבים אחרים בעולם הניקיונות, חומץ יעיל גם להסרת כתמי חלודה מסכינים. השרו את הסכינים בקערה עם כמויות שוות של מים וחומץ או השרו מגבת מטבח בחומץ ועטפו את הסכינים למשך הלילה. לבסוף שטפו היטב, נגבו וייבשו לחלוטין עם מטלית נקייה.

בעזרת שיטות אלו תוכלו לשמור על סכיני המטבח שלכם במצב מיטבי לאורך זמן, לנקות ולהבריק אותן ולמנוע או להסיר חלודה בקלות ובמהירות. יש לכם שיטה מנצחת משלכם לניקוי סכיני מטבח? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס